Korkeakoulutuksella kohti kestävää kehitystä Tansaniassa

Hankkeen tavoitteena oli kehittää tansanialaisten kumppaniyliopistojen toimintaa ja sitä kautta edistää kestävää kehitystä paikallisyhteisöissä. Hankkeessa hyödynnettiin yhteiskehittämistä eli living lab -toimintamallia, jolla tarkoitetaan aidoissa käyttöympäristöissä tapahtuvaa käyttäjät osallistavaa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa. Yhteiskehittämiseen perustuvaa toimintamallia käytettiin kehittäessä yliopistojen, paikallisyhteisöjen ja yritysten yhteistyötä.
– Hankkeen tuloksena yliopiston ja työelämän yhteistyö lisääntyi, mikä hyödyttää yhteisöjä ja yrittäjyyttä sekä maalle tärkeää ekoturismia. Yhteistyö edistää myös naisten ja lasten asemaa sekä kestävää ympäristön kehitystä. Opetussuunnitelmien työelämälähtöisyys lisääntyi ja opetuksen laadunhallinnan mekanismit kehittyivät, mikä edistää laadukkaampaa yliopisto-opetusta jatkossa, sanoo hankkeen projektipäällikkö ja julkaisun toimittaja Elsa Keskitalo.
Tulevaisuuden kannalta merkittävä tulos oli tansanialaisten kumppaniyliopistojen tietoteknisten ja verkko-opetusvalmiuksien vahvistuminen, mikä mahdollistaa verkko-opetuksen kehittämisen myös jatkossa.
Hanke oli osa Suomen ulkoministeriön rahoittama korkeakoulutuksen kehitysyhteistyöohjelmaa (Higher Education Institutions Institutional Cooperation Instrument), joka tukee suomalaisten ja kehitysmaiden korkeakoulujen välisiä yhteishankkeita. Diakonia-ammattikorkeakoulu toimi projektin koordinaattorina, ja hankekumppaneita olivat Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Suomesta sekä Iringan yliopisto ja Sebastian Kolowa Memorial University Tansaniasta.
Hankkeen verkkosivut löytyvät osoitteesta: busco.diak.fi.
Hankkeen julkaisu
Keskitalo, E., Habiyakare, E., & Vanto, S (2021). Universities and Businesses Co-creating Sustainable Communities for the Future - Experiences and results from the BUSCO project. (Diak Puheenvuoro 39). Diakonia-ammattikorkeakoulu. http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-493-365-0
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Helka Repoviestinnän asiantuntijaDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:050 597 5008helka.repo@diak.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Osallisuutta ja toimijuutta kuluneen kahden vuoden aikana12.6.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
AVOT-hankkeessa on tuettu ja vahvistettu Oulun alueella heikoimmassa asemassa olevien työikäisten osallisuutta ja hyvinvointia kuluneen kahden vuoden aikana.
Asiantuntijapalvelut yhteistä hyvää rakentamassa11.6.2025 09:01:10 EEST | Tiedote
Diakin asiantuntijapalveluilla tuotetaan ratkaisuja työelämän ja yhteiskunnan tarpeisiin. Dialogin uusi teemanumero tuo esille asiantuntijuutta, jonka tarkoituksena on rakentaa vaikuttavia ja sosiaalista kestävyyttä edistäviä palveluita.
Diak rakentaa vaikuttavia hyvinvointipalveluita – uusi julkaisu kokoaa TKI-toiminnan konkreettisia tuloksia10.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Diak on yhteiskunnan polarisoitumiskehityksen vastavoima. Diakin tavoitteena on katkaista eriarvoistumiskehitys Suomessa ja luoda sosiaalisesti kestävä yhteiskunta, jossa jokainen voi elää onnellista elämää. Näihin tavoitteisiin tähtäämme vaikuttavalla tutkimus- ja kehittämistoiminnallamme (TKI) ja asiantuntijapalveluillamme. Uusi julkaisu tarjoaa kattavan katsauksen Diakin TKI-toiminnan painopisteisiin ja toimii tiekarttana strategiselle kehittämistyölle.
Yhdenvertaisuus korkeakouluun ei saa jäädä haaveeksi – uusi hanke tukee romanien koulutuspolkuja2.6.2025 14:00:00 EEST | Tiedote
Valtakunnallinen Romako korkeakoulutukseen -hanke edistää romanien osallisuutta korkeakoulutuksessa ja työelämässä. Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) ja Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) yhteistyössä toteuttaman hankkeen tavoitteena on lisätä yhdenvertaisuutta, parantaa romaniopiskelijoiden mahdollisuuksia valmistua ja työllistyä, sekä vahvistaa korkeakouluyhteisöjen valmiuksia tukea romanitaustaisia opiskelijoita.
Tulevaisuuden osaajat tarvitsevat liiketoiminnan ja yhteiskunnallisen näkökulman yhdistämistä22.5.2025 10:17:15 EEST | Tiedote
Yhteiskunnallinen yrittäjyys kiinnostaa erityisesti nuoria, mutta sitä on hankala opiskella Suomessa, koska opintotarjontaa on vähän. Kansainvälinen Open Business for Community Development -hanke kehitti avoimia verkkokursseja, joilla kuka tahansa voi ottaa yhteiskunnallisen yrittäjyyden salat haltuun.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme