Ohjelmisto- ja e-business ry

”Koskaan en ole nähnyt ohjelmistoalan tilaisuudessa näin paljon tyttöjä” – #Mimmitkoodaa käynnisti suuren muutoksen ohjelmistoalalla ja Suomessa

Jaa

Keskiviikkoiltana tehtiin suomalaista historiaa, kun yli 300 ohjelmistoalalle haluavaa naista kohtasi alan huippuyritykset Vanhalla ylioppilastalolla. ”Koskaan en ole nähnyt ohjelmistoalan tilaisuudessa näin paljon tyttöjä”, kiitti alan edelläkävijöihin kuuluva Taina Sipilä. #Mimmitkoodaa-ohjelmaa johtavan Ohjelmistoyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha puolestaan maalasi tulevaisuuden: ”Te olette muutoksen ensimmäinen aalto”.

#Mimmitkoodaa-lavalla kampanjan alullepanija Vlada Laukkonen ja Ohjelmistoyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roija keskiviikkoiltana Vanhalla ylioppilastalolla. Kuva: Sandra Calvo
#Mimmitkoodaa-lavalla kampanjan alullepanija Vlada Laukkonen ja Ohjelmistoyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roija keskiviikkoiltana Vanhalla ylioppilastalolla. Kuva: Sandra Calvo

Lehdistötiedote 28.2.2018

Vanhalla ylioppilastalolla tehtiin tänään rohkeasti tiliä menneisyydestä. Samalla paalutettiin naisille, ohjelmistoalalle ja koko Suomelle parempaa tulevaisuutta.

”Naisia on liian harvoin kannustettu ja tuettu sellaisille urille, jotka johtavat esimerkiksi niihin hienoihin yrityksiin, jotka meillä ovat tänään täällä mukana. Tämän on muututtava. Te olette muutoksen ensimmäinen aalto ja esikuva kanssasisarillenne, ja myös minun pienelle tyttärelleni”, summasi Ohjelmistoyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

Roiha rohkaisi yli 300 naisen aktiivijoukkoa uskomaan itseensä ja unelmiinsa. Naisia on ohjelmistoalalla vain 20 % työntekijöistä, vaikka alalla on huutava pula osaajista. Osaajapula on uhka koko Suomen tulevaisuudelle, mutta samalla valtava myönteinen mahdollisuus naisille.

”Jos teillä on unelma ja halu oppia koodausta ja kaikkea mitä siihen liittyy, olkaa valmiita tekemään töitä. Unelmat voivat toteutua. Kaikki on mahdollista.”

Vlada Laukkonen, nainen #Mimmitkoodaa-kampanjan takana, on tästä loistava esimerkki. Laukkonen törmäsi monenlaisiin vaikeuksiin etsiessään mahdollisuuksia oppia koodaamista. Hän ei antanut periksi, vaan alkoi opetella itse.

”Sain itse juuri unelmatyöpaikan, jossa saan tehdä työtä lasten median kanssa. Se on uuden koodausosaamiseni ansiota. Ei voi olla niin, että pitää olla teknistä osaamista ja tutkinto. Näitä asioita voi oppia paljon nopeammin yrityksissä, siellä on viimeisin tieto”, kertoo Laukkonen, jonka perustamaan Ompeluseura LevelUP Koodarit -FB-ryhmään on liittynyt jo lähes 1500 naista.  

”Mikään ei ole mahdotonta, eikä koskaan ole liian myöhäistä. Vaikka olisit äiti pienten lasten kanssa, niin milloin vaan voi oppia ja IT-ala tarjoaa mahdollisuuksia kaikille”, lupaa Laukkonen.  

Mahdollisuuksia ja tehtäviä ohjelmistoalalla on loputtomasti

Yksi suomalaisen ohjelmistoalan edelläkävijöistä, Dear Lucyn ja Sympan perustaja Taina Sipilä maalasi Vanhan naisyleisölle monipuolisen kuvan alan tarjoamista tehtävistä. Sipilä oli erityisen ilahtunut siitä, että Vanhan sali oli täynnä naisia.

”Koskaan en ole nähnyt ohjelmistoalan tilaisuudessa näin paljon tyttöjä”, kiitti Sipilä heti lavalle noustessaan. Sipilän mukaan maailma on auki ohjelmistoalalla: Tehtäviä löytyy myynnistä, markkinoinnista, johtamisesta, palveluista, tuotekehityksestä, uusien palvelujen avaamisesta...

”Softan kyllä sitten oppii, jos olet softafirmassa töissä. Tehdään tämä juttu yhdessä!”, kannusti Sipilä loikkaan ohjelmistoalalle. Sipilän esitys teki yleisöön vaikutuksen: Vähintään puoli salia viittasi, kun Roiha tiedusteli ”kuka haluaa Tainalle töihin”.

Koskettavat tarinat loivat me-hengen

Natanael Sinisalo avasi yleisölle koodarin ammatillista itsetuntoa: Oppimisen etenemistä ja sitä, milloin oikeasti on koodari, milloin seniori ja milloin voi pyytää jo palkankorotustakin. Mira Kupari, Marianne Siren, Gia Forsman-Härkönen ja Maria von Kügelgen kertoivat omat erilaiset tarinansa siitä, miten monenlaisten käänteiden ja usein vaikeuksien kautta tie on ohjelmistoalalle vienyt.

Ilta oli muutenkin täynnä toinen toistaan kiinnostavampia ja koskettavampia tarinoita. Tarinoista ja illan annista on nautittu striimauksen välityksellä ympäri Suomea ja Turussa ja Tampereella lisäksi suurissa erillisissä tilaisuuksissa.

Vanhalla mimmit kertovat tilaisuudessa syntyneen käsinkosketeltavan vahvan me-hengen, joka antaa kaikille uutta uskoa ja luottamusta omiin kykyihin. Muiden onnistumiset ja Vanhalla kasvanut yhteinen kokemus naisten noususta jäävät kaikille pysyvästi mieleen.

Ilmaiset koulutukset tarjolla huippuyrityksiltä – tulijoita jonoiksi asti

#Mimmitkoodaa-ohjelman ensimmäisessä aallossa ovat mukana alan huippuritykset 2NS, Ambientia, Codemate, IBM, IWA, Microsoft, Valu Digital ja Wunder.

”Koskaan ei Suomessa ole ollut tarjolla näin laajassa mitassa näin laadukasta koulutusta, vieläpä ilmaiseksi. Tässä todella tehdään historiaa ja naiset ottavat suuren loikan ohjelmistoalalle. Tätä Suomi tarvitsee, jotta meillä riittää tulevaisuudessa hyvinvoinnin tekijöitä. Naisten luovuus ja ongelmanratkaisukyky saadaan käyttöön, kaikkien hyväksi”, kiteyttää Roiha #Mimmitkoodaa merkityksen.

Kiinnostus koulutuksiin on ollut valtava. Seuraava koulutusaalto onkin jo valmisteilla, kun yhä uusia yrityksiä ilmoittautuu ennennäkemättömässä mittakaavassa kiinnostuneiden naisten kouluttajiksi.

Lisätiedot:

Rasmus Roiha, Ohjelmistoyrittäjät ry, toimitusjohtaja, 0400 180 434, rasmus@ohjelmistoyrittajat.fi  

www.mimmitkoodaa.fi

#mimmitkoodaa

Avainsanat

Kuvat

#Mimmitkoodaa-lavalla kampanjan alullepanija Vlada Laukkonen ja Ohjelmistoyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roija keskiviikkoiltana Vanhalla ylioppilastalolla. Kuva: Sandra Calvo
#Mimmitkoodaa-lavalla kampanjan alullepanija Vlada Laukkonen ja Ohjelmistoyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roija keskiviikkoiltana Vanhalla ylioppilastalolla. Kuva: Sandra Calvo
Lataa
Vanhalle ilmoittautui ennätysajassa yli 300 ohjelmistoalasta kiinnostunutta naista. Kuva: Gia Forsman-Härkönen
Vanhalle ilmoittautui ennätysajassa yli 300 ohjelmistoalasta kiinnostunutta naista. Kuva: Gia Forsman-Härkönen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Ohjelmisto- ja e-business ry
Ohjelmisto- ja e-business ry
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

https://ohjelmistoebusiness.fi

Ohjelmistoyrittäjät ry on sitoutumaton ohjelmistoalan edistäjä ja toimialavaikuttaja, joka uskoo softan parantavaan voimaan. Yhdistys on kasvuhakuisten ja yrittäjähenkisten ohjelmistoyritysten johdon yhteisö. Toiminnallaan yhdistys luo parempia mahdollisuuksia ohjelmistoalan yrittäjyyteen, vaikuttaa toimialaa koskevaan päätöksentekoon, edistää alan tutkimusta ja koulutusta sekä kehittää jäsenyritystensä liiketoimintaa. Vuonna 1993 perustetulla yhdistyksellä on jäseninä on yli 700 alan keskeisintä yritystä, johtajaa ja vaikuttajaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ohjelmisto- ja e-business ry

Mediakutsu: #mimmitkoodaa imaisee mukaan myös oppilaitokset! Naisten vessajonojen ennätys IT-tapahtumassa rikkoutuu varmasti23.8.2019 12:30:57 EESTTiedote

500 mimmiä kokoontuu perjantaina 30.8. Wanhaan Satamaan merkittävästi laajenevan Mimmit koodaa-ohjelman launch-tilaisuuteen. Yritysmaailman huippunaisten lisäksi mukana on 12 oppilaitosta, jotka tarjoavat täydennyskoulutusta tuhansille naisille. Tarve on huutava: Mimmit koodaa -yhteisön määrä kipuaa kohti viittä tuhatta. Wanhaan Satamaan mahtuu siis vain osa halukkaista. Mimmit koodaa -ohjelman koordinaattori Milja Köpsi nauraa, että ensimmäistä kertaa taitaa olla IT-tapahtumassa jonoa naistenvessaan.

#Mimmitkoodaa valittiin Vuoden Ohjelmaksi Mesoaja Gaalassa – ”Kiitos kaikille mimmeille! Otetaan tulevaisuus omiin käsiin!”5.3.2019 18:16:48 EETTiedote

Helsingin Messukeskuksessa koettiin tiistaina riemukkaita hetkiä, kun #Mimmitkoodaa palkittiin Vuoden Ohjelmana. ”Tämä palkinto kuuluu kaikille niille tuhansille mimmeille, jotka ovat lähteneet mukaan. Emme olisi ikinä uskaltaneet edes toivoa näin suurta suosiota. Koodaus ei todellakaan ole vain miesten juttu, sen ovat mimmit itse todistaneet viimeisen päälle”, kiittää #Mimmitkoodaa-ohjelman vetäjä Milja Köpsi.

Talouskasvun hiipuminen ei näy ohjelmistoalalla ja verkkoteollisuudessa: ”Kun 85% softa-alan yrityksistä kasvaa, kellojen pitäisi soida ihan kaikissa firmoissa”, herättelee Rasmus Roiha17.1.2019 08:30:00 EETTiedote

Talouskasvun hidastumista ja talouden käännettä huonompaan ennakoidaan ja pelätään niin Suomessa kuin koko maailmassakin. Talouden taittumisesta laskusuuntaan ei kuitenkaan näy mitään merkkejä Suomen ohjelmistoalalla ja verkkoteollisuudessa. ”Tuore sykemittarimme kertoo ennätyksellisen voimakkaasta kasvusta, josta Suomen pitäisi tehdä myös tärkeitä johtopäätöksiä”, painottaa Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme