Espoon kaupunki - Esbo stad

Koronarokotukset laajenevat Espoossa: Rokotusvuorossa yli 75-vuotiaat ja koko riskiryhmä 1

Jaa

Maaliskuun alussa Espoossa siirrytään rokottamaan aiempien ryhmien lisäksi yli 75-vuotiaita, eli vuonna 1946 tai sitä aikaisemmin syntyneitä, sekä 18-49-vuotiaita, eli vuosina 1952-2003 syntyneitä, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Ajanvaraus aukeaa verkossa perjantaina 26.2. ja puhelimessa maanantaina 1.3.

Ikääntyneistä rokotusvuorossa yli 75-vuotiaat

Iäkkäät henkilöt kutsutaan rokotuksiin porrastetusti. Nyt rokotusvuorossa ovat tänä vuonna 75 vuotta täyttävät ja tätä vanhemmat asukkaat (eli vuonna 1946 tai aiemmin syntyneet) sekä heidän omaishoitajansa, joilla on omaishoidontuen päätös. Myös samassa taloudessa asuvat yli 65-vuotiaat henkilöt voivat varata ajan. Kullekin rokotettavalle pitää varata oma rokotusaika, mutta ajat voivat olla esim. peräkkäisiä. 75-79-vuotiaat tulevat saamaan tiedon rokotusvuorostaan myös postitse viikolla 9.

Arvioimme, että 70-74-vuotiaiden rokotukset pääsevät alkamaan viimeistään huhtikuun alussa.

Rokotusvuorossa koko THL:n määrittämä riskiryhmä 1

Rokotusajan voivat varata kaikki 18-69-vuotiaat, eli vuosina 1952-2003 syntyneet, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairauksia tai tiloja. Tällaisia ovat:

 • elinsiirto tai kantasolusiirto
 • aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
 • vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
 • vaikea krooninen munuaissairaus
 • vaikea krooninen keuhkosairaus
 • lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
 • Downin oireyhtymä (aikuiset)

Lue lisää vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavista sairauksista tai tiloista.

Sähköinen ajanvarausjärjestelmä tarkastaa kuulumisesi rokotusvuorossa olevaan ikäryhmään ja sairausluokitukseen. Rokotusoikeus tarkistetaan rokotuspisteillä Kanta-palvelusta tai Espoon kaupungin potilastietojärjestelmästä. Jos rokotukseen tuleva ei ole sairautensa vuoksi Espoon kaupungin sosiaali- ja terveystoimen asiakas tai Kanta-palvelun tietoihin pääsyä ei ole, vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila pyydetään todistamaan muulla tavoin, kuten sairaskertomuksen kopiolla.

Espooseen saadaan tällä hetkellä kahta eri koronavirusrokotetta: Pfizer-BioNTech Comirnaty sekä AstraZeneca Covid-19. 70 vuotta täyttäneet saavat Pfizerin rokotteen. AstraZenecan rokotetta annetaan THL:n ohjeen mukaisesti vain alle 70-vuotiaille. Tämän vuoksi riskiryhmiä rokotetaan samanaikaisesti iäkkäiden kanssa.

Varaa aika koronarokotukseen verkosta pe 26.2. alkaen

Helpoiten ajan saa sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä osoitteessa koronarokotusaika.fi. Avaamme aikoja järjestelmään sitä mukaa, kun saamme varmuuden uusien rokote-erien saapumisesta. Jos aikoja ei ole tarjolla, kokeile uudelleen myöhemmin, esim. parin päivän päästä.

Mikäli haluat asioida puhelimessa, voit jättää takaisinsoittopyynnön koronarokotusten ajanvarausnumeroon 09 816 34800 (ma-pe klo 8-18). Soitamme jonossa oleville takaisin sitä mukaa, kun rokotusaikoja on saatavilla. Osa voi joutua odottamaan takaisinsoittoa jopa useamman päivän tai viikon, koska soittoja tehdään vain silloin, kun rokotusaikoja on tarjolla.

Huom! Omaishoitajat ja rokotusvuorossa olevan ikääntyneen kanssa samassa taloudessa asuvat yli 65-vuotiaat henkilöt sekä 18-19-vuotiaat, eli vuosina 2002-2003 syntyneet henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus, voivat toistaiseksi varata ajan vain puhelimitse.

Rokotteet annetaan kahdella eri rokotuskerralla. Toinen rokotusaika varataan samassa yhteydessä kuin ensimmäinen, tämä on mahdollista sähköisessä ajanvarausjärjestelmässä lähiviikkoina. Jos toisen ajan varaaminen ei onnistu sähköisesti, annetaan aika toiselle rokotuskerralle ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Toisen ajan voi varata myös myöhemmin puhelimitse, mutta suosittelemme sähköistä ajanvarausta puhelinliikenteen mahdollisen ruuhkautumisen vuoksi. Tehosterokote annetaan n. 12 viikon kuluttua.

Espoossa neljä rokotuspistettä

Espoossa on 1.3.2021 alkaen neljä rokotuspistettä. Tapiolan rokotuspisteellä rokotetaan ainoastaan ikäihmisiä. Ison Omenan ja Lintuvaaran rokotuspisteillä rokotetaan sekä ikäihmisiä että riskiryhmäläisiä. Metro Areenan rokotuspisteellä rokotetaan ainoastaan riskiryhmäläisiä. Rokotuspisteelle voi saapua ainoastaan ajanvarauksella.

Rokotuspisteet 1.3.2021 alkaen:

 • Tapiolan terveysasema (os. Ahertajantie 2), vain ikäihmiset
 • Ison Omenan kauppakeskus, 2. krs (os. Suomenlahdentie 1), ikäihmiset ja riskiryhmät
 • Lintuvaara (os. Veräjäkallionkatu 3), ikäihmiset ja riskiryhmät
 • Metro Areena (os. Urheilupuistontie 3), vain riskiryhmät, alle 69-vuotiaat.

Ajantasaista tietoa koronarokotuksista ja rokotusten etenemisestä Espoossa löytyy verkkosivulta espoo.fi/koronarokotus.

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme