Helsingin juhlaviikot

Korttelikonsertit ja Taidelahjat täyttävät kaupungin Juhlaviikkojen päätösviikonloppuna

Jaa

Helsingin juhlaviikkojen päätösviikonloppua juhlitaan 4.–5. syyskuuta ympäri kaupungin kymmenien Korttelikonserttien ja satojen Taidelahjojen voimin. Brian Enon näyttely Musiikkitalossa ja Taidehallin Aistit-kokonaisuus ovat koettavissa sunnuntaihin asti.

Taidelahjan esittäjänä Cheikh Cissokho, kuva: Saara Autere
Taidelahjan esittäjänä Cheikh Cissokho, kuva: Saara Autere

Helsingin juhlaviikkojen viimeisenä viikonloppuna eri puolille kaupunkia levittäytyvät Korttelikonsertit ilahduttavat jälleen helsinkiläisissä pihapiireissä. Viime kesältä tuttuja Korttelikonsertteja järjestetään entistäkin enemmän, kun pihoilla soi yhteensä 51 yllätyskeikkaa. Luvassa on niin kevyttä musiikkia kuin klassistakin yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa. Helsinkiläiset taloyhtiöt pääsivät toivomaan intiimejä keikkoja pihoilleen avoimen haun kautta kesäkuussa, ja ne on tarkoitettu valittujen pihojen asukkaille.

Myös viime kesänä suuren suosion saaneet Taidelahjat ilahduttavat tänä vuonna entistäkin laajemmin, kuin kolmena Helsingin juhlaviikkojen viikonloppuna jaetaan yhteensä noin tuhat vastaanottajilleen maksutonta taide-esitystä yhteistyössä OP:n kanssa. Kahtena aiempana festivaaliviikonloppuna helsinkiläiset ovat päässeet yllättämään läheisiään kohtaamisilla muun muassa sirkuksen, runouden, musiikin ja tanssin äärellä. Lisäksi Taidelahjoja on jaettu ikäihmisille kodeissa ja palvelutaloissa. Viimeisen viikonlopun Taidelahjojen tilaaminen käynnistyy tänään 30. elokuuta klo 12 osoitteessa taidelahja.helsinkifestival.fi.

Juhlaviikkojen päätösviikolla taiteesta pääsee nauttimaan myös Taidehallin ja Musiikkitalon näyttelyissä aina 5. syyskuuta saakka. Brian Enon 77 Million Paintings and other Audio-Visual Works -näyttely on esillä Musiikkitalossa talon aukioloaikoina. Musiikkitalon mediaseinällä esitettävä uusi Totnes-teos on nähtävissä päivittäin klo 18 ja sunnuntaina myös klo 14. Kino Regina esittää lisäksi Enon soundtrackeihin pohjautuvien elokuvien sarjan 31. elokuuta alkaen.

Niin ikään sunnuntaina päättyvä Aistit – Coming to Our Senses -nykytaidekokonaisuus Taidehallissa pohjautuu aistihavaintoihin ja kutsuu vastavuoroiseen suhteeseen ympäröivän maailman kanssa. Juhlaviikkojen ja neljän suomalaisen kulttuuri-instituutin luoman kokonaisuuden tilaustöihin kuuluvat muun muassa Terike Haapojan ja Dafna Maimonin teokset. Iltaisin klo 20.30 Taidehallin edustalta Temppeliaukiolle johdattaa vielä tämän viikon Kalle Nion ja Hans Rosenströmin ääni-installaatio Weaving, yearning, ja kulttuurikeskus Stoassa esitetään lisäksi Kid Kokon Katoaminen – passio.

Katso koko toteutuva ohjelma: helsinkifestival.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Laura Gottleben, laura.gottleben@eventshelsinki.fi, puh. 050 468 7243

Kuvat

Taidelahjan esittäjänä Cheikh Cissokho, kuva: Saara Autere
Taidelahjan esittäjänä Cheikh Cissokho, kuva: Saara Autere
Lataa
Korttelikonsertissa Ylva Haru elokuussa 2020, kuva: Saara Autere
Korttelikonsertissa Ylva Haru elokuussa 2020, kuva: Saara Autere
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin juhlaviikot
Kaasutehtaankatu 1
00540 Helsinki

http://helsinkifestival.fi

Helsingin juhlaviikot on Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Juhlaviikkojen tehtävänä on tarjota laajalle koti- ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä. Tapahtuma on järjestetty vuodesta 1968 alkaen. Juhlaviikot toteutetaan yhteistyössä Helsingin Sanomien, OP:n, Elisan, Accenturen, Hekun, Punamustan, Marski by Scandicin, Renaultin ja Akun tehtaan kanssa. Festivaalia tukevat Helsingin kaupunki, Jane ja Aatos Erkon säätiö sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin juhlaviikot

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme