Zeroten Oy

Kotimainen Ole.Fit on ollut jo kaksi vuotta Suomen nopeimmin kasvava kuntosaliketju – konsepti kiinnostaa ulkomaillakin

Jaa

Kotimainen kuntosaliyritys Fit Global Oy on kasvanut kahdessa vuodessa kolmen perustajansa ideasta noin kolmenkymmenen toimipaikan Ole.Fit-lisenssikuntosaliketjuksi. Kilpaillulla ja riskialttiilla alalla menestyy, kun tarjoaa kuntosaliyrittäjille kokonaisvaltaisen aloituspaketin ja jatkuvaa tukea sekä omaa päätäntävaltaa, sanoo Fit Globalin hallituksen puheenjohtaja Tomi Peltonen.

Tomi Peltonen, Marko Turkia ja Ole.fit Kaarinan Päivi Väliranta.
Tomi Peltonen, Marko Turkia ja Ole.fit Kaarinan Päivi Väliranta.

Ole.Fit-ketju sai alkunsa Pasi Sormusen, Tomi Peltosen ja Marko Turkian ideasta kehittää kuntosalikonsepti, joka olisi helposti monistettavissa ja jossa toimintatapa olisi hallittu. Ole.Fit on ollut alansa nopein kasvaja jo kaksi vuotta, vuosina 2017 ja 2018. 

 – Uudet Ole.Fit-yrittäjämme saavat palvelupaketin, jolla pääsee hyvin alkuun – pienellä alkusijoituksella, kertoo Tomi Peltonen, ketjun hallituksen puheenjohtaja – Tarjoamme yrittäjille asiantuntijalisenssin. Se kattaa kuntosalin nimen ja ilmeen lisäksi kaikki palvelut toiminnan aloittamiseen. Tuemme esimerkiksi rahoitukseen ja yrityksen perustamiseen sekä markkinointiin liittyvissä asioissa, mutta myös toimitilan hankkimisessa ja kuntosalitoiminnassa. Olemme yrittäjän apuna ja kumppanina myös aloitusvaiheen jälkeen.

Uuden Ole.fit-yrittäjän lisenssimaksu on pienempi kuin alalla keskimäärin. Lisenssikumppanuus eroaa tavanomaisesta franchising-yrittämisestä esimerkiksi siinä, että lisenssimaksu ei ole liikevaihtosidonnainen, vaan perustuu liikepaikan kokoon. Kuntosaliyrittäjille jää toimintamallissa myös paljon omaa päätäntävaltaa. 

– Tähtäämme toiminnassamme siihen, että lisenssiyrittäjä menestyy ja vaurastuu. Se motivoi myös meitä, Tomi Peltonen sanoo.

– Ole.fit-konsepti poikkeaa yrittäjän näkökulmasta perinteisestä franchising-toiminnasta muun muassa kustannusten ja ketjun sitoutumisen osalta, kertoo myös Suomen tunnetuimmaksi kuntosaliksi nykyään mainitun Ole.fit Tammiston yrittäjä Riku Kärkkäinen. – Ketjun tuki on ollut merkittävässä asemassa toiminnan alkuvaiheessa, varsinkin kiinteistöön ja ennakkomyyntiin liittyvissä asioissa. Polku kuntosaliyrittäjäksi on tehty helpoksi.

Toisaalta myös kuntosaliasiakkaiden kynnys on pidetty tarkoituksellisen matalana. 

– Saleillamme ei ole esimerkiksi liittymis- tai palvelumaksuja, emmekä edellytä pitkäaikaista jäsenyyttä, Tomi Peltonen kertoo.

Kohti kansainvälistymistä

Ole.Fit-kuntosalimalli perustuu täysin perustajiensa ideaan, toimintaan ja omiin sijoituksiin. Yrityksessä ei ole mukana pääomasijoittajia.

Kuntosalikonsepti, joka menestyy myös aikoina, joina uutisoidaan toisten kuntosalien ongelmista ja franchising-toimintamallin joustamattomuudesta, kiinnostaa jo Suomen ulkopuolellakin. 

– Teoriassa olemme jo nyt vientivalmiudessa, mutta nopean kansainvälistymisen sijasta keskitymme toistaiseksi hallittuun kasvuun Suomessa, Tomi Peltonen kommentoi. – Vuonna 2019 on avattu jo kaksi uutta Ole.fit-kuntosalia, ja koko vuoden aikana avauksia on kymmenkunta. Tavoitteemme on, että vuonna 2021 Suomessa on 50 Ole.Fit keskusta.

Fit Global Oy on vuonna 2016 perustettu yksityinen ja suomalainen kuntosalipalveluita tarjoava yritys. Ketjuun kuuluu tällä hetkellä 28 kuntosalia joiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 5,6 M€. Asiakkaita ketjussa on noin 11 000. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tomi Peltonen
Hallituksen puheenjohtaja / Fit Global Oy
040 534 4601
tomi.peltonen@ole.fit

Riku Kärkkäinen
Yrittäjä/ Fit Tammisto
040 764 7117
riku.karkkainen@ole.fit

Kuvat

Tomi Peltonen, Marko Turkia ja Ole.fit Kaarinan Päivi Väliranta.
Tomi Peltonen, Marko Turkia ja Ole.fit Kaarinan Päivi Väliranta.
Lataa
Fit Tammisto
Fit Tammisto
Lataa
Fit Tammisto
Fit Tammisto
Lataa
Ole.fit Espoo
Ole.fit Espoo
Lataa
Fit Pihlajisto
Fit Pihlajisto
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Zeroten Oy
Zeroten Oy
Jaakonkatu 2
01620 Vantaa

http://www.zeroten.fi/

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Zeroten Oy

Espoon Keilaniemen Raaden hampaaseen avautuu Suomen nykyaikaisin kuntosali – Fit Keilaniemi on kuntosalien edelläkävijä15.10.2019 09:17:11 EESTTiedote

Millainen on tulevaisuuden kuntosali? Sen haluaa näyttää loppuvuodesta Espooseen Nesteen vanhaan pääkonttoriin avautuva Fit Keilaniemi, jonka tavoite on olla kuntosalien edelläkävijä. Kuntosalin välineistö ja kokonaisuus ovat osin ainutlaatuisia Suomessa, ja huipputason sali sopii myös aloittelijoille. Fit Keilaniemi on osa Suomen nopeimmin kasvavaa kuntosaliketjua, Ole.Fit-ketjua.

Fit Skatta avattiin – hyvinvointiin erikoistunut premium-kuntosali on myyty jo lähes täyteen3.9.2019 09:13:30 EESTTiedote

Suomen nopeimmin kasvava kuntosaliketju Ole.Fit laajenee tänä syksynä kahdeksalla toimipisteellä. Fit Skatta avasi ovensa 3.9.2019. Treenaamiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyvä premium-tason kuntosali herätti jo etukäteen niin paljon kiinnostusta, että lähes kaikki sen jäsenyydet myytiin ennen kuntosalin avausta. Fit Global Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Ole.Fit-ketjun perustaja Tomi Peltonen kertoo, että monipuoliseen kuntosaliketjuun mahtuu erilaisia kuntosalikonsepteja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme