Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronarokotukset 1.–5.-luokkalaisille jatkuvat Jätkäsaaren ja Malmin rokotuspisteillä 26.4.

Jaa

Helsinki tarjoaa koronarokotuksia 1.–5.-luokkalaisille (7–11-vuotiaille) 26.4. alkaen Jätkäsaaren ja Malmin rokotuspisteillä. Rokotuksen saa ainoastaan ajanvarauksella. Ajanvaraus kyseiselle ryhmälle aukeaa myöhemmin, ja tiedotamme asiasta erikseen.

Rokotuksia tarjotaan 1.–5.-luokkalaisille rokotuspisteillä tiistaisin klo 15-18. Rokotuspisteiden sijainnit ovat osoitteessa hel.fi/rokotukseen.

1.–5.-luokkalaisille tarjotaan koronarokotteen ensimmäisiä ja toisia annoksia. Toinen annos annetaan 6–12 viikkoa ensimmäisen annoksen jälkeen. Rokotusta tarjotaan kaikille ryhmään kuuluville heidän asuinkunnastaan riippumatta.

Lapsi rokotetaan vain molempien huoltajien suostumuksella

Rokottamiseen edellytetään molempien huoltajien suostumus. Jos lapsi tulee rokotukseen vain toisen huoltajan kanssa, poissaolevalta huoltajalta tulee olla allekirjoitettu kirjallinen suostumuslomake. Suostumuslomakkeen voi tulostaa THL:n verkkosivuilta.

Rokotus koronan sairastaneille

Lapselle voidaan antaa ensimmäinen rokoteannos 4–6 kuukautta sairastetun koronataudin jälkeen.

Jos lapsella on todettu laboratoriotestillä varmennettu koronavirustartunta alle 6 viikkoa ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen, hänelle suositellaan toista rokoteannosta aikaisintaan 4-6 kuukauden kuluttua tartunnasta. Jos ensimmäisen rokoteannoksen ja sairastetun taudin välillä on yli 6 viikkoa, lapsi ei suojan kannalta tarvitse toista rokoteannosta.

Rokotuksen saa henkilötodistuksella

Rokotuksen saa todistamalla lapsen henkilöllisyyden esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla. Lasten rokotuksissa käytetään Pfizerin 10 mikrog/annos -rokotetta. Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

Lisätietoja

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Outi Huida
yksikön päällikkö
outi.huida@hel.fi
p. 09 310 27929

Markus Snellman
viestintäasiantuntija
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingissä neuvolatoimintaa jo 100 vuoden ajan11.5.2022 09:57:38 EEST | Tiedote

Helsingin neuvoloissa vietetään tänä vuonna 100-vuotisjuhlaa, sillä Suomen ensimmäinen lastenneuvola aloitti toimintansa Helsingissä vuonna 1922. Sataan vuoteen mahtuvat monenlaiset yhteiskunnalliset muutokset, suurten ikäluokkien syntyminen sekä hyvinvointivaltion ja kaupungin kehittyminen. -Yhä edelleen neuvolatoiminta on helsinkiläisille merkittävä palvelu. Neuvoloiden henkilöstö tavoittaa lähes kaikki helsinkiläiset raskaana olevat sekä lapset ja lapsiperheet, perhepalvelujen johtaja Hanna Viitala sanoo. -Työn suola ovat ihanat asiakkaat. Heidät oppii tuntemaan hyvin, ja erityisen hyvin monilapsiset perheet. Heidän kanssaan yhteinen polku voi pidentyä 15 vuoteen asti – tai jopa niin pitkään, että entiset lapset palaavat asiakkaiksi äiteinä ja isinä, kertoo Paloheinän neuvolan terveydenhoitaja Kaisu-Liisa Hänninen. Neuvolatarinoita, hiekkaämpäreitä ja kakkukahvit Helsingin neuvolatoimintaa juhlistetaan pitkin vuotta. Alkukesästä jaamme neuvoloissa rajoitetun määrän hiekkaämpäreitä k

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme