Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Korkeakoulutuksella kohti kestävää kehitystä Tansaniassa

Jaa

Korkeakoulutuksella on iso rooli kestävien yhteisöjen kehittämisessä. Kansainvälinen BUSCO-hanke kehitti korkeakoulutusta yhteistyössä tansanialaisten yliopistojen kanssa ja loi puitteet jatkuvalle kehitykselle. Diakin julkaisu kuvaa kansainvälisen BUSCO-hankkeen toteutusta ja tuloksia Tansaniassa.

Hankkeen tavoitteena oli kehittää tansanialaisten kumppaniyliopistojen toimintaa ja sitä kautta edistää kestävää kehitystä paikallisyhteisöissä. Hankkeessa hyödynnettiin yhteiskehittämistä eli living lab -toimintamallia, jolla tarkoitetaan aidoissa käyttöympäristöissä tapahtuvaa käyttäjät osallistavaa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa. Yhteiskehittämiseen perustuvaa toimintamallia käytettiin kehittäessä yliopistojen, paikallisyhteisöjen ja yritysten yhteistyötä.   

– Hankkeen tuloksena yliopiston ja työelämän yhteistyö lisääntyi, mikä hyödyttää yhteisöjä ja yrittäjyyttä sekä maalle tärkeää ekoturismia. Yhteistyö edistää myös naisten ja lasten asemaa sekä kestävää ympäristön kehitystä. Opetussuunnitelmien työelämälähtöisyys lisääntyi ja opetuksen laadunhallinnan mekanismit kehittyivät, mikä edistää laadukkaampaa yliopisto-opetusta jatkossa, sanoo hankkeen projektipäällikkö ja julkaisun toimittaja Elsa Keskitalo. 

Tulevaisuuden kannalta merkittävä tulos oli tansanialaisten kumppaniyliopistojen tietoteknisten ja verkko-opetusvalmiuksien vahvistuminen, mikä mahdollistaa verkko-opetuksen kehittämisen myös jatkossa.  

Hanke oli osa Suomen ulkoministeriön rahoittama korkeakoulutuksen kehitysyhteistyöohjelmaa (Higher Education Institutions Institutional Cooperation Instrument), joka tukee suomalaisten ja kehitysmaiden korkeakoulujen välisiä yhteishankkeita.  Diakonia-ammattikorkeakoulu toimi projektin koordinaattorina, ja hankekumppaneita olivat Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Suomesta sekä Iringan yliopisto ja Sebastian Kolowa Memorial University Tansaniasta. 

Hankkeen verkkosivut löytyvät osoitteesta: busco.diak.fi 

Hankkeen julkaisu 

Keskitalo, E., Habiyakare, E., & Vanto, S (2021). Universities and Businesses Co-creating Sustainable Communities for the Future - Experiences and results from the BUSCO project. (Diak Puheenvuoro 39). Diakonia-ammattikorkeakoulu. http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-493-365-0

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Paperittomien henkilöiden sosiaalisia oikeuksia selvitetään valtioneuvoston tilaamassa tutkimushankkeessa24.11.2021 09:50:57 EET | Tiedote

Paperittomien henkilöiden saamissa julkisissa palveluissa on alueellisia eroja ja kirjavia käytäntöjä, mikä johtaa eriarvoisuuteen ja vaikeuttaa sote-ammattilaisten työtä. Valtioneuvoston tilaamassa ja rahoittamassa tutkimuksessa tarkastellaan paperittomien oikeuksien toteutumista sosiaalihuollon osalta ja annetaan ratkaisuehdotuksia päätöksenteon tueksi.

Oppilaiden osallisuus vahvistuu opettajan digitaitoja kehittämällä. Kutsu webinaariin 24.11.202110.11.2021 08:06:00 EET | Tiedote

Korona-aika ei ole jättänyt epäselväksi, että digitaalinen syrjäytyminen on todellisuutta, ja kouluilla on tärkeä rooli digi-pudokkuuden estämisessä sekä osallisuuden vahvistamisessa. Webinaarissa "Tuntisuunnitelmat tuuletukseen! Ratkaisuja koronanjälkeiseen oppimiseen ja osallisuuteen" kuullaan oppilaiden, opettajien ja asiantuntijoiden puheenvuoroja nykyaikaisesta digiosallisuudesta. Tervetuloa!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme