Aluehallintovirasto

Korona-avustuksilla lisää tukea ja kohtaavia aikuisia lasten ja nuorten arkeen

Jaa

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet 10,5 miljoonaa euroa avustusta kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävään nuorisotyöhön sekä etsivään nuorisotyöhön. Avustuksilla tasoitetaan koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutuksia lapsiin ja nuoriin. Avustukset ovat osa hallituksen neljännen talousarvion lisämäärärahaa.

Kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävän nuorisotyön avustuksella tuetaan nuorisotyön keinoin nuorten koulunkäyntiä koronaepidemian aikana. Avustuksella palkataan nuorisotyöntekijöitä, jotka ovat nuoria varten kouluissa ja oppilaitoksissa. Nuorisotyöntekijät tukevat nuorten oppimista, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta yhteistyössä koulun muun kasvatushenkilöstön kanssa. Toiminnan tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia, vahvistaa heidän elämäntaitojaan sekä ehkäistä syrjäytymistä.

Etsivän nuorisotyön lisäavustuksella palkataan uusia etsiviä nuorisotyöntekijöitä. Heidän tehtävänään on tavoittaa tuen tarpeessa oleva nuori sekä auttaa hänet tarvitsemiensa palvelujen ja tuen piiriin. Etsivä nuorisotyö tarjoaa mahdollisuuden turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Työ perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen ja nuoren kanssa tehtävään yhteistyöhön. Myönnettyjen lisäavustusten lisäksi etsivään nuorisotyöhön myönnetään vuosittain avustusta. Tämän vuoden hakuaika on 10.11.–15.12.2020.

Lisäksi jo vuonna 2020 etsivän nuorisotyön avustusta saaneiden toimijoiden avustussummaa korotettiin. Yhden henkilötyövuoden avustettava summa oli aikaisemmin 25 000 euroa. Korotuksen jälkeen avustus yhtä henkilötyövuotta kohden on 30 000 euroa. Tämä korotus tehtiin toimijoille ilman erillistä hakua ja avustuksia korotettiin lähes 2,5 miljoonalla eurolla.

Korona-aika on aiheuttanut haasteita monille nuorille

Koronaepidemia on tuonut nuorten elämään huolia ja stressiä. Näitä vaikutuksia on selvitetty useilla kyselyillä. Kyselyistä selviää, että korona on pahentanut jo olemassa olevia nuorten ongelmia. Esimerkiksi stressin lisääntyminen näkyi erityisesti työttömissä nuorissa. Toisaalta kaikkien nuorten tilanne ei ole heikentynyt koronaepidemian aikana.

Lisätietoja Demin, Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin, Väestöliiton, Pelastakaa Lapset ry:n ja Nuorten mielenterveysseura Yeesin (2020) kyselystä ja Valtion nuorisoneuvoston ja Tilastokeskuksen (2020) kyselystä.

Erityisavustus kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävään nuorisotyöhön

Kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävään nuorisotyöhön jaettiin yhteensä 6 530 000 euroa. Avustusta koulunuorisotyöhön haettiin aluehallintovirastoilta yli 33 miljoonaa. Myönnetyt avustukset jakautuivat seuraavasti:

Avustukset yhteensä: 6 530 000 euroa 114 hakijalle.

Erityisavustus uuden etsivän nuorisotyöntekijän palkkaamiseen

Myönnetyt avustukset käytetään etsivän nuorisotyön ammattilaisten palkkauskuluihin. Avustussumma yhtä henkilötyövuotta kohden on 30 000 euroa. Nyt myönnetyllä avustussummalla katetaan kaikkiaan 51 henkilötyövuotta. Avustukset jakautuivat seuraavasti:

Avustukset yhteensä: 1 500 000 euroa 43 hakijalle.

Lisätietoja:

Etelä Suomen aluehallintovirasto:

Erityisavustukset uuden etsivän nuorisotyöntekijän palkkaukseen: ylitarkastaja Tiina Mattila, p. 0295 016 555

Erityisavustukset kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävään nuorisotyöhön: suunnittelija Kaija Blom, p. 0295 016 265, suunnittelija Kati Myyryläinen, p. 0295 016 446, ylitarkastaja Mari Puhakka, p. 0295 016 560,

Itä-Suomen aluehallintovirasto: nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi Kohonen, p. 0295 016 514

Lapin aluehallintovirasto: nuorisotoimen ylitarkastaja Marja Hanni, p. 0295 017 393

Lounais-Suomen aluehallintovirasto: nuorisotoimen ylitarkastaja Linda Mård, p. 0295 018 827

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto: nuorisotoimen ylitarkastaja Päivi Pienmäki-Jylhä, p. 0295 018 819 ja nuorisotoimen ylitarkastaja Niclas Risku, p. 0295 018 051

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto: nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart, p. 0295 017652

etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Länsi- ja Sisä-Suomessa koronaepidemia kiihtyy, alueille tiukemmat kokoontumisrajoitukset kolmeksi viikoksi1.12.2020 15:20:00 EETTiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 1.12.2020 päätöksen, jolla rajoitetaan yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä aiempaa tiukemmin. Päätös on voimassa kolme viikkoa. Tiukempi rajoitus tarvitaan koronaviruksen laajemman leviämisen ehkäisemiseksi, riskiryhmien suojelemiseksi ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi.

Coronaepidemin accelererar i Västra och Inre Finland, tre veckor med striktare sammankomstbegränsningar i regionen1.12.2020 15:20:00 EETTiedote

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland fattade den 1 december 2020 beslut om att begränsa offentliga tillställningar och allmänna sammankomster strängare än tidigare. Beslutet är i kraft tre veckor. Den strängare begränsningen behövs för att förebygga mer omfattande spridning av coronaviruset, skydda riskgrupper och trygga kapaciteten inom hälso- och sjukvården.

Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään, ohjeita noudattaen enintään 10 hengen tilaisuudet mahdollisia (Pohjois-Suomi)1.12.2020 13:03:34 EETTiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää 2.12.2020 alkaen tartuntatautilain nojalla kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueella 18.12.2020 saakka. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 10 (kymmenen) henkilöä edellyttäen, että virusturvallisuus niissä voidaan varmistaa THL:n ja OKM:n 21.9.2020 annettua ohjetta noudattaen. Määräys on voimassa ajalla 2.12. - 18.12.2020, ja se koskee Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueen kaikkia 38:aa kuntaa. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto huomioi päätöstä tehdessään Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueellisten koordinaatiotyöryhmien kokonaisarvioita alueellisesta koronaepidemian tilanteesta ja suosituksia torjuntatoimiksi. Kahden viimeisen viikon aikana COVID-19 -tapausten ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden on ollut 32,1 Kainuussa ja 94,5 Pohjois-Pohjanmaalla. Tautitilanne muuttuu päivittäin. Sosi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme