Espoon kaupunki - Esbo stad

Korona ei vähentänyt asuntorakentamista Espoossa

Jaa

Aloitettujen asuntojen määrä kipusi vuonna 2020 Espoossa koronasta huolimatta uuteen ennätykseen. Uusia asuntoja aloitettiin rakentamaan 6159, mikä oli selvä lisäys vuoden 2019 määrään (4645 asuntoa).

Edellisvuoteen verrattuna myös asunnoille myönnettyjen rakennuslupien määrä kasvoi. Vuonna 2019 rakennuslupa myönnettiin 4804 asunnolle, kun vuonna 2020 määrä kohosi selvästi ollen 6434.

“Nämä luvut todistavat, että poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta rakentamisen hyvä tahti jatkui. Espoo on haluttu asuinpaikka”, toteaa asuntopäällikkö Anne Savolainen.

Valmistuneiden asuntojen määrä (4081 asuntoa) oli hieman pienempi kuin vuonna 2019 (4297 asuntoa), mutta sekin yli tavoitteen (3 300 asuntoa). Valmistuneista asunnoista pientaloissa sijaitsi 888 asuntoa, joista kaksi kolmasosaa oli omakotitaloja.

Asuntotuotantotavoitteet määritellään valtion ja kuntien yhteisessä maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimuksessa. Nykyinen MAL-sopimus on voimassa 2020–2031. Espoo kuuluu 14 kunnan kanssa Helsingin seudun MAL-sopimukseen.

Pääosa asunnoista raiteiden varrella

Suurin osa uusista asunnoista valmistui Perkkaalle, Niittykumpuun, Tapiolaan ja Suurpeltoon. Samoilla alueilla myös aloitettiin paljon uusia asuntokohteita.Uusia asuntokohteita aloitettiin edellä mainittujen alueiden lisäksi muun muassa Finnoossa, Espoonlahdessa, Kilossa, Suvelassa ja Matinkylässä.

Valtion tukemat vuokra- ja asumisoikeusasunnot

ARA-vuokra-asuntoja aloitettiin 965 asunnon verran, mikä ylitti kirkkaastitavoitteen (660 asuntoa). Näistä opiskelija-asuntoja oli 165 asuntoa ja nuorille suunnattuja asuntoja 56. Asumisoikeusasuntoja aloitettiin 193.

ARA-vuokra-asuntoja valmistui 589 ja asumisoikeusasuntoja 81.

Espoon Asunnot

Espoon Asunnot ylitti 400 asunnon vuosittaisen aloitustavoitteen, sillä aluilleen saatiin 480 asuntoa. Espoon Asunnot on Espoon isoin vuokra-asunnon tarjoaja noin 16 000 asunnolla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Esboborna berättade aktivt om sina önskemål för stadens framtid4.3.2021 17:33:43 EETTiedote

I fjol höstas utfördes flera enkäter under rubriken Mitt Esbo. Med hjälp av dem samlade staden in information om vad invånarna tänker om Esbo – vad som är bra och vad staden borde satsa på i framtiden. Enkäterna samlade in över 10 000 svar och speciellt aktivt svarade unga skolelever och studerande. Svaren utnyttjas för att uppdatera stadens strategi, Berättelsen om Esbo, och för att utveckla stadsmiljön.

Espoolaiset kertoivat ahkerasti toiveitaan kaupungin tulevaisuudesta4.3.2021 17:33:00 EETTiedote

Viime syksynä toteutetuilla Mun Espoo -kyselyillä kerättiin asukkaiden ajatuksia Espoosta: mitkä asiat ovat hyvin ja mihin tulisi panostaa tulevaisuudessa. Kyselyt keräsivät yhteensä yli 10 000 vastausta ja erityisesti nuoret koululaiset ja opiskelijat ovat päässeet laajasti kertomaan ajatuksistaan. Vastauksia hyödynnetään kaupungin strategian, Espoo-tarinan, päivityksessä ja kaupunkiympäristön kehittämisessä.

Yrittäjien ja yritysten tapahtumat kokoava kalenteri saa jatkoa 3.3.2021 08:43:07 EETTiedote

Espoossa on testattu uutta digitaalista tapahtumakalenteria, joka kokoaa yhteen yrityksille, yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville suunnattujen tapahtumien ja koulutusten tiedot. Kokeilu on onnistunut niin hyvin, että kalenterin käyttö jatkuu ainakin kesäkuun 2021 loppuun saakka. Tavoitteena on, että laajenee pysyväksi, koko pääkaupunkiseudun yrittäjätapahtumat kattavaksi kalenteriksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme