Helsingin yliopisto

Koululaisten ohjelmointi- ja robotiikkaturnaus Espoon Dipolissa

Jaa
Helsingin yliopiston koordinoima Innokas-verkosto järjestää koululaisten ohjelmointi- ja robotiikkaturnauksen 11.–12.5. Espoon Dipolissa. Innokas-turnaus täyttää 20 vuotta.

Sadat oppilaat eri puolilla Suomea ovat kisailleet kevään aikana alueellisissa Innokas-turnauksissa. Toiminta huipentuu valtakunnalliseen kisailijat yhteen kokoavaan kaksipäiväiseen turnaustapahtumaan.

Innokas-tapahtuma täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Kisailujen lisäksi tapahtumassa on ohjelmointiin, robotiikkaan ja pelillisyyteen liittyviä toiminnallisia esittelypisteitä.

Opetusministeri Li Andersson avaa tapahtuman torstaina 11.5. klo 9.00.

Tervetuloa tutustumaan ohjelmointi- ja robotiikkaturnaukseen ja näkemään innostavia ja hauskoja tapoja oppia innovointitaitoja, ohjelmointia ja robotiikkaa.

Tapahtuma on avoinna Espoon Dipolissa (Otakaari 24, Espoo) torstaina 11.5. klo 9–16 ja perjantaina 12.5. klo 9–15.

Tarkemmat tapahtumatiedot ja ohjelma

Koululaiset mittelevät viidessä lajissa

Innokas ohjelmointi- ja robotiikkaturnaus on koululaisille suunnattu matalan kynnyksen tapahtuma, jossa peruskouluikäiset lapset ja nuoret mittelevät viidessä innovointi-, ohjelmoinnin ja robotiikan taitoja soveltavassa Innokas-lajissa: XSumossa, Pelastuksessa, Tanssi/teatterissa, Freestylessä ja GameDevissä.

Lue lisää kisalajeista tai katso video 

Turnauksia järjestää Innokas-verkoston toimintaa koordinoiva Helsingin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta yhteistyössä Innokas-verkoston aluekoordinaattoreiden kanssa.

Turnaus täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Innokas ohjelmointi- ja robotiikkaturnauksia on järjestetty vuodesta 2003 lähtien yhteistyössä Innokas-verkoston ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Ensimmäiset robotiikkaturnaukset olivat verrattain pieniä koulujen liikuntasaleissa järjestettyjä tapahtumia. Innokasverkoston toiminnan kasvun myötä turnaukset ovat kasvaneet Suomen mittakaavassa vaikuttaviksi alueellisiksi ja valtakunnallisiksi tapahtumiksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Innokas-verkoston johtaja, yliopistonlehtori Tiina Korhonen, Helsingin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta, puhelin 040 702 1626, tiina.korhonen@helsinki.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme