Espoon kaupunki - Esbo stad

Koululaiset osallistuvat KAMU Espoon kaupunginmuseon arkeologisiin kaivauksiin Karhusuolla

Jaa

Syyskuussa 2021 Karhusuon alakoululaisilla on ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan arkeologin ammattiin, kun KAMU Espoon kaupunginmuseon Muinaistutkijan matkassa -projektin kaivaukset käynnistyvät koulun läheisyydessä. Koululaiset pääsevät muun muassa kaivamaan maaperää sekä seulomaan ja mittaamaan kaivauksen tuloksia.

Kivikautinen keramiikkalöytö Mankbystä 2009. Kuva: KAMU Espoon kaupunginmuseo
Kivikautinen keramiikkalöytö Mankbystä 2009. Kuva: KAMU Espoon kaupunginmuseo

Gumbölen ja Oittaan välissä sijaitseva kaivauspaikka on ollut aikaisemmin saaristoa, jossa on asustanut hylkeenmetsästäjiä ja myöhemmin viljelijöitä, joten alustavien arvioiden mukaan sieltä löytyy useamman aikakauden asutuksen jälkiä esim. nuorakeramiikkaa ja varhaiskampakeramiikkaa. Alueella on tehty aiemmin kaivauksia 1990-luvulla ja silloin vanhimmat löydöt olivat noin 7 000 vuoden takaa. Kaivauksilla tehdyt löydöt tullaan tallentamaan Museoviraston kokoelmiin.

Karhusuon kaivaukset ovat osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä, joita vietetään syyskuun toisella viikolla 6.-12.9.2021. Torstaina 9.9. klo 18 kaivauksilla järjestetään yleisöopastus, jonne on vapaa pääsy. Koronapandemia saattaa mahdollisesti aiheuttaa muutoksia kaivauksiin tai yleisöopastukseen.

Muinaistutkijan matkassa on KAMU Espoon kaupunginmuseon vuonna 2020 käynnistynyt projekti, joka käsittelee tietoa Espoon arkeologiasta. Suurelle yleisölle esihistoriateema näkyy erityisesti ensi vuonna, sillä Näyttelykeskus WeeGeellä avautuu Johtolankoja juurillemme -näyttely. Kaivaukset tehdään Kulttuurirahaston tuella ja ovat osa Mullankaivajat -rahoitusta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Eetu Sorvali
intendentti
kulttuuriympäristö- ja muinaismuistoasiat, arkeologinen tutkimus
puh. 040 485 5262

Jenni Siltainsuu
museolehtori
yhteisöarkeologia, KAMUn yleisöpalvelut Näyttelykeskus WeeGeellä
puh. 043 825 6085

Tomi Heikkilä
intendentti
näyttelyt, kulttuuriperintö
puh. 046 877 3162

Jonna Pennanen
suunnittelija
markkinointi ja viestintä
puh. 040 509 2365

sähköpostit: etunimi.sukunimi@espoo.fi

Kuvat

Kivikautinen keramiikkalöytö Mankbystä 2009. Kuva: KAMU Espoon kaupunginmuseo
Kivikautinen keramiikkalöytö Mankbystä 2009. Kuva: KAMU Espoon kaupunginmuseo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

KAMU Espoon kaupunginmuseo on kulttuurihistoriallinen museo, joka vaalii, tutkii ja tallentaa Espoon alueen historiaa, asukkaiden tarinoita ja kulttuuriperintöä. KAMUn museoperheeseen kuuluvat Talomuseo Glims, Historiamuseo KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Huvilamuseo Villa Rulludd, Koulumuseo Lagstad ja Saaristomuseo Pentala.

www.espoonkaupunginmuseo.fi | www.kulttuuriespoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tartunnanjäljityksen tilanne helpottanut Espoossa24.9.2021 16:00:10 EEST | Tiedote

Espoon tartunnanjäljityksen pitkäjänteisen työn ja saatujen lisäresurssien ansiosta viive tartunnanjäljityksessä on pienentynyt huomattavasti. Viimeisen viikon aikana sairastuneiden tartunnanjäljitys on pystytty aloittamaan pääsääntöisesti 1-2 vuorokauden kuluessa positiivisesta testituloksesta. Tavoittelemme edelleen aktiivisesti myös niitä sairastuneita, joiden positiivinen testitulos on saatu syyskuun alkupuolella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme