Koulutusorganisaatiot ja tutkimuslaitokset vahvistavat yhteiskunnallisen yritystoiminnan osaamista
Yhteiskunnalliset yritykset ratkovat toiminnallaan yhteiskunnallisia ongelmia, kuten sosiaaliseen ja ekologiseen kestävyyteen liittyviä haasteita. Kehittämällä yritysten osaamista, voidaan saada aikaan laajempaa vaikuttavuutta.
Diakonia-ammattikorkeakoulu on lähtenyt kehittämään yhdessä 10 muun suomalaisen koulutusorganisaation, tutkimuslaitoksen tai yhteiskunnallisen yrityksen kanssa kestävämpää ja osallistavampaa liiketoimintaa laajan kansainvälisen verkoston osana.
Mukana verkostossa ovat Suomesta esimerkiksi Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus ja Kuntoutussäätiö.
Yhteiskunnalliset yritykset ovat merkittävä osa Euroopan taloutta ja niiden merkitys kasvaa vuosi vuodelta. Vuonna 2020 yhteiskunnalliset yritykset työllistivät yhteensä 13,6 miljoonaa ihmistä. Tämä on noin kuusi prosenttia EU:n koko työvoimasta. On ennakoitu, että osuus kasvaa noin 10 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.
Yhteiskunnalliset yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen.
Yhteiskunnallisen yrityksen menestys riippuu merkittävästi yrittäjien valmiuksista ja osaamisesta. On olennaisen tärkeää vastata yhteiskunnallisten yrittäjien osaamis- ja koulutustarpeisiin sekä edistää koulutusta, vuoropuhelua ja tietämyksen jakamista alalla.
Uusia innovatiivisia opetussisältöjä
Open Business for Community Development (OBCD) -hankkeessa luodaan Knowledge Triangle -osaamiskokonaisuus (tietokolmio), johon kootaan mukaan korkeakoulu- ja tutkimuslaitoksia, ammatillisen koulutuksen järjestäjiä ja yhteiskunnallisia yrityksiä.
Osaamiskokonaisuuden toiminta perustuu koulutuksen, tutkimuksen ja yritysten väliseen yhteistyöhön, jotta osaamisen tarjonta voidaan mukauttaa koulutustarpeisiin ja edistää opiskelijoiden, yhteiskunnallisten yritysten ja ammattilaisten osaamisen jatkuvaa päivittämistä.
Tavoitteena on päästä eroon alan hajanaisuudesta ja kehittää yhdessä innovatiivisia opetussisältöjä ja työkaluja, sekä edistää yhteisö- ja jakamistalouden toimintatapaa yhteiskunnallisissa yrityksissä.
Hankkeessa on mukana organisaatioita ympäri Eurooppaa (Kreikka, Italia, Espanja ja Suomi). Projektin tavoitteena on lisätä innovaatiota ja kiinnostusta yhteiskunnalliseen yrittäjyyteen yliopistoissa, ammattikouluissa ja laajasti sosio-ekonomisessa ympäristössä. Hankkeen pääkoordinaattorina toimii Patraksen Yliopisto Kreikasta, ja hanke saa rahoitusta Euroopan unionilta.
Haluaisitko sinä ja organisaatiosi olla mukana kehittämässä uutta koulutusta, innovatiivisia opetussisältöjä ja vaikuttaa yhteiskunnallisten yritysten tulevaisuuden osaamiseen? Ota yhteyttä: elina.pollanen@diak.fi
Yhteyshenkilöt
Elina Pöllänenprojektipäällikkö, Diakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:050 434 3673elina.pollanen@diak.fiLinkit
Tietoja julkaisijasta
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Komiikalla nuorten yksinäisyyttä vastaan Besties with Pori -tapahtumassa31.1.2023 08:44:36 EET | Tiedote
Diakonia-ammattikorkeakoulun hallinnoima Monikielinen Ohjaamo -hanke ja Porin Ohjaamo järjestävät yhdessä alle 30-vuotiaille porilaisille nuorille ilmaisen Besties with Pori -tapahtuman 15. helmikuuta Promenadikeskuksessa. Luvassa on Fathi Ahmedin stand upia sekä ystävystymistä Speed Friending -tyyliin. Nuorten tiukkoihin kysymyksiin vastaamassa ovat uusi kaupunginjohtaja sekä sivistystoimialan toimialajohtaja.
Satakunnassa tuetaan turvapaikanhakijoiden työllistymistä ja integroitumista suomalaiseen yhteiskuntaan 30.1.2023 09:23:05 EET | Tiedote
Satakunnan alueella viime syksynä alkanut Turvapaikanhakijat töihin Satakuntaan -hanke edistää turvapaikanhakijoiden ja tilapäisen suojelun statuksessa olevien työllistymistä ja integroitumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Hanke tarjoaa myös tukea työnantajille rekrytoinneissa ja avustaa tarvittaessa työsuhteen aikana.
Sosiaaliohjauksen osaaminen ja mahdollisuudet esiin27.1.2023 10:30:00 EET | Tiedote
Sosiaaliohjaus on osa sosiaalipalveluiden kokonaisuutta. Uusi julkaisu valottaa sosiaaliohjauksen työnkuvaa ja auttaa siten niin alalle aikovia, koulutuksentarjoajia kuin yhteistyökumppaneita hahmottamaan sosiaaliohjauksen osaamista ja mahdollisuuksia.
Hyvinvointia rakenteellisella sosiaalityöllä25.1.2023 10:15:00 EET | Tiedote
Rakenteellinen sosiaalityö pyrkii edistämään hyvinvointia ja torjumaan sosiaalisia ongelmia tietoon perustuen, tiedontuotantoon keskittyen ja yhteiskuntaa kehittäen. Diakin julkaisu vahvistaa rakenteellisen sosiaalityön osaamista.
Diak siirtyy sähköiseen tutkintotodistukseen23.1.2023 14:45:00 EET | Tiedote
Diakissa otetaan käyttöön sähköinen tutkintotodistus maaliskuussa. Uudistuksen myötä 1.3.2023 jälkeen valmistuva saa tutkintotodistuksensa vain sähköisenä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme