Espoon kaupunki - Esbo stad

Koronatartuntoja Espoon nuorisotiloissa – vähänkään oireilevia kehotetaan hakeutumaan koronatestiin

Jaa

Espoossa Järvenperän, Kirkkojärven, Leppävaaran ja Suvelan nuorisotiloissa on viime ja tällä viikolla oleskellut useita koronavirukseen sairastuneita. Jo seitsemällä on todettu laboratoriotestin perusteella koronatartunta. Lisäksi oireilevia on hakeutunut testeihin, joiden tulokset eivät ole vielä selvillä.

Espoon tartuntatautiyksikkö selvittää ja jäljittää tartuntaketjuja ja useita henkilöitä on jo määrätty kotikaranteeniin. Tartuntatautiyksikkö ottaa yhteyttä altistuneisiin, joiden henkilöllisyys on tiedossa. Koska kaikkia altistuneita ei tiedetä eikä pystytä tavoittamaan, ja joukossa on myös ulkopaikkakuntalaisia, tiedotamme asiasta julkisesti ja pyydämme välittämään tietoa.

Varaa aika koronatestiin

Viime viikolla ja tällä viikolla edellä mainituissa nuorisotiloissa käyneitä ja heidän läheisiään kehotetaan hakeutumaan koronatestiin, mikäli lieviäkään koronaviruksen aiheuttamia oireita ilmenee. Koronavirustaudin oireita voivat olla kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys tai ripuli tai vatsakipu ilman muuta ilmeistä syytä.

  • Jos sinulla on oireita, voit varata itsellesi näyteajan HUSin koronabotista.
  • Jos haluat asioida puhelimessa, soita Espoon koronaneuvonta- ja ajanvarausnumeroon p. 09 816 34600 (ma-pe klo 7–18 ja la-su 9–15). Muina aikoina soita Päivystysapuun, p. 116 117.
  • Voit myös tehdä oirearvion Omaolo-palvelussa. Saat toimintaohjeet oireidesi perusteella.

Huolehditaan toisistamme: Muista maski, etäisyydet ja hyvä hygienia!

Nyt meidän kaikkien on tärkeä huolehtia omasta ja toisten terveydestä, jotta koronavirus ei leviä.

  1. Käytä maskia! Maskin käyttösuositus koskee kaikkia 15 vuotta täyttäneitä myös vapaa-ajalla nuorisotiloissa.
  2. Pidä turvaväli. Muista 1–2 metrin etäisyyden pitäminen muihin.
  3. Pese kätesi usein. Käytä käsien pesuun saippuaa tai tarvittaessa käsidesiä.
  4. Jos sinulla on vähänkään oireita, jää kotiin.

Koronavirus tarttuu helposti ja siksi on tärkeää suojautua kunnolla. Huolehdi omasta, läheisten ja myös kaikkien muiden ihmisten terveydestä.

Lisätietoa koronasta: espoo.fi/koronavirus

Koronaohjeet monilla kielillä: espoo.fi/koronaohjeet

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupunki edellyttää koronapassia laajasti yleisötilaisuuksissa ja osassa asiakastiloja3.12.2021 15:11:14 EET | Tiedote

Espoon kaupunki edellyttää asiakkailtaan koronapassia laajasti kulttuurin ja liikunnan palveluissa 4.12.2021 alkaen. Tarkistamme koronapassin kaikissa yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa sekä sisäänpääsyn edellytyksenä kaupunginmuseon toimipisteisiin, Näyttelykeskus WeeGeelle ja uimahalleihin. Myös ryhmäliikuntaan edellytämme koronapassia, jos ryhmäkoko on yli 20 henkilöä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme