Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronarokotukset 1.–5.-luokkalaisille alkavat kouluissa

Jaa

Helsinki aloittaa 1.–5.-luokkalaisten oppilaiden koronarokotukset kouluissa viikolla 3. Rehtorit tiedottavat tarkemmasta koulukohtaisesta rokotusaikataulusta. Kouluissa tapahtuviin rokotuksiin ei tarvitse varata aikaa.

Rokotusta tarjotaan kouluilla kaikille 1.5.-luokkalaisille heidän asuinkunnastaan riippumatta. Myös tehosterokotukset annetaan 6 viikon kuluttua kouluilla. Tehosterokotuksista tiedotetaan erikseen.

Jos lapsella on todettu laboratoriotestillä varmennettu koronavirustartunta, hänelle suositellaan rokotetta aikaisintaan 6 kuukauden kuluttua varmennetusta tartunnasta.

”On tärkeää, että saamme rokotekattavuuden myös tässä ikäryhmässä korkeaksi, jotta lapset voivat jatkaa lähiopetuksessa ja osallistua heille tärkeisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Rokotuksen saa nyt todella helposti koulupäivän aikana”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa.

Rokotukseen tarvitaan huoltajien lupa

Rokotukseen tarvitaan kaikkien huoltajien lupa. Huoltajat voivat antaa suostumuksensa tällä lomakkeella. Huoltajien suostumukset voivat olla eri lomakkeilla.

Yksinhuoltaja allekirjoittaa lomakkeen yksin. Jos alaikäisellä on enemmän kuin yksi huoltaja, suostumus tulee saada kaikilta niiltä, joilla on oikeus päättää lapsen terveydenhuollosta. Jos huoltajien toimivaltaa päättää lapsen terveydenhuollosta on rajoitettu tai annettu muulle taholle, suostumus pitää saada kaikilta niiltä, joilla on oikeus päättää lapsen terveydenhuollosta.

Koronarokotuksen voi hakea myös Itäkadun tai Kallion perhekeskuksesta

Jos oppilas ei ole rokotusajankohtana koulussa, hän voi saada rokotuksen myöhemmin ajanvarauksella Itäkadun tai Kallion perhekeskuksesta. Rokotukseen pitää varata aika.

Rokotusajan voi varata helpoiten osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajan voi myös varata soittamalla numeroon 09 310 46300 (arkisin klo 8–18).

Lapset rokotetaan mRNA-rokotteella

511-vuotiaiden lasten rokotuksissa käytetään tälle ikäryhmälle tarkoitettua BioNTech-Pfizerin Comirnaty 10 mikrog/annos -rokotetta. Lisätietoa rokotteista on THL:n verkkosivuilla. Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

Lisätietoa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
viestintäasiantuntija
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme