Espoon kaupunki - Esbo stad

Koronarokotusajan voi varata kaikille 5-11-vuotiaille lapsille

Jaa

Koronarokotuksen saavat nyt myös kaikki 5-11-vuotiaat perusterveet lapset. Valtioneuvosto muutti koronarokotuksia koskevaa asetusta siten, että koronarokotuksen voivat Suomessa vastedes saada kaikki 5 vuotta täyttäneet. Asetus on tullut voimaan 23.12.2021. Aiemmin koronarokotetta tarjottiin vain 5–11-vuotiaille, jotka kuuluvat vakavan koronavirustaudin riskiryhmään.

Ajanvaraus rokotukseen

Voit varata lapselle ajan osoitteessa koronarokotusaika.fi tai soittamalla koronarokotusten ajanvarauksen takaisinsoittopalveluumme numeroon 09 816 34800 (ma-pe klo 8–18).

Huom! Tieto asetusmuutoksesta tuli pikaisesti eikä HUS ei saanut vielä muutettua uutta tietoa ajanvarausjärjestelmään. Voit kuitenkin edetä ajanvarauksessa, vaikka sivulla mainitaan 11-15-vuotiaat riskiryhmään kuuluvat lapset.

Lapsen mukana tulee olla ainakin yksi aikuinen. Espoossa 5–11-vuotiaiden lasten rokotuksiin pitää olla allekirjoitettu lupa kaikilta huoltajilta.

Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle.

Rokotuspaikat ja -ajat

Lasten rokotuksia annetaan Espoossa Tapiolan terveysaseman ja Espoon keskuksen rokotuspisteillä ja Ison Omenan neuvolassa. Rokotuspisteet ovat avoinna vain ajanvarauksella.

Lasten rokotusaikoja on tarjolla hyvin esimerkiksi joulun jälkeen ja tammikuun ensimmäisillä viikoilla.

  • viikot 52 ja 1 Tapiolan terveysasema ma-pe klo 8–16
  • viikot 52 ja 1 Ison Omenan neuvola ma-pe klo 16–20
  • viikot 52 ja 1 Espoon keskuksen rokotuspiste (Lakelankatu 1) ma-pe klo 8–16

Saat kaikki rokotuspisteet ja niissä olevat vapaat ajat näkyviin, kun valitset ajanvarausjärjestelmästä "Espoo". Saapumisohjeet rokotuspisteelle saat vahvistusviestin mukana.

Lue lisää lasten rokotuksista THL:n sivuilta.

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonhyte   
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme