Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronarokotukset jatkuvat Helsingissä hoivapalvelujen asukkaiden rokotuksilla

Jaa

Koronarokotukset on aloitettu Helsingissä ripeästi. Viime viikon aikana rokotteen sai vajaa tuhat Helsingin kaupungin terveydenhuollon ammattilaista. Helsingin kaupunki jatkaa rokotuksia tällä viikolla. Terveydenhuollon ammattilaisten lisäksi rokotetaan neljän seniorikeskuksen asukkaita.

Kansallisen rokotusjärjestyksen mukaan ympärivuorokautisen hoivan asukkaat kuuluvat koronapotilaita hoitavan ja hoivapalvelujen henkilöstön lisäksi ensimmäisinä rokotettaviin. Asianomaisten seniorikeskusten asukkaisiin ja heidän läheisiinsä on oltu yhteydessä rokotusmahdollisuudesta.

Tämän viikon tavoitteena on rokottaa noin 2 000 henkilöä.

”Sitä mukaa kun rokotteita saadaan, niin saman tien ne myös annetaan. Koronatyössä olevien ammattilaisten, hoivan henkilöstön ja asukkaiden sekä muiden kriittiseksi määriteltyjen sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön rokotukset vienevät tämän hetken arvion mukaan ainakin tammikuun. Tämän jälkeen aloitetaan ikääntyneiden ja sairautensa vuoksi vakavalle koronan tautimuodoille alttiiden henkilöiden rokotukset”, kertoo Helsingin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.

”On todella hienoa, että pystymme jo nyt aloittamaan hoivapalvelujen asukkaiden rokotukset. Vaikka rokotukset ovat alkaneet, niin edelleen noudatamme hoivapalveluissa huolellisia suojaustoimenpiteitä. Valitettavasti vierailurajoituksiinkaan rokotukset eivät vielä vaikuta”, kertoo Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen.

Helsingissä on ympärivuorokautisen hoivapalvelujen asukkaita noin 4 400 henkilöä, joista kaupungin seniorikeskuksissa noin 2 300 asukasta ja ostopalveluissa 2 100 asukasta. Seniorikeskuksia on yhteensä kymmenen.

Lisätietoja:

terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen, p. 050 325 6917 (Helsingin rokotukset)

johtajalääkäri Laura Pikkarainen, p. 050 366 6781 (hoivapalvelujen rokotukset)

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Ole tukena kuin Jarkko – sinäkin voit auttaa lapsia, nuoria ja perheitä11.1.2021 12:24:46 EETTiedote

Tällä viikolla (11. –17.1.) tuodaan sosiaalisessa mediassa näkyväksi lasten, nuorten ja perheiden parissa tehtävää vapaaehtoistyötä aihetunnisteilla #olentukena #jagstöder. Kampanjan ovat ideoineet Ehjä ry, Helsingin Diakonissalaitos, Helsingin kaupunki, Oma Kamu ry, Pelastakaa Lapset ry, Perhehoitoliitto ry, Pienperheyhdistys ry, Vantaan kaupunki sekä Yhteiset lapsemme ry. Vapaaehtoinen on luotettava ja turvallinen aikuinen ystävä, joka tarjoaa tukea, aikaa ja välittävää läsnäoloa. Vapaaehtoistoiminnassa mukana oleva Jarkko halusi jakaa tarinansa kaikille, jotka miettivät, miten voisivat auttaa lapsia, nuoria ja perheitä. ”Istun ratikassa ja mietin, että asiani ovat melko kivasti. Minulla on perhe ja työ sekä mieleisiä harrastuksia ja kavereita. Pohdin, olisiko jotain, mitä voisin tehdä, jotta joku toinenkin voisi joskus ajatella, että hänen asiansa ovat melko hyvin. Tästä ajatuksesta inspiroituneena tutkin mahdollisuuksia tehdä vapaaehtoistyötä. Päätän, että haluaisin olla tukena lap

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme