Helsingin yliopisto

Koronavilkku, Kääkle vai Ruisperkele? Vuoden nimi 2021 valitaan seitsemän finalistin joukosta

Jaa

Nimistöntutkimuksen asiantuntijat ovat valinneet Vuoden nimi 2021 -finaaliin seitsemän ehdokasta. Voittaja valitaan Nimistöntutkimuksen päivillä 4. marraskuuta.

Koronavilkku, Kuuloliike Korvabuusti Oy, Kääkle, Leikkala, Lähde, Nuohtti ja Ruisperkele. Nämä ovat Vuoden nimi 2021 -finaaliin valitut nimet. Perustelut on julkaistu Nimistöntutkimuksen päivien verkkosivuilla.

Vuoden nimi 2021 valitaan seitsemän finaaliin valitun nimen joukosta Nimistöntutkimuksen päivillä järjestettävässä äänestyksessä, johon voivat osallistua kaikki tapahtuman osallistujat.

Palkinnon voittaja julkistetaan yleisölle Nimistöntutkimuksen päivillä torstaina 4.11. klo 14.30. Helsingin yliopisto julkaisee valinnasta tiedotteen verkkosivuillaan.

Vuoden nimi on tunnustuspalkinto, joka myönnetään kuluneen vuoden aikana esillä olleelle hyvälle nimelle.

Palkinnolla halutaan nostaa esille onnistuneita nimivalintoja ja kiinnittää huomiota nimenannon merkitykseen yhteiskunnassa. Palkinnon saaja voi edustaa mitä tahansa erisnimikategoriaa, kuten paikan-, henkilön-, yritys- tai tuotenimiä.

Palkinto jaetaan nyt viidettä kertaa. Vuonna 2017 Vuoden nimeksi valittiin Tampereen yliopisto, vuonna 2018 Helsingi Sõnumid, Maaelu tulevik ja Pealinnaleht, vuonna 2019 Liisankatu ja vuonna 2020 Tikkurilan kirkko.

Nimistöntutkimuksen päivillä kuullaan alan uusimmasta tutkimuksesta

Nimistöntutkimuksen päivät on vuosittain Helsingin yliopistolla järjestettävä tieteellinen tapahtuma. jossa kuullaan esitelmiä erisnimiin kohdistuvista tutkimuksista. Tapahtuma järjestetään nyt 24. kerran.

Koronavirustilanteen vuoksi tapahtuma järjestetään poikkeuksellisesti yksipäiväisenä verkon välityksellä. Tapahtumassa kuullaan esitelmiä muun muassa Minnesotan osavaltion suomalaisperäisistä luontonimistä, japanilaisyritysten suomenkielisistä nimistä sekä nimilukutaidosta henkilönnimien tutkimuksessa. Ohjelma kokonaisuudessaan on nähtävissä tapahtuman verkkosivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tutkija Taarna Valtonen
taarna.valtonen@helsinki.fi

Tutkijatohtori Lasse Hämäläinen
lasse.hamalainen@tuni.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme