Kouluissa kierrätettiin ja tuunattiin palkinnoille saakka

Jaa
Kouluissa vietettiin marraskuussa 2007 valtakunnallista LUMA-viikkoa pääteemoina luonnontieteet, matematiikka ja teknologia arkielämässä sekä luovuus. Tapahtumaviikon ajan kouluissa oli erityisohjelmaa, ja viikkoon liittyi myös hyvien toteutusten palkitseminen.

Vuoden 2007 LUMA-viikon hyvät käytänteet on nyt palkittu. Koulusarjassa palkittiin 5 toteutusta: Porin koulut, helsinkiläinen Viikin normaalikoulu ja lukio, Tapiolan koulu Espoosta sekä Pitkäjärven koulu Kangasalta ja Keminmaan lukio.

 

Sarjassa ammatillinen koulutus ja korkeakoulut palkittiin Oulun seudun ammattiopisto ja Kokkolan ammattiopisto.

 

Tällä kertaa kouluissa oli tartuttu muun muassa kierrätykseen. Koululaiset vierailivat kierrätyskeskuksissa, kierrätysasemilla ja kaatopaikoilla. Sen jälkeen saatettiin testata kulutustottumuksia. Espoossa myös tuunattiin: jalkapallosta valmistuu vaikka käsilaukku.

 

Oulun seudun ammattiopistoa arviointiraati kiitteli Moodle-oppimisalustan käytön omaperäisyydestä. Koulun sähköinen projekti on raadin mukaan sinällään jo ekoteko.

 

Hyvät käytänteet ideakilvassa arviointiraati arvosti toteutusta, joka on ennen kaikkea omaperäinen, viikon teemoja soveltava, yhteistyössä tehty (oppilaat mukana suunnittelussa ja toteutuksessa), oppimisen iloa tuottava ja kiinnostusta herättävä.

 

Palkinnot, perustelut sekä raportit kuvilla ovat osoitteessa http://www.helsinki.fi/luma/viikko/palkitut/ .

 

Tapahtumaviikon tavoitteena on tukea biologian, fysiikan, kemian, maantieteen, matematiikan, tietotekniikan ja teknologian opetusta ja harrastusta. Tapahtumaa koordinoi maamme luonnontieteen opetusta tukeva LUMA-keskus (www.helsinki.fi/luma), joka toimii Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan yhteydessä.

 

Palkitut julkistettiin LUMA-keskuksen 4-vuotispäivänä, Kalevalan päivänä 28.2.2008. Palkintojen lahjoittajat ovat keskuksen yhteistyötahoja.

 

Lisätietoja antaa koordinaattori Maija Aksela, puhelin 050 514 1450.

 

Ystävällisin terveisin

Minna Meriläinen, tiedottaja, (09) 191 51042

 

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme