Vaasan yliopisto

”Koulutus on edelleen parhaita sijoituksia tulevaisuuteen” – yhteishaku korkeakouluihin alkaa tänään

Jaa
Kevään toisessa yhteishaussa voi hakea Vaasan yliopiston 5 kandidaattiohjelmaan ja 12 suomenkieliseen maisteriohjelmaan. Aloituspaikkoja on tarjolla yhteensä noin 820 uudelle opiskelijalle.
Kuva vapaasti käytettävissä. Kuva: Vaasan yliopisto
Kuva vapaasti käytettävissä. Kuva: Vaasan yliopisto

Vaasan yliopisto haluaa tarjota opiskelijoille ikimuistoisen matkan opintojen parissa sekä hyvät valmiudet työelämään. Jokaiselle opiskelijalle on nimetty henkilökohtainen omaohjaaja, joka on apuna ja tukena opintojen eri vaiheissa.

- Maailman muuttuessa koko ajan mutkikkaammaksi ja isojen ongelmien etsiessä edelleen ratkaisua, koulutus on edelleen parhaita sijoituksia tulevaisuuteen. Koulutus avaa työkalupakin, josta löytyy työkaluja niin omien unelmien toteuttamiseen kuin edellä mainittujen suurten ongelmien ratkaisuun, sanoo Vaasan yliopiston uusi opetuksesta vastaava vararehtori Jyrki Vuorinen.

Uutuutena tekniikan suoraväylä diplomi-insinööriopintoihin

Kandidaattiohjelmiin valitut opiskelijat saavat automaattisen oikeuden jatkaa opintojaan maisterin tai diplomi-insinöörin tutkintoon. Opiskelija voi myös hakeutua kandidaatin tutkinnon jälkeen englanninkielisiin maisteriohjelmiin ja suuntautua kansainväliselle uralle.

Jos taustalla on jo aiempi soveltuva korkeakoulututkinto, niin yhteishaussa voi hakea suoraan kaksi vuotisiin maisteriopintoihin.

Vaasan yliopistossa kehitetään myös uusia hakuväyliä koulutusohjelmiin. Uusi avaus tämän kevään haussa on diplomi-insinöörikoulutuksen suoraväylä, joka toteutetaan yhteistyössä Vaasan, Seinäjoen, Satakunnan ammattikorkeakoulujen sekä Centria-ammattikorkeakoulun kanssa.

Jos hakija on jossain näissä amk-tutkinnoissa suorittanut Vaasan yliopiston mukaiset Suoraväylä-opinnot riittävällä opintomenestyksellä, niin hän on oikeutettu hakemaan suoraan Vaasan yliopistoon DI-opintojen suoraväylässä. Näin hakija saa suoritettua DI-tutkintoon kuuluvia opintojaksoja jo ammattikorkeakoulun aikana, ja osa suoraväyläkursseista voidaan sisällyttää myös insinöörin tutkintoon.

Yhteishaku on käynnissä maaliskuun loppuun

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkoi tänään ja jatkuu 30. maaliskuuta kello 15 saakka.

Vaasan yliopistosta opiskelupaikkaa voi hakea kauppatieteiden, tekniikan, tuotantotalouden ja tietojärjestelmätieteen, hallintotieteiden sekä viestintätieteiden suomenkielisissä kandidaatti- ja maisteriohjelmissa. Koulutuksiin haetaan Opintopolku-palvelun kautta.

Opiskelijat valitaan todistusten tai valintakokeiden perusteella, ja kandidaattiohjelmien valintakokeet järjestetään touko-kesäkuussa lähikokeina. Maisteriohjelmien valinnat perustuvat hakijoiden aikaisempiin korkeakoulututkintoihin tai -opintoihin. Yhteishaun kanssa samaan aikaan on käynnissä kaikkien yliopistojen yhteinen avoimen väylän haku.

Lisätietoja:

Jyrki Vuorinen, vararehtori, jyrki.vuorinen@uwasa.fi, 029 449 8784

Avainsanat

Kuvat

Kuva vapaasti käytettävissä. Kuva: Vaasan yliopisto
Kuva vapaasti käytettävissä. Kuva: Vaasan yliopisto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan yliopisto
Vaasan yliopisto
Wolffintie 32, FI-65200 Vaasa PL 700
65101 Vaasa

http://www.uwasa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan yliopisto

Työvoimapula nosti työnhyvinvoinnin johtamisen elintärkeäksi kysymykseksi – Fokus-hankkeessa kehitettiin ilmainen arviointi- ja työkalupakki9.5.2023 15:39:40 EEST | Tiedote

Työhyvinvoinnista on tullut työpaikkojen kuuma aihe työvoimapulan kurittaessa organisaatioita. Hyvinvoiva työntekijä viihtyy, pysyy ja lisää yrityksen tuottavuutta. Vaikka työnhyvinvointi koetaan tärkeäksi, sitä ei välttämättä johdeta suunnitellusti ja tavoitteellisesti. Vaasan yliopiston johtamassa Fokus työhyvinvoinnin johtamiseen -hankkeessa onkin luotu uusi ilmainen menetelmä ja työkalupakki organisaation työhyvinvoinnin johtamisen tilan kartoittamiseen ja kehittämiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme