Vaasan kaupunki - Vasa stad

Korona-altistumisia vaasalaisissa oppilaitoksissa

Jaa

Sekä Vaasan lyseon lukiossa, Vamian Sampo-kampuksella, Vamian Hansa-kampuksella että Vasa gymnasiumilla on todettu koronavirustartunnalle altistumisia. Yhteensä karanteeniin on tapausten johdosta asetettu 47 henkilöä.

Vaasan lyseon lukiossa on todettu yksi koronavirustartunta ja tartunnalle 5.2. koetilanteessa altistuneeksi kartoitettiin 15 henkilöä. Heidät on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

- Lyseon tiloissa ei altistumisista huolimatta ole tietoni mukaan vuoden aikana tapahtunut yhtään tartuntaa. Oppilaitos on pysynyt turvallisena paikkana opiskella ja tavata toisia nuoria. Tästä kuuluu kiitos kaikille. Maskien käyttö ja hyvä käsihygienia ovat olleet tehokas epidemian torjuntatoimi, sanoo Vaasan lyseon lukion rehtori Jaakko Perttu.

Kahdella Vamian opiskelijalla tartunta

Kahdella Vamian opiskelijalla on todettu koronavirustartunta. Toinen opiskelijoista on asioinut Sampo-kampuksen tiloissa ja toinen sekä Hansa-kampuksen että Vasa gymnasiumin tiloissa.

Jäljitystyössä selvisi, että altistuneita on kahden tapauksen johdosta yhteensä 32. Heidät on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Vamian ruokaloissa Matilda ja Appetito tiistaina 9.2. klo 10.45-11.15 asioineet ovat saattaneet altistua koronavirustartunnalle. Heitä pyydetään tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan koronavirustestiin, mikäli oireita ilmenee.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaakko Perttu, Vaasan lyseon lukion rehtori
puh. 040 513 9517

Åsa Stenbacka, Vamian rehtori
puh. 040 750 7030

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme