Hyvinkään kaupunki

Koronatilanteen hallintaan saaminen edellyttää lisärajoituksia liikuntapalveluissa ja rajattuja kirjastopalveluja

Jaa

Tällä hetkellä Uudenmaan alueen koronavirusepidemia on leviämisvaiheessa. STM, Aluehallintovirasto ja Keusote ovat antaneet määräyksiä ja ohjeita tilanteen haltuun saamiseksi. Hyvinkää kaupungin tekemät päätökset palvelujen rajoittamisesta on osa tätä työtä. Haluamme minimoida koronaepidemian leviämisen kaupungissamme ja olemme tällä viikolla tehneet jo useita toiminnan ja palvelujen rajoittamispäätöksiä. Valitut keinot heijastavat sitä, mitä Uudenmaan alueen muut kunnat ja kaupungit ovat omalta osaltaan linjanneet, taustoittaa kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

HYVINKÄÄN KAUPUNKI
TIEDOTTAA 27.11.2020
Julkaistavissa heti

Koronatilanteen hallintaan saaminen edellyttää lisärajoituksia liikuntapalveluissa ja rajattuja kirjastopalveluja

Tällä hetkellä Uudenmaan alueen koronavirusepidemia on leviämisvaiheessa. STM, Aluehallintovirasto ja Keusote ovat antaneet määräyksiä ja ohjeita tilanteen haltuun saamiseksi. Hyvinkää kaupungin tekemät päätökset palvelujen rajoittamisesta on osa tätä työtä.

- Haluamme minimoida koronaepidemian leviämisen kaupungissamme ja olemme tällä viikolla tehneet jo useita toiminnan ja palvelujen rajoittamispäätöksiä. Valitut keinot heijastavat sitä, mitä Uudenmaan alueen muut kunnat ja kaupungit ovat omalta osaltaan linjanneet, taustoittaa kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

Kaupungin palvelujen rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi, tämänhetkinen Keusoten ohjeistus on, että erilaiset toimipisteiden sulkemiset ja palvelun rajoitukset ovat voimassa 20.12. asti. Joulukuun loppupuolella arvioidaan, missä määrin rajoituksia on tarve jatkaa.

- Vaikeaksi nykyisen tilanteen tekee etenkin se, että koronatartunnoissa on tällä hetkellä merkittävää nousua tartunnoissa, joita ei voda jäljittää. Tavallisia altistumispaikkoja ovat olleet juhlat, ryhmäharrastukset, tuttavapiiri ja jatkotartunnat perhepiirissä. Ainoa keino saada tilanne hallintaan on vähentää kohtaamisia, joissa tartunnalle voi altistua, sanoo sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen.

Harrastustoimintaan tulee uusia rajoituksia – myös jäähallit suljetaan

Kaikki organisoitu harrastustoiminta (mukaan lukien taiteen perusopetus) keskeytetään sisätiloissa, myös liikuntasaleissa ja jäähalleissa. Lisäksi yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta ulkona tullaan myös keskeyttämään 28.11.2020 alkaen. Kilpailu-, ottelu ja sarjatoiminta on tauolla 20.12.2020 asti.

Pukukopit ja huoltorakennukset pidetään suljettuina seuraavan kolmen viikon ajan ja kaikki kaupungin yli 20-vuotiaiden ulkoliikuntavuorot perutaan. Koulujen liikuntatunnit pidetään joko ulkotiloissa tai koulun omissa tiloissa koronaturvallisuus huomioon ottaen.

 - Kilpa- ja huippu-urheilijoille tarjotaan mahdollisuus harjoitella niissä tilanteissa, joissa kyseessä on sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuva ammattilaisurheilu tai maajoukkuetoiminta. Olympia- ja MM-tason kilpaurheilijat voivat tarvittaessa olla yhteydessä minuun, mikäli heillä on tarve harjoitteluun poikkeusjärjestelyin, sanoo liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila.

Kirjastopalvelut toimivat poikkeusjärjestelyin

Kirjastopalveluihin ollaan tekemässä poikkeusjärjestelyjä turvallisen asioinnin varmistamiseksi. Käytännössä tämä merkitsee, että maanantaista 30.11.2020 alkaen kaupungin kirjastot tarjoavat rajattua palvelua, johon kuuluu aineiston nouto varaushyllystä sekä rajatuista valikoima- ja teemahyllyistä automaattien läheisyydestä.

- Ensisijaisena palvelutapana on etukäteisvaraus ja itsepalvelu automaatilla mutta tarvittaessa voi saada apua ja neuvontaa palvelutiskiltä. Lisäksi välttämätön, nopea asiointi pääkirjaston ala-aulan asiakastietokoneilla esimerkiksi laskujen maksamiseen on luvallista, sanoo kirjastotoimenjohtaja Mervi Jokinen.

Kirjastossa pitää huolehtia käsihygieniasta ja turvaväleistä. Lisäksi asiakkailta edellytetään maskin käyttöä. Sekä kaupunginkirjasto että Hakalan kirjasto tarjoavat rajattuja lainauspalveluja suppeammilla aukioloajoilla. Molemmat toimipisteet ovat suljettuina lauantaina 28.11.2020.

Lisätietoja
Jyrki Mattila, kaupunginjohtaja, p. 040 541 9576
Pentti Halonen, sivistystoimen johtaja, p. 040 704 9901
Jarmo Vakkila, liikuntapäällikkö, p. 040 809 4386
Mervi Jokinen, kirjastotoimen johtaja, p. 040 155 6391

Pääkirjasto on rajoitetusti auki
ma-ti klo 9-19
ke-pe klo 9-16

Hakalan kirjasto on rajoitetusti auki
ma klo 15-19
ti-pe klo 13-16

 
Keusoten tiedote 27.11.2020
Avin tiedote 27.11.2020
STM tiedote 24.11.2020
Hyvinkään kaupungin tiedote 26.11.2020

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pi Krogell-MagniViestintäpäällikkö

Tavoitat Hyvinkään kaupungin viestintäyksikön helposti osoitteella viestinta@hyvinkaa.fi, jolloin päivystävä viestijä saa yhteydenottosi.

Puh:050 522 5953pi.krogell-magni@hyvinkaa.fi

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Käsityöläismarkkinat palaavat Villatehtaalle pääsiäisenä28.12.2020 09:00:00 EETTiedote

Suuren suosion aikaisempina vuosina keränneet kaksi päiväiset Villatehtaan Käsityöläismarkkinat tulevat jälleen Hyvinkäälle. Markkinat järjestetään pääsiäisenä 2.-3.4.2021 Villatehtaan sisäpihalla. Markkinoiden myyjähaku avataan 31.12.2020. Vuoden 2020 käsityöläismarkkinat peruuntuivat viime metreillä vallinneen covid-19 tilanteen vuoksi, mutta nyt on jälleen aika kerätä käsityöläiset tuotteineen Villatehtaan upeaan vanhaan miljööhön.

Laskuvirhe Hyvinkään kaupunginvaltuuston kokousasiakirjoissa21.12.2020 19:47:04 EETTiedote

Hyvinkään kaupunginvaltuusto käsitteli kokouksessaan 14.12.2020 kaupungin hallintosäännön päivittämistä sekä kuntavaalien jälkeen uusille luottamushenkilöille maksettavia kokouspalkkioita. Maanantaina 21.12.2020 on havaittu julkisuudessa esiin nostetun keskustelun pohjalta, että hallintosääntömallia koskevassa päätöksenteon listatekstissä on puuttunut osa kustannusvaikutuksista koskien luottamushenkilöiden kokouspalkkioiden korottamista. Sen sijaan valtuuston kokouksessa käsitellyssä hallintosääntöluonnoksessa eli kokouksessa käsitellyssä liiteaineistossa kaikki annetut tiedot ovat olleet oikein.

Hyvinkään kaupungin toimipisteitä pidetään edelleen kiinni koronatilanteen takia16.12.2020 16:51:07 EETTiedote

Hyvinkään kaupunki jatkaa useiden kaupungin toimipisteiden suljettuna pitämistä edelleen jatkuvan, vakavan, koronavirustilanteen vuoksi. Keusoten linjausten mukaisesti liikuntapaikat, kuntosalit, nuorisotilat, kaikki aikuisten harrastustoiminta sisätiloissa ja museot pidetään kiinni 10.1.2021 asti. Lisäksi kirjasto tarjoaa vain rajattua palvelua ja Hyvinkääsalissa ei järjestetä yleisötapahtumia.

Hyvinkään tekninen lautakunta linjasi pysäköintivirhemaksujen korotuksesta ja Astreankadun pysäköintialueen pysäköintimaksuista16.12.2020 11:27:49 EETTiedote

Hyvinkään kaupunki esittää pysäköintivirhemaksun korotusta 60 euroon. Tekninen lautakunta teki myös päätöksiä koskien Hangonsillan alueen pysäköintiä. Tarkoituksena on ottaa käyttöön palvelu, jolla tarjotaan pysäköintipaikkoja pysäköintiluvan hankkineille 20 euron kuukausimaksulla Astreankadun ja Kipinä-talon välisellä alueella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme