Aluehallintovirasto

Koronatorjuntaa ja valvontaa tehdään Itä-Suomessa tiiviissä yhteistyössä - valmiustoimikunta tiedonvaihdon foorumina

Jaa

Itä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 16.3.2021 päivittämään alueellista tilannekuvaa koronavirustilanteesta.

Opetus- ja kulttuuritoimi -vastuualueen johtaja Anu Liljeström kertoi valmiustoimikunnalle opetustoimeen liittyvistä ajankohtaisista asioista koronatilanteeseen liittyen. Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla sijaitsevien oppilaitosten tilat on määrätty suljettavaksi siten, ettei tiloja saa käyttää vuosiluokkien 7-9 opetuksen eikä perusopetuslain mukaisen lisäopetuksen järjestämiseen. Myös toinen aste on kiihtymis- ja leviäimisvaiheen alueilla etäopetuksessa (hallituksen linjaus 25.2.2021).

- Etäopetuksen järjestelyt toteutetaan siten, että niiden kielteiset vaikutukset opintojen etenemiseen voidaan minimoida, lähiopetusta ja oppimisen tukea tulee tarvittaessa antaa yksilölliseen harkintaan perustuen, totesi Anu Liljeström.

Kuntakyselyillä luodaan perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen tilannekuvaa

Aluehallintovirastot tekevät yhteistyössä säännöllisiä varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen kuntakyselyjä covid19-epidemiaan liittyen. Tulokset on esitetty raporteissa valtakunnallisina ja alueellisina jakaumatietoina sekä kyselyn avoimista kohdista tehtyinä kuvauksina.

Kuntakyselyjen raportteihin voit tutustua aluehallintovirastojen verkkosivuilla (avi.fi).

Viranomaiset valvovat tartuntatautilain mukaisten päätösten noudattamista tiiviissä yhteistyössä

Ympäristöterveydenhuollon ylitarkastaja Anne-Kaarina Lyytinen kertoi valmiustoimikunnalle kootusti tartuntatautilain muutoksen aiheuttamasta valvonnasta, viranomaisyhteistyöstä valvonnassa, ympäristöterveydenhuollon tilannekuvasta sekä voimassa olevista päätöksistä.

Itä-Suomen aluehallintoviraston koronatilanteeseen liittyvistä päätöksistä ovat tällä hetkellä voimassa seuraavat:

• Jokainen maahantulija on ohjattava terveystarkastukseen Itä-Suomen alueen rajanylityspaikoilla (voimassa 31.3.2021 saakka). - Tiedote 26.2.2021

• Kaikki yli kuuden hengen kokoontumiset on kielletty Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien kunnissa Itä-Suomessa (voimassa 31.3.2021 saakka). - Tiedote 5.3.2021

• Yli 20 henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen on kielletty Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien kunnissa (voimassa 22.3.2021 saakka, uusi päätös on valmistelussa ja julkaistaan viikolla 11). - Tiedote 12.2.2021

• Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla sijaitsevien oppilaitosten tilat on määrätty suljettavaksi siten, ettei tiloja saa käyttää vuosiluokkien 7-9 opetuksen eikä perusopetuslain mukaisen lisäopetuksen järjestämiseen (voimassa 28.3.2021 saakka). - Tiedote 8.3.2021

- Itä-Suomen alueen kuntajohdolle, kuntayhtymien johtajille, terveysvalvonnan johtajille ja tartuntataudeista vastaaville johtajille pidetyissä tilaisuuksissa maaliskuun alussa sovittiin yhteistyökäytänteistä, jotta tartuntatautilain muutosten toimeenpano on sujuvaa ilman aiheetonta viivettä. Myös rajanylityspaikkojen terveysturvallisuudesta pidetyssä yhteistyötapaamisessa todettiin toimivan viranomaisyhteistyön tärkeys. Viranomaisilla on velvollisuus keskinäiseen tiedonvälitykseen, totesi Anne-Kaarina Lyytinen.

Henkinen kriisinkestävyys seuraavan kokouksen teemana

Epidemiatilanne on merkittävästi heikentynyt koko maassa viime viikkojen aikana, kertoi pelastusylitarkastaja Johannes Ketola tilannekatsauksessaan.

Koronaviruksen leviäminen herättää yhä enemmän huolta ja pelkoa. Seuraavassa valmiustoimikunnan kokouksessa teemana onkin kriisinkestävyys sekä henkinen huolto, totesi puheenjohtajana toiminut ylijohtaja Soile Lahti.

Koronavirus voi ahdistaa sekä aikuista että lasta - Näin pidät itsestäsi ja läheisistäsi huolta (thl.fi)

Lisää tietoa

Itä-Suomen alueen sairaanhoitopiirien ohjeet ja tiedotteet:

Etelä-Savo (Essote.fi) | Itä-Savo (Sosteri.fi) | Pohjois-Savo (Psshp.fi) | Pohjois-Karjala (Siunsote.fi)

Vastauksia kysymyksiin muun muassa valvonnasta aluehallintoviraston UKK-sivuilta

Usein kysyttyjä kysymyksiä koronaviruksesta aluehallintovirastojen verkkosivuilla (avi.fi)

Aluehallintoviraston koronaneuvonta (ma-pe klo 8-11.30 ja 12.30-16):
p. 0295 016 666, koronainfo@avi.fi

Alueellisen valmiustoimikunnan tehtävänä on ylläpitää alueellista turvallisuustilannekuvaa ja toimia viranomaisten välisenä tiedonvaihdonfoorumina, edistää alueellista ja paikallista turvallisuussuunnittelua sekä turvallisuusyhteistyötä.

Lisätietoja

ylijohtaja Soile Lahti, p. 0295 016 964
johtaja Taina Rautio, p. 0295 017 042
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland har beviljat tillstånd för staden Kristinestad att muddra i nedre del av Lappfjärds å i översvämningsskyddssyfte12.4.2021 16:46:04 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland har den 12 april 2021 beviljat tillstånd enligt vattenlagen för staden Kristinestad att muddra i nedre del av Lappfjärds å. Projektet främjar översvämningsskydd på jordbrukslägenheter längs Lappfjärds ås nedre del och skyddar i extrema fall även bostadsfastigheter. Projektets påverkan på fiskebestånd och naturvärden kompenseras med restaurerings- och utsättningsåtgärder enligt tillståndsbestämmelserna. Beslutet finns tillgänglig via databasen över vatten- och miljötillstånd 12.4.2021 Anvisning: beslutet hittas med kommunsökning: Kristinestad Beslutets diarienummer: LSSAVI/419/2017, beslutets nummer 76/2021 Mer information: Miljööverinspektör Merja Mäensivu, tfn 0295 018 807 Miljoråd Mikko Vesaaja, tfn 0295 018 797 Miljöråd Stefan Nyman, tfn 0295 018 743 e-post: fornamn.efternamn@rfv.fi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Kristiinankaupungin kaupungille luvan Lapväärtinjoen alaosan ruoppaamiseen tulvasuojelutarkoituksessa12.4.2021 16:45:00 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 12.4.2021 myöntänyt vesilain mukaisen luvan Kristiinankaupungin kaupungille Lapväärtinjoen alaosan ruoppaamiseen. Hanke edistää tulvasuojelua Lapväärtinjoen alaosan maataloudelle ja ääritapauksissa myös suojaa asuinrakennuksia. Hankkeen kalasto- ja luontovaikutuksia vähennetään lupamääräysten mukaisesti kunnostus- ja istutustoimilla. Päätös on saatavilla 12.4.2021 Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelusta Ohje: päätös löytyy esimerkiksi kuntahaulla: Kristiinankaupunki. Päätöksen diaarinumero: LSSAVI/419/2017, päätöksen numero: 76/2021. Lisätietoja: Ympäristöylitarkastaja Merja Mäensivu, puh. 0295 018 807 Ympäristöneuvos Mikko Vesaaja, puh. 0295 018 797 Ympäristöneuvos Stefan Nyman, puh. 0295 018 743 sähköpostit: etunimi.sukunimi@avi.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme