Kotipizza Group OyKotipizza Group Oy

Kotipizza aloittaa hävikkiruuan myynnin ResQ Clubissa

Jaa

Kotipizza-ketju torjuu ilmastonmuutosta myymällä hävikkiruokaa ResQ Club -sovelluksella. Myynti käynnistyy lokakuussa noin 230 Kotipizza-ravintolassa ympäri Suomen. Sovelluksen käytön uskotaan vähentävän ravintoloiden ruokahävikkiä jopa 75 prosenttia.

Kuva ResQ Club
Kuva ResQ Club

Ruokahävikin vähentäminen on tärkeässä roolissa ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Maailmassa tuotetusta ruuasta noin kolmasosa menee hävikkiin, mikä aiheuttaa lähes 10 prosenttia maailman kasvihuonekaasupäästöistä. Suomessa hävikin osuus ruokaketjussa on noin 15 prosenttia. Kotitalouksien jälkeen eniten hävikkiä syntyy ravintoloissa. Tänään on käynnistynyt Hävikkiviikko, jonka tarkoituksena on levittää tietoa ruokahävikistä ja keinoista taistella sitä vastaan.

14.10. lähtien kaikki täyden ruokalistan tarjoavat Kotipizzat myyvät hävikkiin meneviä annoksia ja juomia alennetulla hinnalla suomalaisen ResQ Club -mobiilisovelluksen kautta. Sovellus tulee käyttöön yhteensä noin 230 Kotipizza-ravintolassa. Kaikki Kotipizza-yrittäjät koulutetaan käyttämään sovellusta.

”Kotipizzan ruokahävikki on jo nyt melko vähäistä, mutta hävikkiä syntyy toisinaan esimerkiksi väärillä täytteillä valmistettujen pizzojen, menekin vaihtelun ja raaka-aineiden säilyvyyskysymysten vuoksi. ResQ Club on ravintoloille erinomainen työkalu hävikin vähentämiseksi. Uskomme, että yhteistyön ansiosta voimme vähentää hävikistämme jopa 75 prosenttia”, Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Tommi Tervanen sanoo.

ResQ Club toimii Suomessa yli 60 paikkakunnalla. Kun Kotipizza ottaa palvelun käyttöön, paikkakuntien määrä kaksinkertaistuu. Yhteistyökumppanuus Kotipizzan kanssa on ResQ Clubin historian suurin.

Yrittäjillä ja asiakkailla huoli ympäristön tilasta

Kotipizza-ketjussa hävikkiä karsitaan sekä ympäristön, asiakkaiden että yrittäjien hyväksi.

”Ravintolassa kuulee, että kuluttajat ovat huolestuneita ympäristön tilasta”, sanoo Juha Kinnunen, joka on toiminut Kotipizza-yrittäjänä Vantaalla vuodesta 1998 lähtien.

”Ruokahävikin vähentäminen on tärkeä osa Kotipizzan toimintaa. Minulle vastuullisuus antaa merkityksen pizzatyöhön. En haluaisi olla töissä sellaisessa ketjussa, joka ei välitä ympäristöstä.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toimitusjohtaja Tommi Tervanen, Kotipizza Group Oyj
tommi.tervanen@kotipizzagroup.com, 0207 716 743

Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Antti Isokangas, Kotipizza Group Oyj
antti.isokangas@kotipizzagroup.com, 040 511 3799

Kuvat

Kuva ResQ Club
Kuva ResQ Club
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kotipizza Group Oy
Verkkosaarenkatu 5
00580 HELSINKI

http://www.kotipizzagroup.com/fi/

Kotipizza
Kotipizza on suomalainen, vuonna 1987 perustettu pizzaketju, jolla oli tilikauden 2018 lopussa 280 ravintolaa. Kotipizza-ketjun ravintoloiden myynti tilikaudella 2018 oli 122,1 miljoonaa euroa. Yli 99 prosenttia Suomen Kotipizza-ravintoloista on franchisingtoimintaperiaatteella toimivia itsenäisten franchisingyrittäjien johtamia ravintoloita. Franchisingyrittäjä saa käyttöönsä testatun ja kannattavan liikeidean sekä valmiin tuotteen ja tuotemerkin, ketjun tietotaidon ja muut yhteistyön edut.

Kotipizza Group Oyj
Kotipizza-ketju on osa Kotipizza Groupia, johon kuuluvat lisäksi hankinta- ja logistiikkayritys Helsinki Foodstock Oy, vuonna 2015 avattua meksikolaistyyppistä ravintolaketjua Chalupaa operoiva Chalupa Oy sekä marraskuussa 2017 ostettu The Social Burger Joint Oy, joka hallinnoi Social Burgerjoint -ravintolaketjua ja Social Food -ruokarekkaa. Tilikaudella 2018 Helsinki Foodstockin liikevaihto oli 71,1 miljoonaa euroa, Chalupa-ketjun ravintoloiden myynti 2,3 miljoonaa euroa, Social Burgerjoint -ketjun ravintoloiden myynti 2,9 miljoonaa euroa ja No Pizza -ravintolan myynti 0,4 miljoonaa euroa. Kotipizza Group -konsernin liikevaihto samalla ajanjaksolla oli 91,5 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen EBITDA 9,39 miljoonaa euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kotipizza Group Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme