Skills Finland ry

Korona-aika toi aivan uudenlaisen Taitaja-ammattitaitokilpailun

Jaa

Koronapandemia muutti Taitaja-tapahtuman järjestelyjä. Semifinaalit käytiin hajautetusti ja myös finaalitapahtuma tullaan toukokuussa järjestämään uudella tavalla.

Taitaja2021-semifinaalit, levy ja hitsaus. Kuva: Jouni Ylisuutari.
Taitaja2021-semifinaalit, levy ja hitsaus. Kuva: Jouni Ylisuutari.

Taitaja-semifinaalit on käyty tällä viikolla ammatillisissa oppilaitoksissa ympäri Suomen. Semifinaaleihin ilmoittautui 1520 ammatillista opiskelijaa, ja he suorittivat semifinaalitehtävän omissa oppilaitoksissaan. Semifinaalien parhaat jatkavat toukokuussa järjestettävään finaaliin. Tulokset julkaistaan Taitaja2021-verkkosivuilla helmikuun aikana sitä mukaa kun arvioinnit valmistuvat.

–Koronasta huolimatta semifinaaleissa säteiltiin taitoa. Ympäristöt ja olosuhteet vaihtelivat lajien sisällä hyvin paljon, mutta järjestämiseen oli paneuduttu kaikissa oppilaitoksissa. Kilpailijat olivat motivoituneita ja tasapuolisuudesta oli selvästi pidetty kiinni, arvioi Taitaja2021-kilpailujohtaja Sauli Jaara.

Taitaja2021 Oulu -tapahtumaan voi osallistua verkossa

Taitaja2021 Oulu -tapahtuma järjestetään 18.–20.5.2021 koronapandemian vuoksi uudella tavalla. Yhden ison yleisötapahtuman sijaan kilpailulajit järjestetään hajautetusti Pohjois-Suomen ammatillisissa oppilaitoksissa. Yleisö pääsee osallistumaan tapahtumaan virtuaalisesti Suomesta ja ulkomailta.

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa kilpaillaan nuorten ammattitaidon Suomen mestaruuksista. Kilpailulajeja on 46, ja niistä kolme on erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden TaitajaPLUS-lajeja. Tapahtumassa kilpaillaan myös yläkoululaisten Taitaja9-kilpailu, joka järjestetään tänä vuonna virtuaalipelinä. Lisäksi ohjelmassa on ammatillisen koulutuksen suurseminaari ja kansainvälinen seminaari sekä muita oheistapahtumia.

Taitaja2021 Oulu -tapahtuman järjestää Koulutuskuntayhtymä OSAO yhdessä Ammattiopisto Lappian, Ammattiopisto Luovin, Koulutuskeskus Brahen, Koulutuskeskus JEDUn, Lapin koulutuskeskus REDUn, Oulun Palvelualan Opiston sekä Suomen Diakoniaopiston kanssa. Lisäksi mukana on lukuisia muita yhteistyökumppaneita. Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

www.taitaja2021.fi

Taitaja2021 Oulu -kilpailujohtaja Sauli Jaara, 0400 330 587, sauli.jaara@osao.fi

Taitaja-päällikkö Petri Hörkkö, 050 523 9696, petri.horkko@skillsfinland.fi

Lajeja koskeviin kysymyksiin vastaavat lajivastaavat. Katso yhteystiedot Taitaja2021-lajisivuilta.

Kuvat

Taitaja2021-semifinaalit, levy ja hitsaus. Kuva: Jouni Ylisuutari.
Taitaja2021-semifinaalit, levy ja hitsaus. Kuva: Jouni Ylisuutari.
Lataa
Taitaja2021-semifinaalit, hiusmuotoilu. Kuva: Jouni Ylisuutari.
Taitaja2021-semifinaalit, hiusmuotoilu. Kuva: Jouni Ylisuutari.
Lataa
Taitaja2021-semifinaalit, elektroniikka ja robotiikka. Kuva: Jouni Ylisuutari.
Taitaja2021-semifinaalit, elektroniikka ja robotiikka. Kuva: Jouni Ylisuutari.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Skills Finland ry
Simonkatu 12 B 24, 5. krs.
00100 HELSINKI

040 7320691, viestinta@skillsfinland.fihttp://www.skillsfinland.fi/

Skills Finland ry edistää ammatillisen koulutuksen laatua ja vetovoimaa kilpailu- ja valmennustoiminnan avulla. Tavoitteenamme on rakentaa yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa maailman parasta ammattiosaamista. 

Järjestämme vuosittain ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma Taitajan. Lähetämme vuosittain Suomen virallisen ammattitaitomaajoukkueen kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin. Julkaisemme Ammattiosaaja-lehteä ja -verkkopalvelua, jotka kertovat ammatillisen koulutuksen vaihtoehdoista yläkoululaisille.

Toimintamme perustana ovat arvomme – avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti.

Vuonna 1993 perustetun yhdistyksen taustavoimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Skills Finland ry

Med särskilt stöd har alla möjlighet att uppnå toppkunnande20.5.2021 08:05:53 EEST | Tiedote

Att få särskilt stöd i samband med studierna hindrar inte utvecklingen mot toppkunnande. Alla kan avancera enligt sin egen individuella väg. Ville Köngäs, programledare för Mästare2021-evenemangets öppnings- och avslutningsceremoni, har inte låtit det faktum att han är synskadad hindra honom från att nå sina drömmar. I MästarePLUS-grenarna får studerande i behov av särskilt stöd hjälp med att hitta sina egna starka sidor.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme