Hyvinkään kaupunki

Koronavirustilanteeseen liittyvät uusimmat ohjeistukset konkretisoituvat lähiviikkoina

Jaa

Hyvinkään kaupunki tiedottaa lähiviikkojen aikana vaiheittain siitä, miten maan hallituksen uusimmat linjaukset koronavirustilanteen hallitsemiseksi toteutuvat kaupungissa, sitä mukaan kuin lisäohjeita saadaan hallitukselta ja aluehallintovirastolta.

HYVINKÄÄN KAUPUNKI
TIEDOTTAA
Julkaistavissa heti 5.5.2020

Koronavirustilanteeseen liittyvät uusimmat ohjeistukset konkretisoituvat lähiviikkoina

Hyvinkään kaupunki tiedottaa lähiviikkojen aikana vaiheittain siitä, miten maan hallituksen uusimmat linjaukset koronavirustilanteen hallitsemiseksi toteutuvat kaupungissa, sitä mukaan kuin lisäohjeita saadaan hallitukselta ja aluehallintovirastolta.

Ensimmäisinä muutoksia on tulossa kirjastokirjojen uloslainaamiseen, josta tulee lisätietoa jo tällä viikolla. Ulkoliikuntapaikkoja tullaan avaamaan Hyvinkäällä 14.5. alkaen hallituksen linjausten mukaisesti. Ulkoliikuntapaikkojen osalta maksimissaan kymmenen hengen kokoontumisrajoituksia tulee edelleen noudattaa. Muiden liikuntapaikkojen avaamisen osalta mietitään seuraavaksi toimintatapoja, miten turvallinen liikunnan harrastaminen voidaan toteuttaa, hallituksen linjauksen mukaisesti julkisia sisätiloja voidaan avata aikaisintaan 1.6. alkaen.

Samaan aikaan kuin lapsilla on mahdollisuus palata varhaiskasvatukseen ja perusopetuksen etäopetus päättyy, myös lukioita koskevat rajoitukset muuttuvat toukokuun puolivälissä, 14.5. alkaen. Lukio-opetuksen osalta kaupunki tiedottaa erikseen, millä järjestelyillä lukukauden loppu toteutetaan.

Hallituksen uusimpien linjausten mukaan julkisia tiloja, kuten museoita, voidaan ryhtyä avaamaan kesäkuun alusta alkaen. Näiden osalta hyvinkääläisille tiedotetaan myöhemmin käytännön ratkaisuista, lähempänä asteittaista palvelujen avaamista.

Kaupunki tulee myös tiedottamaan henkilöstölle erikseen liittyen etätyötä koskevien suositusten soveltamisesta, sen jälkeen, kun muut kaupungin toimintaan vaikuttavat ohjeet ovat tarkentuneet.

Vaikka rajoituksia ollaan nyt purkamassa eri toiminnoissa, on koronavirus edelleen merkittävä terveydellinen riski. Tämä merkitsee, että myös jatkossa on välttämätöntä noudattaa terveydenhuollon ohjeita tartuntojen välttämiseksi.

Lisätietoja
Jyrki Mattila, kaupunginjohtaja, p. 040 541 9576
Pentti Halonen, sivistystoimen johtaja, p. 040 704 9901

www.hyvinkaa.fi/koronavirus
www.hyvinkaa.fi/korona-arki

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Lisää liikkumisen mahdollisuuksia maanantaista lähtien29.5.2020 12:19:49 EESTTiedote

Koronavirustilanteen aiheuttamien rajoitusten purku jatkuu Hyvinkään kaupungin liikuntapalvelujen puolella kesäkuun alusta alkaen. Sisäharjoitustilat aukeavat seuratoiminnalle maanantaista 1.6.2020 lähtien. Urheiluseurojen odottama kauden avaaminen on vihdoin käsillä, mutta nyt tarvitaan myös malttia ja huolellista tapahtumasuunnittelua. Ulkoliikuntapaikat ovat jo olleet auki muutaman viikon ja kenttien käyttö on sujunut suunnitellusti. Liikkujat ovat noudattaneet ohjeita hyvin ja samaa vastuullista liikkumista tarvitaan myös nyt sisätilojen auetessa, muistuttaa liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila.

Hyvinkään kestävän talouden ohjelman käsittely jatkuu kaupunginhallituksessa28.5.2020 16:06:55 EESTTiedote

HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA 28.5.2020 Julkaistavissa heti Hyvinkään kestävän talouden ohjelman käsittely jatkuu kaupunginhallituksessa Hyvinkään kaupungin kestävän talouden ohjelman täsmennetty virkamiesesitys on tulossa ensi viikon maanantaina kaupunginhallituksen käsittelyyn. Myös koko kaupunkiorganisaatiota koskevien yhteistyöneuvottelujen päättäminen käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa. - Poliittisten päättäjien kanssa käydyn saatekeskustelun, kuntalaisten ja henkilöstöltä saadun palautteen sekä yhteistoimintaneuvottelujen perusteella on virkamiesesityksessä päädytty tekemään tarkistuksia säästöesityksiin, sanoo talousjohtaja Markus Peevo. - Virkamiesesityksen ytimessä on edelleen 15 miljoonan euron talouden tasapainottaimistavoite. Tämä merkitsee käytännössä sitä, että tässä tilanteessa on välttämätöntä esittää 0,5 prosenttiyksikön veronkorotusta kunnallisveroprosenttiin. Tämä ratkaisu jakaisi taakkaa useammalle taholle, toteaa kaupunginjohtaja Jyrki Mattila. Kestävän ta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme