Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronarokotteen toisen annoksen antaminen lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa aloitetaan

Jaa

Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat voivat saada koronarokotteen toisen annoksen pääosin omassa oppilaitoksessaan 13. lokakuuta alkaen. Opiskelijat voivat hakea toisen annoksen myös rokotuspisteiltä tai pop-up-rokotuspisteiltä.

Rokotusta tarjotaan oppilaitoksissa kaikille opiskelijoille asuinkunnasta riippumatta. Ensimmäisissä lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa rokotuksia annetaan 13.-15.10., ja rokotukset jatkuvat viikolla 43. Tarkemmista aikatauluista tiedotetaan Wilma-järjestelmässä. Oppilaitoksissa tapahtuviin rokotuksiin ei tarvitse varata aikaa.

16–19-vuotiaiden rokotekattavuus ensimmäisen rokoteannoksen osalta on Helsingissä 78 prosenttia.

Mikäli oppilas on saanut ensimmäisen rokoteannoksen rokotuspisteellä, toinen rokoteannos on mahdollista saada oppilaitoksessa kunhan rokotusten välissä on kuusi viikkoa.

Opiskelijalla on mahdollisuus saada nyt myös ensimmäinen rokoteannos, jos hän ei ole rokotetta vielä saanut.

”Vasta toisen annoksen myötä koronarokotteen suojateho nousee erinomaiselle tasolle. Toivomme siksi, että nuoret käyvät ahkerasti ottamassa toisen annoksen. Oppilaitoksissa rokotteen saa nyt todella helposti. Rokotteen suoja varmistaa sen, että he voivat jatkaa opiskelua lähiopetuksessa ja osallistua tärkeisiin tapahtumiin”, johtava ylilääkäri Timo Carpèn toteaa.

16–19-vuotiaat voivat mennä rokotukseen myös rokotuspisteille ilman ajanvarausta. Jos huoltaja haluaa tulla mukaan rokotukseen, rokotus annetaan rokotuspisteellä. Rokotusajan voi myös varata osoitteessa koronarokotusaika.fi tai soittamalla p. 09 310 46300 (arkisin klo 8–16). Myös huoltaja voi varata ajan alaikäiselle.

Tiedot kaikista rokotuspisteistä ja pop-up-rokotuspisteistä löytyvät osoitteessa hel.fi/rokotukseen.

Lasten ja nuorten rokotuksissa käytetään Pfizerin tai Modernan rokotteita. THL:n linjauksen myötä alle 30–vuotiaat miehet ja pojat saavat Pfizerin rokotteen. Mikäli alle 30–vuotias mies on saanut ensimmäisen rokoteannoksen Modernan rokotteella, hän saa toisen rokoteannoksen Pfizerin rokotteella. Lisätietoa rokotteista on THL:n verkkosivuilla.

Nuori voi itse päättää rokottamisesta. Jos nuori ei halua tai ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan huoltajien suostumus. Suostumus tehdään tällä lomakkeella.

Jos yli 10-vuotias lapsi tai nuori tarvitsee koronatodistuksen, eikä hän voi itse sitä ladata tai tulostaa Omakannasta, nuori voi hakea todistuksen Helsingin rokotuspisteiltä ilman ajanvarausta.

Lisätietoja:
Johtava ylilääkäri Timo Carpén, p. 09 310 50075, timo.carpen@hel.fi
Lasten ja nuorten koronarokotukset – koronarokotus.hel.fi
THL - Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Mediakutsu: Tervetuloa Sote-aluekierrokselle Helsinkiin 19.10.15.10.2021 11:00:00 EEST | Tiedote

Tervetuloa kuuntelemaan Sote-aluekierrosta Finlandia-talolle (Mannerheiminintie 13 e, Veranda 2 -sali, pääsisäänkäynti ja K4) tiistaina 19.10. klo 8.30 - 10.30. Tilaisuudessa on paikalla perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja muita sote-ministerityöryhmän ministereitä sekä sosiaali- ja terveysministeriön, valtiovarainministeriön, sisäministeriön ja opetus- ja kulttuuriministeriön virkamiehiä. Tilaisuuden tavoitteena on välittää ajantasaista tietoa ja keskustella sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen sisällöstä ja toimeenpanosta. Tilaisuus on suunnattu Helsingin kaupungin edustajille ja sosiaali- ja terveydenhuollon paikallisille toimijoille. Helsingin sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksesta tilaisuudessa kertoo sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Daniel Sazonov. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja Juha Jolkkonen. Tiedotusvälineiden edustajilla on mahdollisuus haastatella paikalla ole

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme