Fixcel Group Oy

Koululaiset lakkoon sisäilmahyvinvoinnin puolesta

Jaa

Suomen koululaiset harkitsevat ryhtyvänsä toukokuussa päivän mittaiseen tukilakkoon, jonka tarkoituksena on ilmaista mieltä sisäilmaongelmien aiheuttamien vaivojen ehkäisyn ja terveiden väistötilojen rakentamisen puolesta. Tukilakko toteutetaan tiistaina 28.5.2019 ulkoilupäivänä, jonka aikana kukin luokka voi pelata ja leikkiä puhtaassa ulkoilmassa. ”Olemme keskustelleet useiden vanhempien sekä joidenkin opettajien kanssa. He olisivat valmiit positiiviseen mielenilmaukseen. Opettajat ja oppilaathan hengittävät samaa sisäilmaa. Perheiden ja koulujen tarve terveelle sisäilmalle on yhteinen”, kampanjan ideoineen tilaelementtirakentajan Fixcelin Jussi Paavoseppä sanoo.

Fixcelin rakentama HUS:in lastenpsykiatrian yksikkö Hesperiankadulla Helsingissä.
Fixcelin rakentama HUS:in lastenpsykiatrian yksikkö Hesperiankadulla Helsingissä.

Arviolta noin tuhannessa suomalaisessa koulussa esiintyy sisäilmaston ongelmista aiheutuvia terveydellisiä ongelmia. Vaarallisen sisäilman vuoksi tuhansia oppilaita ja opettajia työskentelee väistötiloissa, joista monissa niistäkin esiintyy sisäilmaongelmia.

Monesti taustalla on useita samanaikaisesti esiintyviä tai tapahtuvia asioita, kuten materiaalien yhteisvaikutus. On yksilöllistä, miten ihmiset reagoivat sisäilman epäpuhtauksiin. Sisäilmaongelmia ei pitäisi kuitenkaan koskaan vähätellä, vaan syy oireisiin on aina selvitettävä.

Terveen sisäilman siirrettäviä rakennuksia rakentava Fixcel Group on käynnistänyt liikkeen, jolla sisäilmasto-ongelmat nostetaan suomalaisessa päätöksenteossa riittävän korkealle, jotta asioihin saadaan muutos.

”Haluamme tähän tärkeään asiaan mukaan jokaisen kynnelle kykenevän aikuisen, järjestön, virkamiehen ja poliitikon, erityisesti kuntapäättäjät. Jokainen asiaa ajava henkilö ja taho vie osaltaan sisäilmahyvinvointia parempaan suuntaan. Ensitöiksemme haastamme kansanedustajaehdokkaat ja kaikki muutkin vastaamaan sisäilmahyvinvointia koskeviin koekysymyksiin netissä”, Fixcelin johtaja Jussi Paavoseppä sanoo.

Koulut voivat näyttää tukensa luomalla oman paikallisen Tukilakko sisäilmahyvinvoinnin puolesta -tapahtuman Facebookissa. Tarkemmat ohjeet Sisäilmahyvinvointi Facebook-sivulla.

Parempaa sisäilmaa uusilla ratkaisuilla

Fixcel tarjoaa myös ratkaisua ongelmien korjaamiseksi. Fixcel on suomalainen innovaatioyritys, jonka ratkaisuilla sisäilmaongelmat ovat tehokkaasti ratkaistavissa. Yritys rakentaa pysyväismääräykset täyttäviä siirrettäviä rakennuksia, joissa sekä kosteus että kemikaalikuorma ovat hallinnassa rakennuksen koko elinkaaren.

”Haluamme muuttaa sisäilmaan liittyvän pahoinvoinnin sisäilmahyvinvoinniksi. Suomessa on puhdas ulkoilma ja olemme monella mittarilla myös hyvinvointivaltio. Paremman tulevaisuuden varmistamiseksi meidän pitäisi julistautua siis sisäilmahyvinvointivaltioksi”, Jussi Paavoseppä ehdottaa.

Fixcel-rakennus kootaan siirrettävistä tilaelementeistä, joiden runkorakenne on erittäin epäotollinen bakteereille ja mikrobeille. Rakentamisessa käytetyt materiaalit ovat päästörajoiltaan huomattavasti M1-vaatimuksia tiukempia. Tämän lisäksi käytössä olevien rakennusmateriaalien yhteiskemikaalikuorma on tutkittu.

”Sisäilmaan ei pääse rakenteista mitään, mitä me emme tietäisi. Sädesienet ja muu homekasvusto ei kasva, kun ei ole, missä kasvaa. Teemme yhteistyötä VTT:n ja THL:n kanssa. Olemme yhdessä kumppaneidemme kanssa kehittäneet muun muassa liimoista ja maaleista sellaisia, että ne kokonaisuutena edistävät sisäilmahyvinvointia”, Paavoseppä sanoo.

Fixcelin modulaarinen ja mobiili ratkaisu helpottaa kuntien ja muiden julkisen tahon investointipäätöksiä, sillä tilat tuotetaan koulujen, päiväkotien ja sairaaloiden käyttöön leasingmallilla.

”Lisäksi valtteinamme on lyhyt toimitusaika. Päätöksestä luovutukseen rakennus valmistuu parhaimmillaan jopa kolmessa kuukaudessa. Vuokra-ajan jälkeen rakennus myös puretaan nopeasti ja kierrätetään seuraavaan kohteeseen”, Jussi Paavoseppä toteaa.

Fixcel Group Oy
Viestintä

Sisäilmahyvinvoinnin testi: www.sisäilmahyvinvointi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maija Palomäki, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, puh. 040 775 4021, maija.palomaki@fixcel.fi
Jussi Paavoseppä, toimitusjohtaja, Fixcel Group Oy, puh. 040 560 4149, jussi.paavoseppa@fixcel.fi

Kuvat

Fixcelin rakentama HUS:in lastenpsykiatrian yksikkö Hesperiankadulla Helsingissä.
Fixcelin rakentama HUS:in lastenpsykiatrian yksikkö Hesperiankadulla Helsingissä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Fixcel Group Oy
Fixcel Group Oy
PL 151
00141 Helsinki

040 775 4021http://www.fixcel.fi

Fixcel Group lyhyesti

Vuonna 2015 perustetun Fixcelin päämääränä on edistää terveyttä, hyvää arkkitehtuuria ja kaupunkikuvaa tarjoamalla laadukasta rakentamista sekä asumisen mukavuutta. Fixcel haluaa näyttää suunnan tulevaisuuden rakentamiselle luomalla tasokkaita sisäilmaturvallisia ratkaisuja.

Fixcelin modulaarinen teräsrakentaminen tarjoaa ekologisen ja tehokkaan ratkaisun korkeatasoisiin väistötiloihin. Fixcel toteuttaa puhtaan sisäilman rakennukset teolliseen rakennustapaan kehitetyllä ja patentoidulla FIXCEL®-teräskennolla.

Yhtiö on aloittanut kaupallisen liiketoiminnan 2018. Sen liikevaihdon viime vuodelta arvioidaan olevan 20 miljoonaa euroa. Fixcelin kaikki tuotteet valmistetaan yhtiön omissa tehtaissa Hämeenlinnassa ja Lempäälässä.

www.fixcel.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fixcel Group Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme