Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronatartuntojen määrä kasvussa Helsingissä

Jaa

Koronavirustartunnat ovat kohonneet viime viikkojen aikana Helsingissä. Päivittäiset tartunmäärät ovat tällä viikolla olleet enimmillään jopa yli 80 tartunnassa. Ilmaantuvuusluku on noussut 103 tartuntaan 100 000 asukasta kohden 14 vuorokaudessa.

Tällä hetkellä eniten tartuntoja tapahtuu baareissa ja ravitontoloissa sekä vapaa-ajalla. Nuorilla aikuisilla on eniten tartuntoja.

Infektiolääkäri Terhi Heinäsmäen mukaan nyt on syytä muistaa koronan suojautumistoimenpiteet, jotta tartunnat eivät entisestään leviä.

"Jos on vähäisiäkin oireita niin kannattaa hakeutua testiin ja välttää kontakteja siihen asti kun testituloksen saa. Missään tapauksena oireisena ei pidä tavata muita ihmisiä", Heinäsmäki sanoo.

"Kesämenoissa kannattaa olla nyt huolellinen. Esimerkiksi Hangon Regatta kerännee paljon ihmisiä yhteen tulevana viikonloppuna", Heinäsmäki lisää.

Koronaviruksen oireet muistuttavat flunssaa ja vatsatautia. Tartunnan oireita ovat esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus tai haju- tai makuaistin menetys.

Koronaviruksen suojautumistoimenpiteitä ovat hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta huolehtiminen, turvavälien noudattaminen, kasvomaskin käyttö kun kontakteja ei voi välttää sekä oireisena testiin hakeutuminen ja kontaktien välttäminen testituloksen saamiseen asti. Myös Koronavilkku-sovellus kannattaa ladata.

Tällä hetkellä testiin hakeudutaan ahkerasti, mistä Heinäsmäki kiittää helsinkiläisiä.

"Omaolo-palvelussa tehdään päivittäin jopa 2 500 asiointia ja koronaneuvontaan tulee lähes 1 000 puhelua päivässä", Heinäsmäki kertoo.

Koronatestiaikoja on hyvin tarjolla. Testiin voi hakeutua osoitteessa omaolo.fi tai soittamalla koronaneuvontaan, p. 09 310 10024 (avoinna päivittäin klo 8-18).

Myös koronavirusrokotus kannattaa käydä hakemassa. Rokotusaikoja on vapaana Helsingissä jopa huomiselle. Nopeimmin ajan voi varata verkosssa osoitteessa koronarokotusaika.fi. Heinäsmäki muistuttaa, että yksi rokoteannos antaa vain osittaisen suojan eikä estä tartuntojen leviämistä.

"Rokotuksen jälkeenkin pitää muistaa muut suojautumistoimenpiteet", Heinäsmäki painottaa.

"Rokotuksen ottamalla ei suojaa ainoastaan itseään, vaan myös muita", Heinäsmäki lisää.

Koronaviruksesta on lisätietoja osoitteessa www.hel.fi/koronavirus.

Lisätietoja

  • Infektiolääkäri Terhi Heinäsmäki, p. 050 302 5369 

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme