Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronatestiaika lapselle sähköisesti

Jaa

Alle 16-vuotiaalle voi nyt varata ajan koronavirustestiin sähköisesti. Ajanvarauspyyntö testiin tehdään terveysasemien chatbotissa osoitteessa www.hel.fi/terveysasemat. Chatbot löytyy terveysasemien sivun oikeasta alalaidasta.

Ajanvaraukseen kirjaudutaan esimerkiksi pankkitunnuksilla. Tämän jälkeen valitaan itselle sopivia näytteenottopaikkoja ja –aikoja ja annetaan lapsen henkilötiedot. Vahvitus ajanvarauksesta tulee tekstiviestillä.

Ajanvarauspyyntöihin vastataan joka päivä klo 8-18. Chatbotissa voi asioida silloin, kun se itselle parhaiten sopii.  

”Olen iloinen, että lapselle voi varata koronatestiajan nyt myös sähköisesti. Tämä helpottaa lapsiperheiden testiin hakeutumista. Sähköisen ajanvarauksen tulee olla mahdollista kaikenkäisten kohdalla”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa tyytyväisenä. 

”Helsingissä on tällä hetkellä hyvin testiaikoja tarjolla ja tulokset valmistuvat parissa päivässä. Kannustan helsinkiläisiä hakeutumaan herkästi testiin, jos tulee koronalle tyypillisiä oireita”, Lukkarinen jatkaa.

Aikuinen (16-vuotias ja vanhempi) voi sähköisesti varata ajan koronatestiin aikaisemman käytännön mukaisesti Omaolo-palvelussa osoitteessa omaolo.fi.

Koronatestiin voi varata ajan myös soittamalla koronavirusneuvontaan (p. 09 310 10024), joka palvelee joka päivä klo 8-18.

Lisää tietoa Helsingin koronaviruspalveluista löytyy osoitteessa www.hel.fi/koronavirus.   

Lisätietoja

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme