Kouluissa kierrätettiin ja tuunattiin palkinnoille saakka
Vuoden 2007 LUMA-viikon hyvät käytänteet on nyt palkittu. Koulusarjassa palkittiin 5 toteutusta: Porin koulut, helsinkiläinen Viikin normaalikoulu ja lukio, Tapiolan koulu Espoosta sekä Pitkäjärven koulu Kangasalta ja Keminmaan lukio.
Sarjassa ammatillinen koulutus ja korkeakoulut palkittiin Oulun seudun ammattiopisto ja Kokkolan ammattiopisto.
Tällä kertaa kouluissa oli tartuttu muun muassa kierrätykseen. Koululaiset vierailivat kierrätyskeskuksissa, kierrätysasemilla ja kaatopaikoilla. Sen jälkeen saatettiin testata kulutustottumuksia. Espoossa myös tuunattiin: jalkapallosta valmistuu vaikka käsilaukku.
Oulun seudun ammattiopistoa arviointiraati kiitteli Moodle-oppimisalustan käytön omaperäisyydestä. Koulun sähköinen projekti on raadin mukaan sinällään jo ekoteko.
Hyvät käytänteet ideakilvassa arviointiraati arvosti toteutusta, joka on ennen kaikkea omaperäinen, viikon teemoja soveltava, yhteistyössä tehty (oppilaat mukana suunnittelussa ja toteutuksessa), oppimisen iloa tuottava ja kiinnostusta herättävä.
Palkinnot, perustelut sekä raportit kuvilla ovat osoitteessa http://www.helsinki.fi/luma/viikko/palkitut/ .
Tapahtumaviikon tavoitteena on tukea biologian, fysiikan, kemian, maantieteen, matematiikan, tietotekniikan ja teknologian opetusta ja harrastusta. Tapahtumaa koordinoi maamme luonnontieteen opetusta tukeva LUMA-keskus (www.helsinki.fi/luma), joka toimii Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan yhteydessä.
Palkitut julkistettiin LUMA-keskuksen 4-vuotispäivänä, Kalevalan päivänä 28.2.2008. Palkintojen lahjoittajat ovat keskuksen yhteistyötahoja.
Lisätietoja antaa koordinaattori Maija Aksela, puhelin 050 514 1450.
Ystävällisin terveisin
Minna Meriläinen, tiedottaja, (09) 191 51042
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Mediakutsu: Miten asiantuntijat edistävät algoritmisten järjestelmien kehittämistä16.9.2025 14:20:02 EEST | Kutsu
Tule torstaina 18. syyskuuta klo 17–19 Helsingin yliopiston Tiedekulmaan kuulemaan tekoälyteknologian tutkimuksen uusimpia tuloksia.
Matematiikan soveltamista pitäisi oppia paremmin jo koulupolun alussa16.9.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Matematiikan soveltaminen on keskeinen taito nyky-yhteiskunnassa, jossa koneet suorittavat puolestamme yksinkertaiset laskutoimitukset. Taitoja tulisi tukea tutkimukseen perustuvilla menetelmillä ja ottaa huomioon yksilön ominaisuudet sekä tehtävien piirteet.
Teologiaa, jossa ihminen ei ole enää kaiken mitta15.9.2025 09:40:00 EEST | Tiedote
Minkälaista teologiaa syntyy maailmassa, jossa ihmisen erityisasemaa ei enää pidetä itsestäänselvyytenä? Toni Koivulahti haastaa kristillisen teologian ihmiskeskeisen ajattelun väitöstutkimuksessaan.
Täydennetyt elintarvikkeet ja ravintolisät tärkeitä vegaanien luustolle12.9.2025 11:58:40 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkimuksessa selvisi, että vegaaniruokavaliota noudattavat lapset ja aikuiset saavat keskimäärin riittävästi luustolle tärkeitä kalsiumia ja D-vitamiinia, mutta luun aineenvaihdunta poikkeaa sekaruokavaliota noudattavista.
Food Days tuo ruoka-alan asiantuntijat Seinäjoelle11.9.2025 13:08:23 EEST | Tiedote
Food Days -tapahtuma tuo ruokajärjestelmän asiantuntijat, tutkijat, elintarvikealan yritykset ja ruokayrittäjät Seinäjoelle 16.–18.9.2025.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme