Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Koronarokotuksia tarjotaan 1.–5.-luokkalaisille heinäkuussa Jätkäsaaren rokotuspisteellä

Jaa
Helsinki tarjoaa heinäkuussa koronarokotuksia 1.–5.-luokkalaisille (7–11-vuotiaille) Jätkäsaaren rokotuspisteellä. Rokotuksia annetaan tiistaisin klo 10-15.30.

Rokotuksen saa ainoastaan ajanvarauksella. Nopeimmin ajan voi varata osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajan voi myös varata soittamalla p. 09 310 46300 (arkisin 8-16).

”Kesälomista johtuen keskitämme koululaisten rokotukset heinäkuussa Jätkäsaareen. 9. elokuuta lähtien rokotuksia tarjotaan koululaisille jälleen myös Malmin rokotuspisteellä”, kouluterveydenhuollon ylihoitaja Marianna Niemi-Korhonen toteaa.

1.–5.-luokkalaisille tarjotaan koronarokotteen ensimmäisiä ja toisia annoksia. Toinen annos annetaan 6–12 viikkoa ensimmäisen jälkeen.

Lapsi rokotetaan vain molempien huoltajien suostumuksella

Rokottamiseen edellytetään molempien huoltajien suostumus. Jotta rokottaminen sujuisi mahdollisimman sujuvasti, pyydämme huoltajia tulostamaan ja allekirjoittamaan suostumuslomakkeen ennen rokotuspisteelle tuloa. Suostumuslomakkeen voi tulostaa THL:n verkkosivuilta. Jos lapsi tulee rokotukseen vain toisen huoltajan kanssa, poissaolevalta huoltajalta tulee olla allekirjoitettu lomake.

Rokotus koronan sairastaneille

Lapselle voidaan antaa ensimmäinen rokoteannos 4–6 kuukautta sairastetun koronataudin jälkeen. Jos lapsella on todettu laboratoriotestillä varmennettu tartunta alle 6 viikkoa ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen, hänelle suositellaan toista annosta aikaisintaan 4-6 kuukauden kuluttua tartunnasta. Jos ensimmäisen annoksen ja sairastetun taudin välillä on yli 6 viikkoa, lapsi ei suojan kannalta tarvitse toista annosta.

Rokotuksen saa henkilötodistuksella 

Rokotuksen saa todistamalla lapsen henkilöllisyyden esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla. Lasten rokotuksissa käytetään Pfizerin 10 mikrog/annos -rokotetta. Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta.


Lisätietoa

• Marianna Niemi-Korhonen, kouluterveydenhuollon ylihoitaja, marianna.niemi-korhonen@hel.fi, p. 09 310 48355
• THL - Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista
• Helsinkiläisten koronarokotukset - koronarokotus.hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Outi Huida
yksikön päällikkö
outi.huida@hel.fi
p. 09 310 27929

Markus Snellman
viestintäasiantuntija
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sotepe

Hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille yhteistyöllä ja vahvalla osaamisella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme