Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronavirustartuntoja ja altistumisia ravintola Rubiinissa ja mahdollisia altistumisia Pub Olohuoneessa ja Siltamäen ostoskeskuksessa

Jaa

Ravintola Rubiinissa Siltamäessä 9.-11.5. ja 14.-18.5. käyneillä asiakkailla on todettu koronavirustartuntoja. Tartunnan saaneet ovat mahdollisesti altistaneet ravintolan muita asiakkaita. Lisäksi mahdollisia altistuksia on ollut myös läheisessä Pub Olohuoneessa 15.5. Myös Siltamäen ostoskeskuksessa 9.-11.5. ja 14.-18.5. käyneet asiakkaat ovat saattaneet altistua.

Tartunta on todettu tähän mennessä 11 ravintola Rubiinissa olleella henkilöllä.

Osa tartunnan saaneista vieraili lauantaina 15.5. myös Pub Olohuoneessa, jossa he ovat saattaneet altistaa toisia asiakkaita.

Kaikkia ravintola Rubiinissa 9.-11.5. ja 14.-18.5. olleita pyydetään ottamaan yhteyttä Epidemiologiseen toimintaan, jos heihin ei ole vielä oltu yhteydessä, p.  09 310 51222 (ma - su klo 9 - 15.30) tai tartuntataudit@hel.fi.

”On oleellista, että tavoitamme ravintola Rubiinin asiakkaat kyseisiltä päiviltä nopeasti. Näimme saamme tartuntaketjut mahdollisimman tehokkaasti katkaistua”, Helsingin epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi sanoo.

Pub Olohuoneessa ja Siltamäen ostoskeskuksessa olleita asiakkaita pyydetään tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan heti koronavirustestiin omassa asuinkunnassaan, jos heille tulee vähäisiäkin koronavirustartuntaan viittaavia oireita.

Koronavirustartunnan oireita ovat lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Helsinkiläiset ja Helsingissä asuvat voivat tehdä koronavirusoirearvion osoitteessa Omaolo.fi. Omaolo-palvelu antaa toimintaohjeet ja neuvoo tarvittaessa varaamaan ajan koronavirustestiin. Testiin voi varata ajan myös koronavirusneuvonnasta, p. 09 310 10024 (ma - su klo 8 - 18).

Lisätietoja:
Helsingin epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi, p. 050 572 9550

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme