Vaasan kaupunki - Vasa stad

KORRIGERAT MEDDELANDE: Skivsamlarna berättar om sin hobby i huvudbiblioteket 8.10

Dela

Avvikande från vad som meddelats tidigare har evenemanget 8.10 inhiberats. Evenemanget flyttas till en ny tidpunkt. Om den informeras senare.

Avvikande från vad som meddelats tidigare har evenemanget 8.10 inhiberats. Evenemanget flyttas till en ny tidpunkt. Om den informeras senare.

På stadsbibliotekets musik- och konstavdelning ordnas torsdagen 8.10 kl. 18-19.30 evenemanget Skivsamlarna och på plats finns två radioröster från Vasa, Anssi Marttinen och Mika Salomaa som båda samlar på skivor. De berättar om sin samlarhobby och spelar musik från sina skivor.

Mika Salomaa som har Instrumental Go Go-programmet i Radio Vaasa började samla på vinylskivor när han var 17 år. I hans samling finns mycket 1950- och 60-tals musik. Speciellt instrumentalmusik ligger Salomaa varmt om hjärtat. Samlingens pärla är Viva Las Vegas-singeln som är försedd med Elvis autograf.

Den för många Vasabor bekanta radiorösten, Radio Vaasas programledare Anssi Marttinen samlar nuförtiden på all slags skivor och han har mera cd-skivor än vinylskivor. Då han var yngre samlade han speciellt på filmers soundtrack-skivor samt på Verves och Blue Notes jazzskivor. Den första c-kasetten som Marttinen köpte var Esa Pakarinens Pakarock 2.

-Välkommen till stadsbiblioteket och lyssna och prata om ämnet. På stället beaktas restriktionerna i anslutning till publikantalet, berättar evenemangskoordinator Max Bäckman från Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster.

Nyckelord

Kontakter

Evenemangskoordinator Max Bäckman,
Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster,
tfn 040 183 1956,
max.backman@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum