Etelä-Savon ELY-keskusEtelä-Savon ELY-keskus

Koulujen lukukauden päättyminen lisäsi työttömyyttä kesäkuussa Etelä-Savossa

Jaa

Etelä-Savossa työ- ja elinkeinotoimistossa sekä työllisyyden kuntakokeiluissa oli työttömiä työnhakijoita kesäkuun lopussa 6 148. Määrä oli 2 200 pienempi kuin vuosi sitten, valtaosin lomautusten vähenemisen takia. Toukokuusta kesäkuuhun työttömien määrä nousi noin 200:lla. Koulujen lukukausi päättyi kesäkuun puolella ja tuolloin tuli työttömäksi sekä opiskelun päättäneitä että koulujen henkilöstöä, mm. noin 100 opettajaa.

Kesäkuun lopussa lomautettuja oli Etelä-Savossa 411 eli 78 % vuodentakaista vähemmän. Lomautettujen määrä on palautunut koronakriisin huippuluvuista alkukesän normaalitasolle. Myös TE-palveluissa olevien määrä ja osuus on koronavuoden jälkeen palautunut lähes vuoden 2019 tasolle. Aktivointiaste oli Etelä-Savossa 31,7 %, mikä on maan toiseksi korkein Etelä-Pohjanmaan jälkeen. 

Maaliskuusta 2021 alkaen TE-palveluita ovat tuottaneet TE-toimiston lisäksi kuntakokeilut. Etelä-Savossa työttömien määrä jakautuu kokeilujen ja TE-toimiston välillä seuraavasti. Mikkelin seudun kuntakokeilussa oli kesäkuun lopussa työttömiä työnhakijoita 2 242 (37 %), Savonlinnan kuntakokeilussa 1 097 (18 %) ja TE-toimistossa 2 737 (45 %). Alle 30-vuotiaista työttömistä valtaosa (84 %) asioi kuntakokeiluissa. Mikkelin seudun kuntakokeilussa oli 763, Savonlinnan kuntakokeilussa 358 ja TE-toimistossa 210 alle 30-vuotiasta työtöntä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtaja Hanna Makkula, Etelä-Savon TE-toimisto, p. 0295 044 004, hanna.makkula(at)te-toimisto.fi

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme