itslearning

Kouvolan aikuiskoulutus Taitaja valitsi itslearningin – uusi alku oppimisympäristössä

Jaa

Oppimisen ohjausjärjestelmä takkuaa monessa koulussa, mutta ei enää Kouvolan aikuiskoulutus Taitajassa. Pulman on ratkaissut itslearning. Mistä on kyse?

Kouvolan aikuiskoulutus Taitajan rehtori-toimitusjohtaja Leena Kaivola.
Kouvolan aikuiskoulutus Taitajan rehtori-toimitusjohtaja Leena Kaivola.

Ammatillisen oppimisen reformi, pedagogiset muutokset, paine oppimisen monimuotoistamiseen, tarve tehostaa sähköisiä järjestelmiä, rahoituksen muuttuminen ja kansainvälisyys. Luettelo on pitkä, kun Kouvolan aikuiskoulutus Taitajan rehtori-toimitusjohtaja Leena Kaivola kertaa syitä, joiden vuoksi oppilaitos kesällä 2017 päätti uudistaa oppimisympäristönsä.  

– Halusimme modernin järjestelmän, joka vastaa teknologian kehitykseen, joka sopii monenlaisille käyttäjäryhmille ja jota voi käyttää tulevaisuudessa myös koulutusviennissä, Kaivola kertoo.

Oppilaitoksen digitaalisesta kehittämisestä vastaava projektipäällikkö Jukka Latva teki tarkkaa taustatyötä ja otti vertailuun kymmenen kotimaista ja kansainvälistä järjestelmävaihtoehtoa. Käytännön testien jälkeen oppilaitos valitsi itslearningin.

Latvan mukaan itslearningin eduksi valinnan käänsi se, että se vastasi parhaiten vaatimuksia, joita ammatillinen reformi edellyttää verkko-oppimisympäristöltä. 

Myös mobiilissa

– Oppimisen ohjausjärjestelmä on erittäin osuva nimi järjestelmälle, koska juuri sitä se on, Latva sanoo.
Järjestelmän ominaisuuksista hän nostaa esille erityisesti mobiilikäytön ja vuorovaikutteisuuden.

– Tärkeää on myös, että itslearning on helppo käyttää ja se onnistuu miltä tahansa näyttölaitteelta.

Oppilaitoksessa itslearning muodostaa jatkossa ytimen, jossa oppiminen, opetus ja lähiopetus toteutuu. Jatkossa lähiopetukseen osallistuminen ei välttämättä edellytä samassa fyysisessä tilassa olemista vaan läsnä voi olla myös virtuaalisesti. 

Parempaa oppimista tehokkaammin

Kouvolan aikuiskoulutus Taitaja siirtyi vanhasta järjestelmästä itslearningiin reilussa puolessa vuodessa. 

Rehtori-toimitusjohtaja Leena Kaivola kuvaa tilannetta uudeksi aluksi, jossa tavoitteena on parantaa oppimista, oppimiskokemusta ja prosessin tehokkuutta. Hän toivoo muutoksen synnyttävän oppilaitoksessa myös uutta innokkuutta ja vuorovaikutusta.

– Olemme suhteellisen pieni oppilaitos, mutta olemme mieluummin etukenossa kuin seuraajia. Jotta pysymme kilpailussa mukana, meidän pitää juosta koko ajan ja pitää pystyä vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin, Kaivola toteaa.

Yksi tehokkuutta lisäävistä muutoksista on, että jatkossa kaikki oppimateriaali tehdään digitaaliseen muotoon. Materiaalit viedään itslearning-järjestelmän kirjastoon, jossa ne ovat kaikkien käytettävissä. 

Kaivola kertoo, ettei ideaa materiaalien jakamisesta ole otettu varauksetta vastaan. Hän kuitenkin luottaa, että käytäntö hyväksytään, kun hyödyt konkretisoituvat eikä kaikkea tarvitse muuttaa kerralla. 

Kovat odotukset

– Meillä on kovat odotukset järjestelmän suhteen. Uskomme, että digitalisaatio helpottaa kaikkien elämää, Kaivola sanoo.

Projektipäällikkö Jukka Latvalle puolen vuoden siirtymävaihe merkitsi kiireitä, kun opiskelijat, opettajat ja muu henkilökunta koulutettiin itslearningin käyttöön. Uuden järjestelmän tekninen haltuunotto on kuitenkin vain osa perehdytystä.

– Käytännössä tämä on iso kulttuurimuutos ja tarkoitus on saada kaikki vakuuttuneeksi, että se kannattaa tehdä”, Latva tiivistää. 

Hän kiittelee itslearningin tukea oppilaitokselle.
– Kokemus on ollut positiivinen ja tuntuu siltä, että he oikeasti välittävät, miten meillä menee.

Lisätietoja: 

Karita Nurmela
Inside Sales & Marketing
 +358 40 5274278
skype:karita.nurmela_1
karita.nurmela@itslearning.com

https://itslearning.com/fi/

Avainsanat

Kuvat

Kouvolan aikuiskoulutus Taitajan rehtori-toimitusjohtaja Leena Kaivola.
Kouvolan aikuiskoulutus Taitajan rehtori-toimitusjohtaja Leena Kaivola.
Lataa
Taitajassa ravintola-alan opiskelijat harjoittelevat asiakaskohtaamisia.
Taitajassa ravintola-alan opiskelijat harjoittelevat asiakaskohtaamisia.
Lataa
Aikuiskoulutus Taijassa Kouvolassa käytetään itslearningiä.
Aikuiskoulutus Taijassa Kouvolassa käytetään itslearningiä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

itslearning
itslearning
Urho Kekkosen katu 4-6 E
00100 Helsinki

+358 40 5274278https://itslearning.com/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta itslearning

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme