Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Koulutusorganisaatiot ja tutkimuslaitokset vahvistavat yhteiskunnallisen yritystoiminnan osaamista 

Jaa

Yhteiskunnalliset yritykset ratkovat toiminnallaan yhteiskunnallisia ongelmia, kuten sosiaaliseen ja ekologiseen kestävyyteen liittyviä haasteita. Kehittämällä yritysten osaamista, voidaan saada aikaan laajempaa vaikuttavuutta.

Diakonia-ammattikorkeakoulu on lähtenyt kehittämään yhdessä 10 muun suomalaisen koulutusorganisaation, tutkimuslaitoksen tai yhteiskunnallisen yrityksen kanssa kestävämpää ja osallistavampaa liiketoimintaa laajan kansainvälisen verkoston osana.  

Mukana verkostossa ovat Suomesta esimerkiksi Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus ja Kuntoutussäätiö.

Yhteiskunnalliset yritykset ovat merkittävä osa Euroopan taloutta ja niiden merkitys kasvaa vuosi vuodelta. Vuonna 2020 yhteiskunnalliset yritykset työllistivät yhteensä 13,6 miljoonaa ihmistä. Tämä on noin kuusi prosenttia EU:n koko työvoimasta. On ennakoitu, että osuus kasvaa noin 10 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.

Yhteiskunnalliset yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen.

Yhteiskunnallisen yrityksen menestys riippuu merkittävästi yrittäjien valmiuksista ja osaamisesta. On olennaisen tärkeää vastata yhteiskunnallisten yrittäjien osaamis- ja koulutustarpeisiin sekä edistää koulutusta, vuoropuhelua ja tietämyksen jakamista alalla.

Uusia innovatiivisia opetussisältöjä   

Open Business for Community Development (OBCD) -hankkeessa luodaan Knowledge Triangle -osaamiskokonaisuus (tietokolmio), johon kootaan mukaan korkeakoulu- ja tutkimuslaitoksia, ammatillisen koulutuksen järjestäjiä ja yhteiskunnallisia yrityksiä. 

Osaamiskokonaisuuden toiminta perustuu koulutuksen, tutkimuksen ja yritysten väliseen yhteistyöhön, jotta osaamisen tarjonta voidaan mukauttaa koulutustarpeisiin ja edistää opiskelijoiden, yhteiskunnallisten yritysten ja ammattilaisten osaamisen jatkuvaa päivittämistä.  

Tavoitteena on päästä eroon alan hajanaisuudesta ja kehittää yhdessä innovatiivisia opetussisältöjä ja työkaluja, sekä edistää yhteisö- ja jakamistalouden toimintatapaa yhteiskunnallisissa yrityksissä.  

Hankkeessa on mukana organisaatioita ympäri Eurooppaa (Kreikka, Italia, Espanja ja Suomi). Projektin tavoitteena on lisätä innovaatiota ja kiinnostusta yhteiskunnalliseen yrittäjyyteen yliopistoissa, ammattikouluissa ja laajasti sosio-ekonomisessa ympäristössä. Hankkeen pääkoordinaattorina toimii Patraksen Yliopisto Kreikasta, ja hanke saa rahoitusta Euroopan unionilta.   

Haluaisitko sinä ja organisaatiosi olla mukana kehittämässä uutta koulutusta, innovatiivisia opetussisältöjä ja vaikuttaa yhteiskunnallisten yritysten tulevaisuuden osaamiseen? Ota yhteyttä: elina.pollanen@diak.fi 

 

 

 

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Komiikalla nuorten yksinäisyyttä vastaan Besties with Pori -tapahtumassa31.1.2023 08:44:36 EET | Tiedote

Diakonia-ammattikorkeakoulun hallinnoima Monikielinen Ohjaamo -hanke ja Porin Ohjaamo järjestävät yhdessä alle 30-vuotiaille porilaisille nuorille ilmaisen Besties with Pori -tapahtuman 15. helmikuuta Promenadikeskuksessa. Luvassa on Fathi Ahmedin stand upia sekä ystävystymistä Speed Friending -tyyliin. Nuorten tiukkoihin kysymyksiin vastaamassa ovat uusi kaupunginjohtaja sekä sivistystoimialan toimialajohtaja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme