Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Korkein hallinto-oikeus ei myöntänyt valituslupaa Bunkkeria koskien

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti huhtikuussa 2018 Jätkäsaaren Bunkkerin myymisestä SRV Rakennus Oy:lle. Bunkkeria koskevan päätöksen täytäntöönpanoa, eli kiinteistökauppojen ja vuokrasopimuksen tekemistä sekä sijoittajien sitoutumista hankkeeseen, on kuitenkin vaikeuttanut korkeimpaan hallinto-oikeuteen tehty valitus Helsingin kaupunginvaltuuston päätöksestä koskien Bunkkerin myymistä SRV Rakennus Oy:lle. Korkein hallinto-oikeus ei kuitenkaan myöntänyt valituslupaa asiassa ja kaupunginvaltuuston päätös näin ollen sai lainvoiman 1.10.2021.

Jätkäsaaren Bunkkeri. Kuva: Antti Pulkkinen
Jätkäsaaren Bunkkeri. Kuva: Antti Pulkkinen

Entiseen varastorakennukseen ja sen uusiin kerroksiin on tarkoitus rakentaa asuntoja sekä julkiseen käyttöön tarkoitettu uimahalli ja liikuntatiloja.

Kaupunki on edistänyt hankekokonaisuutta valitusprosessista huolimatta

Helsingin kaupungin kannalta korkeimman hallinto-oikeuden päätös oli ennakoitu ja linjassa hallinto-oikeuden aiemmin asiassa antaman päätöksen kanssa. Kaupunki on edistänyt Bunkkeri-hanketta koko valitusprosessin ajan, ja Helsingin kaupungin arvion mukaan hankkeen toteuttamiselle ei ole nyt esteitä.
 
Bunkkerin valmistuminen on viivästynyt, mutta nyt kokonaisuus pääsee etenemään. Aikatauluarvion mukaan Bunkkerin liikuntatilat ovat valmiina aikaisintaan vuonna 2025. Bunkkerin kokonaisuuden viivästymisen takia viereisen peruskoulun liikuntatiloiksi on jo rakennettu väliaikainen liikuntahalli Jätkäsaaren liikuntapuiston yhteyteen. Se on käytössä uusien liikuntatilojen valmistumiseen asti.
 

Lisätietoja:
 
Aluerakentamispäällikkö Outi Säntti
outi.santti@hel.fi
Puh. 09 310 25976

Viestinnän yhteyshenkilö:
Katri Lehtonen, kaupunginkanslian viestintä
katri.lehtonen@hel.fi
Puh. 040-167 7302  

Avainsanat

Kuvat

Jätkäsaaren Bunkkeri. Kuva: Antti Pulkkinen
Jätkäsaaren Bunkkeri. Kuva: Antti Pulkkinen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki esitteli Pekingin designviikoilla vastuullista ja älykästä arkea – osin virtuaalisesti toteutettuun ohjelmaan tutustui yli 10 000 festivaalivierasta7.10.2021 13:05:00 EEST | Tiedote

Helsingin ohjelma Pekingin designviikoilla syyskuussa keräsi yli 10 000 osallistujaa paikan päälle ja virtuaalisille alustoille. Beijing Design Weekin näyttelyhalliin rakennettu installaatio ja siellä järjestetty ohjelma toivat esiin helsinkiläisen hyvän arjen rakennuspalikoita, kestävää kaupunkikehitystä ja koulutuksen innovaatioita. Helsingin teemojen hengessä myös installaation materiaalit ja kalusteet pääsevät festivaalin jälkeen uusiokäyttöön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme