HUS

Koronavirusrokotteiden saatavuus Uudellamaalla erinomainen

Jaa

HUS Apteekki pystyy toimittamaan koronavirusrokotteita Uudenmaan kuntiin menekkiä vastaavat määrät. Rokotteiden saatavuus ei rajoita rokotusten etenemistä.

HUS Apteekin varastossa on sekä Modernan että BioNTech-Pfizerin koronavirusrokotteita runsaasti. ”Pystymme toimittamaan kuntiin niin paljon rokotteita kuin kunnissa on tarvetta. Rokotteiden saatavuus ei ole esteenä rokotusten etenemiselle”, kertoo toimialajohtaja Kerstin Carlsson HUS Apteekista.

HUSin alueella on käytössä yhteinen ajanvarausjärjestelmä koronarokotuksiin. ”Koronarokotusaika.fi-palvelusta näemme, että vapaita aikoja rokotuksiin on saatavilla kaikissa HUSin kunnissa. Tämän lisäksi useissa kunnissa rokotuksen voi saada ilman ajanvarausta toimivissa ”walk in” ja ”pop up” -rokotuspisteissä. Rokotteen ottaminen on siis mahdollista ihan jokaiselle”, sanoo apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen.

HUSin alueella kaikissa kunnissa on siirrytty toisen rokoteannoksen kuuden viikon aikaväliin. Koronarokotusaika.fi-palvelussa rokotettava itse voi käydä aikaistamassa toisen annoksen ajankohtaa.

Yhteiskuntaa ollaan avaamassa väestön täyden rokotussarjan turvin. ”Tämä väistämättä johtaa siihen, että ne, joilla ei ole rokotuksen antamaan suojaa, ovat haavoittuvammassa asemassa. Kaksi rokoteannosta antaa erinomaisen suojan sairaalahoitoa vaativaa vakavaa koronavirustautia vastaan. Olemme valmiina käynnistämään kolmansien rokoteannosten antamisen nopealla aikataululla THL:n määrittelemille ryhmille. Toivottavasti päätös saadaan pian”, sanoo Ruotsalainen.

Lisätietoja medialle: 

HUSin mediapalvelun yhteystiedot 

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme