Kotipizza aloittaa hävikkiruuan myynnin ResQ Clubissa

Ruokahävikin vähentäminen on tärkeässä roolissa ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Maailmassa tuotetusta ruuasta noin kolmasosa menee hävikkiin, mikä aiheuttaa lähes 10 prosenttia maailman kasvihuonekaasupäästöistä. Suomessa hävikin osuus ruokaketjussa on noin 15 prosenttia. Kotitalouksien jälkeen eniten hävikkiä syntyy ravintoloissa. Tänään on käynnistynyt Hävikkiviikko, jonka tarkoituksena on levittää tietoa ruokahävikistä ja keinoista taistella sitä vastaan.
14.10. lähtien kaikki täyden ruokalistan tarjoavat Kotipizzat myyvät hävikkiin meneviä annoksia ja juomia alennetulla hinnalla suomalaisen ResQ Club -mobiilisovelluksen kautta. Sovellus tulee käyttöön yhteensä noin 230 Kotipizza-ravintolassa. Kaikki Kotipizza-yrittäjät koulutetaan käyttämään sovellusta.
”Kotipizzan ruokahävikki on jo nyt melko vähäistä, mutta hävikkiä syntyy toisinaan esimerkiksi väärillä täytteillä valmistettujen pizzojen, menekin vaihtelun ja raaka-aineiden säilyvyyskysymysten vuoksi. ResQ Club on ravintoloille erinomainen työkalu hävikin vähentämiseksi. Uskomme, että yhteistyön ansiosta voimme vähentää hävikistämme jopa 75 prosenttia”, Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Tommi Tervanen sanoo.
ResQ Club toimii Suomessa yli 60 paikkakunnalla. Kun Kotipizza ottaa palvelun käyttöön, paikkakuntien määrä kaksinkertaistuu. Yhteistyökumppanuus Kotipizzan kanssa on ResQ Clubin historian suurin.
Yrittäjillä ja asiakkailla huoli ympäristön tilasta
Kotipizza-ketjussa hävikkiä karsitaan sekä ympäristön, asiakkaiden että yrittäjien hyväksi.
”Ravintolassa kuulee, että kuluttajat ovat huolestuneita ympäristön tilasta”, sanoo Juha Kinnunen, joka on toiminut Kotipizza-yrittäjänä Vantaalla vuodesta 1998 lähtien.
”Ruokahävikin vähentäminen on tärkeä osa Kotipizzan toimintaa. Minulle vastuullisuus antaa merkityksen pizzatyöhön. En haluaisi olla töissä sellaisessa ketjussa, joka ei välitä ympäristöstä.”
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Toimitusjohtaja Tommi Tervanen, Kotipizza Group Oyj
tommi.tervanen@kotipizzagroup.com, 0207 716 743
Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Antti Isokangas, Kotipizza Group Oyj
antti.isokangas@kotipizzagroup.com, 040 511 3799
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Kotipizza
Kotipizza on suomalainen, vuonna 1987 perustettu pizzaketju, jolla oli tilikauden 2018 lopussa 280 ravintolaa. Kotipizza-ketjun ravintoloiden myynti tilikaudella 2018 oli 122,1 miljoonaa euroa. Yli 99 prosenttia Suomen Kotipizza-ravintoloista on franchisingtoimintaperiaatteella toimivia itsenäisten franchisingyrittäjien johtamia ravintoloita. Franchisingyrittäjä saa käyttöönsä testatun ja kannattavan liikeidean sekä valmiin tuotteen ja tuotemerkin, ketjun tietotaidon ja muut yhteistyön edut.
Kotipizza Group Oyj
Kotipizza-ketju on osa Kotipizza Groupia, johon kuuluvat lisäksi hankinta- ja logistiikkayritys Helsinki Foodstock Oy, vuonna 2015 avattua meksikolaistyyppistä ravintolaketjua Chalupaa operoiva Chalupa Oy sekä marraskuussa 2017 ostettu The Social Burger Joint Oy, joka hallinnoi Social Burgerjoint -ravintolaketjua ja Social Food -ruokarekkaa. Tilikaudella 2018 Helsinki Foodstockin liikevaihto oli 71,1 miljoonaa euroa, Chalupa-ketjun ravintoloiden myynti 2,3 miljoonaa euroa, Social Burgerjoint -ketjun ravintoloiden myynti 2,9 miljoonaa euroa ja No Pizza -ravintolan myynti 0,4 miljoonaa euroa. Kotipizza Group -konsernin liikevaihto samalla ajanjaksolla oli 91,5 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen EBITDA 9,39 miljoonaa euroa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Kotipizza Group Oy
Kotipizza laajentaa St1-asemille: kymmeniä uusia ravintoloita17.6.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Kaksi suurta kotimaista ketjua syventävät yhteistyötään, kun Kotipizza tuo kymmeniä ravintoloita St1- ja Shell-asemille. Uudet ravintolat avataan HelmiSimpukka-ravintoloiden yhteyteen useille paikkakunnille 2025-2026 aikana.
Kotipizza ja Pielisen Kala yhteistyöhön – kotimainen luonnonkala tuodaan pizzan päälle koko Suomeen3.6.2025 10:27:07 EEST | Tiedote
Kotipizza ja nurmeslainen Pielisen Kala aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on tuoda uusi herkullinen pizzatäyte laajasti kaikkien suomalaisten pizzanystävien saataville. Luonnonkala tulee kaikkiin Kotipizza-ravintoloihin Hangosta Rovaniemelle.
Kotipizza käynnistää brändiuudistuksen: muutoksia tuotevalikoimaan ja verkkokauppaan3.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Kotipizzan brändi uudistuu tiistaina 3.6. alkaen. Uudistuksen myötä yhtiön verkkokauppa, tuotevalikoima, mainonnan sävy sekä visuaalinen ilme muuttuu.
Löydät Kotipizzan tutut pizzakuskit nyt myös Woltin kautta12.5.2025 12:00:00 EEST | Tiedote
Pohjoismaiden suurin pizzaketju Kotipizza tuo nyt suomalaisille tutut pizzat ja oman kotiinkuljetuspalvelunsa saataville myös Woltin mobiilisovellukseen.
Kotipizza vie suomalaista pizzakulttuuria maailman huipulle – pizzakonkari tuomariksi Las Vegasin pizzakisoihin4.4.2025 09:57:33 EEST | Tiedote
Kotipizzan pizzamestari sekä laatu ja tuoteturvallisuuspäällikkö Heikki Sikström kutsuttiin tuomariksi maailman suurimpiin pizzakilpailuihin, jotka järjestettiin maaliskuussa Las Vegasissa. Yli 800 osallistujaa keräävä Pizza International Challenge -kilpailu kokosi yhteen alan parhaimmat eri puolilta maailmaa. Sikström edusti Suomea paitsi tuomaristossa myös suomalaisen pizzakulttuurin lähettiläänä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme