Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronarokotuksen saa ilman ajanvarausta Helsingin yliopiston keskustakampuksella

Jaa

Helsinkiläisten on mahdollista saada koronarokotus ilman ajanvarausta pop-up-rokotuspisteeltä Helsingin yliopiston keskustakampuksella 17.9. sekä 20.-22.9. klo 11–15. Rokotukseen ovat tervetulleita kaikki opiskelijat ja kaupunkilaiset.

Rokotuspiste sijaitsee Helsingin yliopiston pääkirjastossa, Kaisa-talon pääovien lähellä.

Pop-up-pisteitä on eri puolilla Helsinkiä, kuten Kampissa, rautatientorilla ja kauppakeskuksissa. Tiedot kaikista pop-up-rokotuspisteistä löytyvät jatkuvasti päivittyvältä Pop-up-rokotuspisteet –sivulta.

”Tällä hetkellä rokotekattavuus ensimmäisen rokotteen osalta on 16-19-vuotiailla 76 prosenttia, 20-24-vuotiailla 78 prosenttia ja 25-29-vuotiailla 79 prosenttia, joten vielä on matkaa 80 prosentin rokotekattavuuteen nuorten keskuudessa. Olemme muutama viikko sitten tarjonneet rokotuksia kouluissa ja viime viikoilla toisen asteen oppilaitoksissa. Nyt haluamme tarjota helpon tavan käydä rokotuksessa myös yliopisto-opiskelijoille”, johtava ylilääkäri Timo Carpén toteaa.

”Helsingin yliopiston keskustakampuksella liikkuu paljon opiskelijoita ja toivomme, että ne, jotka eivät vielä ole käyneet rokotuksessa, nyt käyvät”, Carpén jatkaa.

Rokotteen saa näyttämällä henkilö- tai Kela-korttia. Rokotuksen jälkeen tulee jäädä seurantaan 15 minuutiksi. Koronarokotukset ovat maksuttomia.

Pop-up-rokotuspisteiltä saa kummatkin rokoteannokset ilman ajanvarausta. Rokotteen toisia annoksia saa pop-up-pisteillä jonotilanteen mukaan. Annosten rokotusväli on 6-12 viikkoa.

Lisätietoa

Johtava ylilääkäri Timo Carpén, p. 09 310 50075, timo.carpen@hel.fi
Helsinkiläisten koronarokotukset - koronarokotus.hel.fi
Pop-up-rokotuspisteet

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronavirusepidemia ei ole vielä ohi – hoivakodeissa useita epidemioita elo- ja syyskuun aikana16.9.2021 15:10:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin seniorikeskuksissa, palvelutaloissa ja Helsingin sairaalassa on ollut elo- ja syyskuun aikana useita koronavirusepidemioita. Vähintään kahdella asiakkaalla todettiin tartunta kuudessa palvelutalossa tai seniorikeskuksessa. Tartuntoja todettiin muun muassa Roihuvuoren seniorikeskuksessa, Myllypuron seniorikeskuksessa ja Itäkeskuksen palvelutalossa. Tartuntoja todettiin lisäksi Suursuon sairaalassa.

Perhehoito on joukkuelaji - Tervetuloa webinaariin 16.9.!7.9.2021 11:16:20 EEST | Tiedote

Helsingin, Espoon ja Vantaan perhehoidot ovat jälleen mukana Perhehoitoliiton jokasyksyisessä Ajoissa Kotiin-kampanjassa. Kaupungit järjestävät webinaarin tuki-, vastaanotto- ja sijaisperhetoiminnasta kiinnostuneille torstaina 16.9. klo 17.30. Tänä vuonna kampanjan teemana on ”Perhehoito on joukkuelaji” ja kampanjaa suojelee jalkapallotähti Joona Toivio. Perhehoito on joukkuelaji, jossa lapsen, vanhempien, perhehoitajan ja viranomaisten yhteispelillä varmistetaan lapsen paras. Mutkikkaassakin tilanteessa yhteistyöllä ja yhteisillä sopimuksilla päästään hyvään lopputulokseen. ”Poikkeustilanteesta huolimatta avuntarve ei ole vähentynyt. Itse asiassa korona-aika kärjisti perheiden ongelmatilanteita. Kaipaamme kipeästi perheitä, jotka olisivat valmiita auttamaan näitä apua tarvitsevia lapsia ja nuoria. Yhdessä ja yhteistyöllä pääsemme tämän vaikean ajan yli. Poikkeustilanteesta huolimatta sijaisperheiden valmennuksia on järjestetty, ja lapsia on sijoitettu perheisiin kuten tavallisesti. Ta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme