Kustannusyhtiö Kosmos

Kosmoksen kevään 2021 kirjat on julkistettu

Jaa

Kosmoksen kevään 2021 kirjakatalogi on julkaistu. Kevään katalogissa on mukana Kosmoksen ensimmäiset suomennetut kaunokirjat, monipuolisesti kotimaista kaunokirjallisuutta ja suorapuheinen tietokirja hiphopista ja feminismistä.

Keväällä julkaistaan Kosmoksen ensimmäiset suomennetut kaunokirjat. Käännöslistan avaa feministisen kirjallisuuden suurnimen Simone de Beauvoirin aiemmin julkaisematon romaani Erottamattomat. Toukokuussa julkaistava Akwaeke Emezin Vivek Ojin kuolema on kriitikoiden ylistämä menestysteos. Romaani on otteessaan pitävä kertomus perheestä, ystävyydestä, menetyksestä ja siitä, mitä emme pysty näkemään. 

Kotimaisessa kaunokirjallisuudessa pohditaan rakkautta, identiteettiä, valtaa ja valintoja. Nina Gimishanovan kiehtova esikoisromaani Tatko on tarina kulttuurien välissä kasvamisesta, identiteetin löytämisestä, intohimosta, sovinnosta ja rakkaudesta. Kiitetyn runoilijan V. S. Luoma-ahon delete sisältää häiritsevää lyhytproosaa, joka venyttää tekstin ja lajien rajoja. Virtuoosimainen proosateos muokkaa käsitystä siitä, mikä meissä on ruumista, mikä tekstiä. Suvi Auvisen ensimmäinen kaunokirjallinen teos Kaltainen valmiste on lajien välissä liikkuva teos ihmisistä ja muista eläimistä, halusta, anarkismista sekä siitä, miten salakuljettaa hiiri lentokoneeseen. Esseeteos johdattaa lukijan niin vallattujen talojen katoille kuin karismaattisten seurakuntien kokouksiin. Anna Karhusen riemastuttava romaani Jos rakentuu vaihtoehtoisista tapahtumakuluista ja mahdollisista maailmoista, siitä, miten olisi käynyt, jos.

Jani Toivolan viisas ja koskettava teos Rakkaudesta pohtii maskuliinisuutta, kehoa, seksuaalisuutta ja rakkautta hänen oman elämäntarinansa ja kohtaamiensa miesten kautta. Toivola avaa kirjassaan kuuntelevaa, avointa ja uteliasta miesten maailmaa. Heini Strandin ja Inka Rantakallion toimittama kirja Kuka kuuluu? sisältää suorapuheisia tekstejä hiphop-kulttuurista ja feminismistä. 24 tekijän tekstikokoelman esseissä ja dialogeissa hiphop-kulttuurin feministisiä liikehdintöjä tarkastelevat hiphopin asiantuntijat, kuten YeboyahAdikiaKoko Hubara sekä Sonya Lindfors.

Tutustu katalogiin täällä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Mikko Aarne, kustantaja
mikko.aarne@kosmoskirjat.fi

Haastattelu- ja arvostelukappalepyynnöt:
Ida Henritius
ida.henritius@kosmoskirjat.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusyhtiö Kosmos
Kustannusyhtiö Kosmos
Porthaninkatu 10 LH 1
00530 Helsinki

http://www.kosmoskirjat.fi

Kosmos kehittää välineitä, joilla voi lukea toisten ajatuksia. Kirjoja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusyhtiö Kosmos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme