DNA Oyj

Kouvolan uusi 5G-verkko palvelee asukkaita, yrityksiä, mökkiläisiä ja turisteja – DNA ja Telia aloittavat huippunopean verkon rakentamisen

Jaa
DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Yhteisverkko aloittaa 5G-verkon rakentamisen Kouvolan keskustassa sekä Valkealan ja Jaalan alueilla. Rakennustöiden valmistuttua verkon kapasiteetti moninkertaistuu, ja samalla myös 4G-yhteydet paranevat. Rakennustöitä tehdään alueella huhti–toukokuussa.
Kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä erityisen nopeaa, 3,5 GHz:n taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.
Kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä erityisen nopeaa, 3,5 GHz:n taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.

Arjen sujuvuus Kouvolassa paranee 5G-verkon myötä, sillä se on toimintavarmempi ja nopeampi kuin 4G-verkko. Suosiotaan kasvattavat suoratoistopalvelut vaativat verkolta enemmän kapasiteettia, ja uuden 5G-verkon avulla etätyöt, videot, pelit ja sovellukset toimivat laadukkaasti. Isojen tiedostojen siirto ja videopuhelut onnistuvat ilman yhteyden pätkimistä.

”Kouvola on vilkas matkailukaupunki ja varsinkin kesäaikaan täällä riittää niin mökkiläisiä kuin turisteja. On selvää, että matkailun kannalta hyvät ja nopeat mobiiliyhteydet ovat aivan ehdottaman tärkeitä vetovoimatekijöitä. Ne hyödyttävät sekä yrittäjiä että matkailijoita”, sanoo Kouvolan tekninen johtaja Hannu Tylli.

Enemmän mahdollisuuksia yrityksille

5G-verkko tuo mahdollisuuksia paikalliselle yritystoiminnalle. Parempien yhteyksien myötä suuret yritykset voivat rakentaa privaattiverkkoja 5G-teknologialla. Privaattiverkot tarjoavat lyhyen viiveen, taatun kapasiteetin ja suljetun verkon kriittisiin, reaaliaikaisiin käyttötarpeisiin. Korkean 5G-taajuuden alueilla kiinteä 5G tarjoaa toimipisteisiin kuidunkaltaiset internet- tai yritysverkkoyhteydet taatulla kapasiteetilla.

”Ennen kaikkea kuntalaiset hyötyvät nopeista tietoliikenneyhteyksistä. Se helpottaa meidän jokaisen arkea. Mutta on selvää, että kaupungin elinkeinoelämä tarvitsee myös laadukkaat tietoliikenneyhteydet. Kouvola on dynaaminen ja kasvava kaupunki, joten on tärkeää, että tieto liikkuu nopeasti ja luotettavasti”, Tylli jatkaa.

Mitä ja milloin Kouvolassa tapahtuu?

Tukiasemien päivitystyö aloitetaan maanantaina 17. huhtikuuta, ja työn on tarkoitus olla valmis perjantaina 26. toukokuuta. Rakennustyön aikana päivitetään yhteensä 79 tukiasemaa seuraavilla alueilla:

  • Kouvola: Keskusta, Eskolanmäki, Heparo, Hillosensalmi, Huhdasjärvi, Hurmanmäki, Häkämäki, Jaala, Kalalampi, Kangas, Kankaronmäki, Karhuniemi, Kasarminmäki, Kellomäki, Keltti, Kiehuva, Kimola, Kirjokivi, Korjala, Kotiharju, Kukkuramäki, Käpylä, Lautaro, Lehtomäki, Lintukymi, Lovasjärvi, Marjoniemi, Mietunaho, Multamäki, Niinistö, Nurmaa, Ojaniitty, Palokangas, Pasi, Pihlajasaari, Pikku-Palomäki, Puhjo, Puhjonmäki, Rautkoski, Ravikylä, Rekola, Sarkola, Selänpää, Tehola, Toikkala, Tommola, Tornionmäki, Tuohikotti, Tykkimäki, Uimila, Vahteronmäki, Valkeala, Vekaranjärvi, Verla, Vesala, Viitakumpu ja Vuohijärvi
  • Mäntyharju: Hietaniemi, Huuhilo, Jäniskylä, Käävänkylä, Niivala, Nuolniemi, Turkinkylä, Vanonen, Voikoski ja Ylä-Rieveli
  • Iitti: Kymentaka ja Vuolenkoski

Tukiasemien vaihdosta voi aiheutua lyhyitä palvelukatkoksia

Tukiasemien päivitykseen liittyvistä töistä saattaa aiheutua enintään työpäivän mittaisia paikallisia palvelukatkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Lisäksi palvelun laatu voi heiketä muutamaksi päiväksi, kunnes kaikki tukiasemat on saatu päivitettyä. Palveluhäiriöt pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä, jotta ne aiheuttavat alueen asukkaille ja yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa.

700 MHz:n taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TV-talouksista. Lisätietoa aiheesta täällä: https://taajuustalkoot.fi/

Lisätiedot:

DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Telian viestintä, puh. 02040 54000, communications-fi@telia.fi

Kuvat

Kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä erityisen nopeaa, 3,5 GHz:n taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.
Kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä erityisen nopeaa, 3,5 GHz:n taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

Suomen Yhteisverkko on DNA Oyj:n ja Telia Finland Oyj:n vuonna 2014 perustama yhteinen verkkoyhtiö, joka suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää matkaviestinverkkoa Pohjois- ja Itä-Suomen alueella.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Tehtävämme yhteiskunnassa on yhdistää tärkeimmät. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat jo vuosien ajan olleet mobiilidatan käyttömäärissä maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli 997 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1 700 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

Do you have a router at home that is more than 4 years old? Our specialist explains why it can be a risk factor, and what to consider when replacing the device19.5.2023 10:00:00 EEST | Press release

An excessively old router can be found in the homes of many Finns, significantly slowing down home devices and which, at worst, is an information security risk. DNA Service Development Director Ville Partanen explains the signs by which you can tell that your router is due for replacement and what kind of devices are rapidly growing in popularity.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme