Espoon kaupunki - Esbo stad

Koronavirusaltistuminen espoolaisessa koulussa ja lukiossa

Jaa

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on todettu uusia koronavirustartuntoja. Yksi tartunnan saaneista on ollut Etelä-Tapiolan lukion tiloissa ja toinen Mainingin koulun tiloissa. Tapaukset eivät liity toisiinsa. Noin 160 henkilöä on asetettu karanteeniin. Jatkossa kerromme koulu- ja päiväkotikaranteeneista verkkosivuillamme ja some-kanavillamme. Kaikkiin asianosaisiin otamme aina henkilökohtaisesti yhteyttä.

Koronavirustartunnan saaneet kaksi henkilöä on asetettu eristykseen. Kumpikaan tartunta ei ole peräisin koulusta.

Koronavirukselle altistui noin sata henkilöä Etelä-Tapiolan lukiossa ja noin 60 henkilöä Mainingin koulussa (oppilaita ja henkilökuntaa). Altistuneet on asetettu kotikaranteeniin. Muilla koulujen tiloissa olleilla ei katsota olevan tartuntariskiä.

Espoon tartuntatautiyksiköstä otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä kaikkien koronavirukselle altistuneiden alaikäisten lasten huoltajiin ja täysi-ikäisiin opiskelijoihin. Koulujen muiden oppilaiden huoltajille ja henkilökunnalle kerrotaan tilanteesta Wilmassa.

Koulujen toiminta jatkuu. Kotikaranteeniin määrätyt oppilaat saavat koululta tarkemman tiedon siitä, miten opetus järjestetään karanteenin aikana.


Eristys ja karanteeni:

  • Henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta, asetetaan eristykseen.
  • Terve henkilö, joka on ollut tekemisissä koronavirustautiin sairastuneen henkilön kanssa, asetetaan karanteeniin. Karanteeniaika on kaksi viikkoa altistumisesta. Karanteeni estää tartuntojen leviämistä, jos karanteeniin asetettu henkilö sairastuu. Ohje kotikaranteeniin määrätylle

Tietoa koronaviruksesta ja Espoon palveluista: www.espoo.fi/koronavirus 

Lisätiedot: perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321

Jatkossa kerromme ajankohtaista tietoa koronavirukseen liittyvistä koulu- ja päiväkotikaranteeneista verkkosivuillamme www.espoo.fi sekä twitterissä @Espoonsote ja @OpetusEspoo. Kaikkiin asianosaisiin otamme aina henkilökohtaisesti yhteyttä.

 

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon valtuusto hyväksyi kriittisen sote-lausunnon15.9.2020 08:19:37 EESTTiedote

Valtuusto päätti 14.9. lausunnosta, jonka mukaan esitetyn sote-uudistuksen taloudelliset vaikutukset Espoon kaupungille ovat kestämättömiä. Esitys leikkaa suoraan ja perusteettomasti kaupungin rahoitusta ja muuttaa rahoituksen rakennetta vahingollisesti. Tulojen puolitus, velkojen jääminen kaupungille, omaisuuden vastikkeeton siirto ja verorahoituksen korvautuminen valtionosuuksilla heikentävät kaupungin investointikykyä. Investointitarve ei sen sijaan juurikaan vähene.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme