Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronavirustartuntoja ja altistuksia TimeOut Sports Bar´issa

Jaa

TimeOut Sports Bar´issa 30.1. aikaa viettäneillä on todettu koronavirustartuntoja. Tartunnan saaneet ovat mahdollisesti altistaneet ravintolan muita asiakkaita. Kyseessä saattaa olla helpommin tarttuva koronavirusmuunnos.

Tartuntoja on todettu tähän mennessä viidellätoista ravintolassa 30.1. olleella henkilöllä. Alustavien tutkimusten mukaan kyseessä saattaa olla helposti leviävä koronavirusmuunnos.

Kyseisenä iltana ravintolassa oli tietojemme mukaan noin 30 asiakasta, eikä heitä kaikkia ole vielä tavoitettu. Pyydämmekin kaikkia 30.1. ravintolassa olleita ottamaan yhteyttä Epidemiologiseen toimintaan, jos heihin ei vielä ole oltu yhteydessä, p.  09 310 5122 (ma - su klo 9 - 15.30)tai tartuntataudit@hel.fi

Lisäksi pyydämme 31.1. - 6.2. kyseisessä ravintolassa olleita tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan välittömästi koronavirustestiin, jos lieviäkin oireita ilmenee.

Koronavirustartunnan oireita ovat lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Helsingin epidemiologisen toiminnan asiantuntijat ovat tehneet yhteistyötä tilanteen selvittämisessä Etelä-Suomen aluehallintoviraston kanssa.

”Tilanteessa olisi tärkeätä saada kaikki asiakkaat nopeasti tavoitettua, koska tartuntariski kyseisenä iltana ravintolassa olleilla asiakkailla on merkittävä”, Helsingin epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi kertoo.

Helsinkiläiset ja Helsingissä asuvat voivat tehdä koronavirusoirearvion osoitteessa Omaolo.fi. Omaolo-palvelu antaa toimintaohjeet ja neuvoo tarvittaessa varaamaan ajan koronavirustestiin. Testiin voi varata ajan myös koronavirusneuvonnasta, p. 09 310 10024 (ma - su klo 8 - 18).


Lisätietoa

Helsingin epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi, p. 050 572 9550, sanna.isosomppi@hel.fi

Etelä-Suomen aluehallintoviraston alkoholihallinnon yksikön päällikkö, Riku-Matti Lehikoinen, p. 0295 016155

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingissä koronavirustartuntojen määrissä raju nousu28.2.2021 15:36:05 EETTiedote

Helsingissä todettiin eilen 274 uutta koronatartuntaa. Tartuntamäärä on selkeästi suurin yhtenä päivänä todettu määrä koko epidemia-aikana. Viime aikoina edellisin suurin päiväkohtainen tartuntamäärä on ollut 202 tartuntaa. Tällä hetkellä on syytä käydä koronatestissä hyvin herkästi, jos on pienempiäkin koronavirustartunnalle tyypillisiä oireita. Yhtään oireisena ei saa mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme