Espoon kaupunki - Esbo stad

Koronavirusaltistuminen espoolaisessa koulussa: yhden luokan oppilaat ja muutama aikuinen kotikaranteeniin 

Jaa

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on todettu uusia koronavirustartuntoja. Yksi tartunnan saaneista on ollut Espoossa sijaitsevan Postipuun koulun tiloissa.

Koronavirustautiin sairastunut henkilö on asetettu eristykseen. Koronavirukselle altistuneet yhden luokan oppilaat ja pienehkö määrä henkilökuntaa on asetettu kotikaranteeniin, joka kestää 1.9.2020 saakka. Muilla koulun tiloissa olleilla ei katsota olevan tartuntariskiä. 

Espoon tartuntatautiyksiköstä on otettu henkilökohtaisesti yhteyttä kaikkien koronavirukselle altistuneiden lasten vanhempiin. Koulun muiden oppilaiden huoltajille ja henkilökunnalle on kerrottu tilanteesta Wilmassa. 

Postipuun koulun toiminta jatkuu. Kotikaranteeniin määrätyt oppilaat saavat koululta tarkemman tiedon, miten opetus järjestetään karanteenin aikana. 

Jos sinulla on koronavirustartuntaan viittaavia oireita, hakeudu koronavirustestiin 

Koronavirustartuntaan viittaavia oireita ovat kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys sekä ripuli tai vatsakipu ilman ilmeistä syytä. Testiin pääsee Espoossa soittamalla koronaneuvontaa p. 09 816 34600 ma-pe klo 7–18. Muina aikoina palvelee Päivystysapu, p. 116 117. 

Puhelinpalvelussa ja näytteenotossa on tällä hetkellä ruuhkaa. Teemme parhaamme palvelun nopeuttamiseksi. Syyskuun alkuun mennessä saamme käyttöön sähköisiä palveluja, jotka nopeuttavat testiin pääsyä. 

Eristys ja karanteeni:   

  • Henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta, asetetaan eristykseen. 
  • Terve henkilö, joka on ollut tekemisissä koronavirustautiin sairastuneen henkilön kanssa, asetetaan karanteeniin. Karanteeniaika on kaksi viikkoa altistumisesta. Karanteeni estää tartuntojen leviämistä, jos karanteeniin asetettu henkilö sairastuu. Ohje kotikaranteeniin määrätylle 

Lisätiedot: 

Juha Metso, perusturvajohtaja, p. 050 532 7321
Kari Kotiniemi, aluepäällikkö, suomenkielinen opetus, p. 050 525 3687
Tietoa koronaviruksesta ja Espoon palveluista: www.espoo.fi/koronavirus  

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon valtuusto hyväksyi kriittisen sote-lausunnon15.9.2020 08:19:37 EESTTiedote

Valtuusto päätti 14.9. lausunnosta, jonka mukaan esitetyn sote-uudistuksen taloudelliset vaikutukset Espoon kaupungille ovat kestämättömiä. Esitys leikkaa suoraan ja perusteettomasti kaupungin rahoitusta ja muuttaa rahoituksen rakennetta vahingollisesti. Tulojen puolitus, velkojen jääminen kaupungille, omaisuuden vastikkeeton siirto ja verorahoituksen korvautuminen valtionosuuksilla heikentävät kaupungin investointikykyä. Investointitarve ei sen sijaan juurikaan vähene.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme