Espoon kaupunki - Esbo stad

Koronarokotusvuorossa tänä vuonna 60 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat espoolaiset sekä riskiryhmiin kuuluvat

Jaa

Koronarokotuksen ajanvaraus on käynnissä tänä vuonna 60 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille espoolaisille sekä henkilöille, jotka kuuluvat  THL:n määrittämään riskiryhmään 1 tai 2.  Koronavirustaudille altistavat sairaudet on listattu myös Espoon sivuille. Lue mitkä sairaudet ja tilat oikeuttavat riskiryhmäläisten rokotuksiin.

Espooseen saadaan tällä hetkellä kahta eri koronavirusrokotetta: Pfizer-BioNTech Comirnaty sekä AstraZeneca Vaxzevria. Rokotteet jaetaan HUSin, THL:n ja kuntien yhteisen suosituksen mukaan 29.3. alkaen seuraavasti:

Pfizer-BioNTech Comirnaty-rokote                 

  • Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat
  • Tänä vuonna 60-64 vuotta täyttävät
  • 18-64 –vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat.
  • 16-17-vuotiaat, jotka kuuluvat riskiryhmään 1

AstraZeneca Vaxzevria-rokote

  • Tänä vuonna 65-69 vuotta täyttävät riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat.
  • Tänä vuonna 65-69 vuotta täyttävät

THL:n linjauksen mukaisesti rokotettavan ei ole mahdollista valita, mitä rokotetta rokotuksessa käytetään. Kaikki käytetyt rokotteet ovat turvallisia ja tehokkaita. Voit lukea lisää koronarokotteista THL:n sivuilta.

Tiedotamme myöhemmin, miten toimitaan toisen annoksen suhteen, jos olet saanut AstraZenecan rokotteen ensimmäisen annoksen ja olet alle 65-vuotias.

Espoossa on annettu maanantaiaamuun 12.4. mennessä yhteensä noin 55 000 koronarokotetta. Yli 70-vuotiaista espoolaisista rokotuksen ovat saaneet jo noin 90 %.

Varaa aika rokotuksiin verkossa

Mikäli olet rokotusvuorossa, saat rokotusajan helpoiten sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä osoitteessa koronarokotusaika.fi.  Avaamme aikoja järjestelmään sitä mukaa, kun saamme varmuuden uusien rokote-erien saapumisesta. Jos aikoja ei ole tarjolla, kokeile uudelleen myöhemmin, esim. parin päivän päästä.

Sähköinen ajanvarausjärjestelmä tarkastaa kuulumisesi rokotusvuorossa olevaan ikäryhmään tai sairausluokitukseen. Riskiryhmien rokotusoikeus tarkistetaan rokotuspisteillä Kanta-palvelusta tai Espoon kaupungin potilastietojärjestelmästä. Jos rokotukseen tuleva ei ole sairautensa vuoksi Espoon kaupungin sosiaali- ja terveystoimen asiakas tai Kanta-palvelun tietoihin pääsyä ei ole, vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila pyydetään todistamaan muulla tavoin, kuten sairaskertomuksen kopiolla.

Mikäli haluat asioida puhelimessa, voit jättää takaisinsoittopyynnön koronarokotusten ajanvarausnumeroon 09 816 34800 (ma-pe klo 8-18). Soitamme jonossa oleville takaisin sitä mukaa, kun rokotusaikoja on saatavilla. Osa voi joutua odottamaan takaisinsoittoa jopa useamman päivän, koska soittoja tehdään vain silloin, kun rokotusaikoja on tarjolla.

Rokotteet annetaan kahdella eri rokotuskerralla. Jos molempien rokotusaikojen varaus ei onnistu samanaikaisesti, annetaan aika toiselle rokotuskerralle ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Tehosterokote annetaan n. 12 viikon kuluttua.

Koronan sairastaneet henkilöt rokotetaan pääosin aikaisintaan 6 kk sairastumisen jälkeen. Rokotusajan voi varata 6 kk positiivisen koronatestin jälkeen, mikäli kuuluu tuolloin rokotusvuorossa oleviin.

Saat lisätietoa kansallisesta koronarokotusjärjestyksestä ja riskiryhmien koronarokotusjärjestyksestä THL:n sivuilta.

Tarkempaa tietoa rokotusvuoroista ja rokotusten etenemisestä, ikäryhmistä ja rokotteista löytyy verkkosivulta espoo.fi/koronarokotus.

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

De nya hållbarhetsberäkningarna för Esbo är fortfarande dystra och verkligheten är ännu dystrare – det finns inga förutsättningar för att godkänna lagarna om en vårdreform14.5.2021 12:35:48 EEST | Tiedote

”Vårdreformen framskrider i en coronadimma med skygglappar för ögonen”, säger Esbos stadsdirektör Jukka Mäkelä. ”Beredarna bryr sig inte om konsekvenserna för de växande städerna. Finansministeriets nya hållbarhetsberäkning är fortfarande oroväckande, även om den direkta nedskärningen i Esbo har minskat något. I verkligheten är situationen ännu dystrare: hållbarhetsberäkningen beaktar inte att ökningen av skattefinansieringen avtar och inte heller stadens kostnader för ändringen.”

Uudet painelaskelmat Espoolle edelleen synkkiä ja todellisuus vielä synkempi – sote-lakien hyväksymiselle ei ole edellytyksiä14.5.2021 12:34:34 EEST | Tiedote

”Sote-uudistuksen läpivientiä jatketaan koronasumussa ja laput silmillä”, sanoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä. ”Vaikutuksista kasvaviin kaupunkeihin ei piitata. Valtionvarainministeriön uusi painelaskelma näyttää edelleen pahalta, vaikka Espoon suora leikkaus onkin vähän pienentynyt. Todellisuudessa tilanne on vielä synkempi: painelaskelma ei huomioi verorahoituksen kasvun hidastumista eikä kaupungille koituvia muutoskustannuksia.”

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme