Vaasan kaupunki - Vasa stad

Koulujen kerhot tarjoavat maksuttoman harrastuksen sadoille lapsille

Jaa

Vaasan koululaiset pääsevät jälleen kevätlukukaudella 2023 osallistumaan kymmeniin erilaisiin maksuttomiin kerhoihin. Lapset ja nuoret pääsevät harrastamaan maksuttomasti koulupäivän yhteydessä muun muassa Harrastamisen Suomen malli –hankkeen avulla.

Kuva: Vaasan kaupunki / Christoffer Björklund
Kuva: Vaasan kaupunki / Christoffer Björklund

Esimerkiksi syksyllä 2022 Vaasan perusopetuksen kouluissa järjestettiin vuosiluokkien 1-9 oppilaille yhteensä 147 kerhoa. Kevätlukukauden kerhot ovat juuri alkamassa tai alkaneet, joten vanhempien kannattaa seurata tarkasti viestintää Wilmassa.

- Kannattaa nyt alkuvuodesta seurata tarkkaan koulun viestejä ja tiedotteita Wilmassa, koska kukin koulu tiedottaa omista kerhoistaan suoraan siellä, vinkkaa hankekoordinaattori Kaisa Salo.

Liikuntaa, kokkausta ja kädentaitoja

Vaasassa on tavoitteena mahdollistaa jokaiselle vaasalaisille lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteyteen.

- Tänä keväänä kouluissa on eniten tarjolla liikuntapainotteisia kerhoja, kokkikerhoja, kuvataidekerhoja ja kädentaitojen kerhoja, Salo kertoo.

Kouluissa on järjestetty myös muun muassa musiikkikerhoja, läksypajoja, lukupiirejä ja kielikerhoja. Kunkin koulun kerhotarjonta riippuu siitä, mitä harrastustoiveita oppilailla on, mitkä ovat koulun omat toiveet kerhoista ja millaisia toimijoita on saatu mukaan järjestämään kerhoja kullakin alueella.

- Kerhovalikoima siis vaihtelee koulusta riippuen. Tietyssä koulussa järjestettävä harrastus on suunnattu pelkästään kyseisen koulun oppilaille, Salo kuvailee.

Harrastustoimintaa toteuttavat yhteistyössä Vaasan kaupungin perusopetus, muut harrastustoimintaa tarjoavat kaupungin yksiköt sekä muut yhteistyökumppanit kuten esimerkiksipaikalliset yhdistykset ja seurat.

Harrastukset valittu lasten ja nuorten ehdotusten perusteella

Harrastusvalikoiman suunnittelussa tärkeää on lasten ja nuorten toiveiden kuuleminen.

Kerhoja järjestetään Vaasan peruskouluissa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston myöntämällä Harrastamisen Suomen mallin hankerahoituksella sekä Opetushallituksen myöntämällä erityisavustuksella.

Harrastamisen Suomen malli on opetus- ja kulttuuriministeriön hanke, jonka päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

hankekoordinaattori Kaisa Salo, puh. 040 179 9681, kaisa.salo@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupunki / Christoffer Björklund
Kuva: Vaasan kaupunki / Christoffer Björklund
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme