Vaasan kaupunki - Vasa stad

KORRIGERAT: En omfattande nätuppdatering påverkar stadens service 12–13.12

Dela

KORRIGERAT: UPPDATERINGEN PÅVERKAR INTE SIMHALLENS KASSASYSTEM. Det förekommer driftavbrott av olika längd i Vasa stads e-tjänster 12–13.12.2020 på grund av en omfattande uppdatering av servermiljön. Uppdateringen påverkar bland annat bibliotekens och museernas kassasystem. Huvudbiblioteket är stängt 12.12 men nyhetsområdet är öppet för läsning.

Servermiljön som utgör grunden för Vasa stads ICT-service uppdateras under det kommande veckoslutet 12–13.12.2020. Uppdateringen påverkar stadens interna och externa service i stor omfattning.

Uppdateringen orsakar exempelvis driftavbrott i Vasa stadsbiblioteks system, såsom i automationen för utlåning och återlämning samt i kassaverksamheten och de meröppna bibliotekens verksamhet.

På grund av avbrotten förekommer det ändringar i bibliotekens öppettider: Lördag 12.12 har huvudbiblioteket och de meröppna biblioteken i Sundom och Lillkyro stängt. Bokbussen Rölli kör inte heller lördag 12.12. De nämnda meröppna biblioteken är stängda också på söndag 13.12.

Nyhetsområdet i huvudbiblioteket är dock öppet för läsning. Nyhetsområdet är öppet lö 12.12 kl. 10–15 och sö 13.12 kl. 12–15. Störningar i kunddatorerna och tidningsdatorn kan förekomma.

Avbrott i Vasa stads museers kassasystem

Uppdateringen orsakar avbrott av olika längd även i Vasa stads museers kassasystem under veckoslutet. Lördag 12.12 är korta avbrott i förbindelserna att förvänta men på söndag 13.12 kan avbrotten vara längre.

På grund av detta kan det uppstå störningar i museernas kassatransaktioner under denna helg, och det rekommenderas att kunder reserverar kontanter för museibesöket.

Det förekommer avbrott även i stadens övriga e-tjänster såsom i nätbutiken (market.vaasa.fi), eTontti och responssystemet samt i servicen kring bygglov.

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum