Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Koululaisten iltapäivätoiminnan hakemusten käsittelyssä on ilmennyt ongelmia

Jaa

Tulevan lukuvuoden iltapäivätoimintaan hakeutumisessa on valitettavasti ollut teknisiä haasteita yksittäisten hakemusten osalta. Tämänhetkisten tietojen mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole kovin laajamittainen ongelma.

Hakemus oli mahdollista tehdä suojatulla sähköpostilla tai lähettää postitse

Koronaepidemian vuoksi hakulomakkeita ei voinut palauttaa suoraan toimipaikkoihin, vaan poikkeuksellisesti turvasähköpostin tai perinteisen postin välityksellä kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle. Suojattu sähköposti hakemusten palautuskanavana otettiin nopealla aikataululla käyttöön, sillä hakemuksen toimittaminen suoraan toimipisteisiin tai postilla muuttui koronarajoitusten vuoksi perheille haasteelliseksi.

Teknisten ongelmien vuoksi kaikki suojatulla sähköpostilla toimitetuista hakemuksista eivät ole tallentuneet järjestelmään ja siksi niitä ei olla käsitelty. Jos päätöstä ei ole tullut postin mukana kotiin ja huoltaja on tehnyt hakemuksen hakuaikana, kaupunki käsittelee hakemukset samalla periaatteella kuin hakuaikanakin tulleet hakemukset. Mikäli tätä päätöstä ei ole tullut postin mukana, huoltajat voivat lähettää sähköpostia osoitteeseen iltapaivatoiminta@hel.fi ja varmistaa hakemuksen tilanteen.

Lukuvuoden 2020-2021 koululaisten iltapäivätoimintaan oli mahdollista hakea 23.3. alkaen ja koronaepidemian aiheuttamasta poikkeustilanteesta johtuen hakuaikaa pidennettiin 8.5. asti, jotta mahdollisimman monen lapsen hakulomake ehtisi päätöksentekoon ennen juhannusta. Myöhemmin kesällä tulleet hakemukset otetaan käsittelyyn 27.7. alkaen. Kaikki hakijat saavat paikan iltapäivätoimintaan joko ensisijaisesta hakupaikasta tai mahdollisimman lähellä sijaitsevasta paikasta.

Iltapäivätoiminta alkaa syyslukukauden käynnistyessä 13.8. kaupungin suomenkielisissä ja 18.8. ruotsinkielisissä peruskouluissa

Helsingissä suosittua iltapäivätoimintaa järjestetään 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille, joille kaupunki tarjoaa paikan joko leikkipuistoissa tai kouluilla järjestettävässä iltapäivätoiminnassa. Kaupunki toivottaa kaikkein nuorimmat peruskoululaiset lämpimästi mukaan monipuoliseen koulupäivän jälkeiseen toimintaan. Koulupäivä ja iltapäivätoiminta muodostavat merkityksellisen kokonaisuuden pienen koululaisen arjessa myös ensi syksynä.

Tämä tiedote julkaistaan mahdollisimman pian Hel.fi-sivustolla käännösversiona ruotsiksi ja englanniksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja
vs. leikkipuisto- ja iltapäivätoiminnan päällikkö
Hannele Oja
puh. 09 310 74093
hannele.oja@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Hälften av Helsingfors stads elever i de högre årskurserna upplevde att distansstudierna varit en utmaning – vårdnadshavarna ansåg att de hade fått tillräckligt med information om sitt barns framsteg i skolan21.6.2021 15:33:18 EEST | Tiedote

Helsingfors stad utförde på våren en enkät som riktade sig till eleverna i årskurserna 7–10 och som kartlade hur distansstudierna hade gått under våren och hur eleverna hade upplevt sitt välbefinnande under distansstudietiden. Eleverna upplevde åter att distansundervisningen varit en utmaning. Dessutom har ensamheten ökat. Vårdnadshavarna ansåg emellertid att de hade fått tillräckligt med information om sitt barns framsteg i skolan.

Helsingin kaupungin yläkoululaisista puolet koki etäopiskelun haasteellisena – huoltajat kokivat saaneensa tarpeeksi tietoa oppimisen edistymisestä21.6.2021 15:27:58 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki teki keväällä 7.-10. luokkien oppilaille kyselyn, jossa selvitettiin, miten kevään etäopiskeluaika on sujunut ja miten oppilaat kokivat hyvinvoinnin etäopiskelun aikana. Etäopetus koettiin edelleen haasteellisena ja yksinäisyys on lisääntynyt. Huoltajat kokivat saaneensa tarpeeksi tietoa oppimisen edistymisestä.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 15.6.202111.6.2021 13:47:43 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 15. kesäkuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa useita tilahankkeita, kuten osoitteeseen Kutomokuja 3 toteutettavan päiväkodin tarveselvitys ja osoitteessa Riihitie 9 sijaitsevan päiväkoti Elkan hankesuunnitelma. Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi myös osoitteeseen Lohikäärmeenpolku 5 toteutettavien aikuisten perusopetuksen väliaikaisten lisätilojen tarveselvitys. Lisäksi esityslistalla on ruotsinkielisen koulun hankesuunnitelma osoitteeseen Pohjolankatu 45 ja Metsolan ala-asteen koulun uudisrakennuksen hankesuunnitelma sekä Stadin ammatti-ja aikuisopiston Roihupellon kampuksen uudisrakennuksen tarveselvityksen hyväksyminen. Roihupellon kampuksen tilat suunnitellaan noin 3 000 opiskelijalle. Tilat tarjoavat opiskelijoille pedagogisesti monipuolisen, työelämään valmentavan ympäristön oppia. Osoitteeseen Holkk

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme