Kreate Group Oyj

Kreate aloitti toimenpiteet Rakennusliiton epäilyjen kohteeksi joutuneella tamperelaisella työmaalla

Jaa
Kreate on tiivistänyt yhteistyötä eri tahojen kanssa selvittääkseen julkisuuteen nousseet palkanmaksuun ja oikeudenmukaiseen kohteluun liittyvät epäselvyydet Sulkavuoren keskuspuhdistamo -hankkeella. Ensimmäiset toimenpiteet tilanteen selvittämiseksi on tehty, mutta selvitystyö on vielä kesken.
Sulkavuoren keskuspuhdistamon työmaalla tehdään monipuolista rakentamista.
Sulkavuoren keskuspuhdistamon työmaalla tehdään monipuolista rakentamista.

TYL Sulkavuoren eli Kreate Oy:n ja Aki Hyrkkönen Oy:n muodostaman työyhteenliittymän pääurakoima Sulkavuoren keskuspuhdistamon hanke päätyi julkisuuteen 18.1. keskiviikkona, kun Rakennusliitto esitti epäilyjä TYL Sulkavuoren alihankkijoiden ja heidän kumppaneidensa epäeettisestä toiminnasta ukrainalaisten palkanmaksuun ja kevytyrittäjyyteen liittyen.

– Emme hyväksy epäeettistä toimintaa yhdelläkään Kreaten työmaalla, joten lähdimme tunnistamaan nopeasti ratkaisuvaihtoehtoja, joita pääurakoitsijalla on tässä tilanteessa käytettävissä, toteaa TYL Sulkavuoren projektipäällikkö Jussi Kiuru.

Kreaten mielestä on tärkeää, että epäkohdat nostetaan esiin. Nyt toimenpiteiden toteuttamista kuitenkin mutkistaa Rakennusliiton keskeneräisenä uutisoima asia, kun kaikkien osapuolten selvitystyöt ovat vielä käynnissä. Kreate hakee tilanteeseen ratkaisua mahdollisimman nopeasti ja edistää asiaa yhteistyössä Rakennusliiton, viranomaisten ja alihankkijoiden kanssa.

– Kreaten toimintaperiaatteisiin kuuluu paitsi tehokkuus ja suoraselkäisyys myös inhimillisyys, joihin peilaten käynnistimme prosessin. Tavoitteena on tehdä kaikki toimenpiteet, joilla turvaamme ukrainalaisten ja muiden alihankintaketjussa työskentelevien henkilöiden oikeudenmukaisen ja tasa-arvoisen kohtelun, Kreate-konsernin toimitusjohtaja Timo Vikström toteaa.

Kreate on ottanut avuksi suomalaisen asiantuntijayrityksen Econia Oy:n, joka on erikoistunut muun muassa ulkomaisen työvoiman hallinnoimiseen suomalaisilla työmailla. Samaan aikaan TYL Sulkavuori jatkaa keskusteluja alihankkijoiden kanssa kokonaistilanteen selvittämiseksi.

Lisäksi TYL Sulkavuori valmistelee työntekijöille suunnattua tiedotetta, jossa kerrotaan työnantajan lakisääteisistä velvoitteista, kevytyrittäjänä toimimisesta sekä kehotetaan olemaan yhteydessä projektijohtoon, mikäli he kohtaavat epäasiallista kohtelua tai heillä on ongelmia palkanmaksun tai laskutuksen kanssa. Tiedote jaetaan työntekijöiden omalla kielellä oikean tiedonsaannin varmistamiseksi.

Rakentavalla yhteistyöllä saavutetaan parhaat ratkaisut

Viimeaikainen uutisointi on aiheuttanut haittaa erityisesti Sulkavuoren keskuspuhdistamon hankkeelle.

– Olemme todella pahoillamme, että seutukunnallisesti merkittävä Sulkavuoren keskuspuhdistamon hanke on saanut aiheettomasti negatiivista julkisuutta osakseen. Tähän tärkeään ympäristöinvestointiin osallistuneilla kunnilla ja Tampereen Keskuspuhdistamo Oy:llä ei ole osallisuutta TYL Sulkavuoren alihankkijoiden toimintaan, vahvistaa Kiuru.

Rakennusalalla on tehty paljon töitä toiminnan läpinäkyvyyden lisäämiseksi ja työssä on edistytty. Rakentamisessa tapahtuu runsaasti positiivisia asioita ja esimerkiksi valvonnan osalta yhteistyöstä tehdään sekä työnantaja- että työntekijäliittojen kesken. Rakennusala on toiminut myös talouden veturina ja rakentaa suomalaista yhteiskuntaa monipuolisella osaamisellaan.

– Pääurakoitsijana meidän on taattava oikeudenmukainen kohtelu kaikille työntekijöille Kreaten hankkeilla. Henkilöstömme on erittäin ammattitaitoista ja autamme heitä kaikin tavoin parantamalla prosessejamme ja viemällä eettistä toimintatapaamme myös alihankintaketjuihin. Myös alihankkijoiden työntekijöillä on oltava kirkkaana mielessä, että pääurakoitsijan johtoon voi olla aina yhteydessä kaikenlaisissa ongelmatilanteissa, sanoo Vikström.

TYL Sulkavuori on toimittanut Rakennusliitolle tähän mennessä pyydetyt selvitykset sekä tekee selvityksen tilaajalle liittyen muun muassa tilaajavastuun määräysten noudattamiseen. Kreate ja TYL Sulkavuori jatkavat yhdessä viranomaisten ja Rakennusliiton kanssa tilanteen selvittämistä ja Kreate tiedottaa lisää viimeistään Rakennusliiton selvitystyön valmistuttua.

– Tähän mennessä tehdyissä selvityksissä ei ole tullut esiin seikkoja, jotka viittaisivat Kreaten toiminnassa määräysten, sopimusten tai lakien vastaisiin menettelyihin. Tästä huolimatta haluamme tehdä selvitystyön loppuun ja varmistaa jokaisen henkilön oikeudenmukaisen kohtelun työmaillamme, päättää Vikström.

Avainsanat

Kuvat

Sulkavuoren keskuspuhdistamon työmaalla tehdään monipuolista rakentamista.
Sulkavuoren keskuspuhdistamon työmaalla tehdään monipuolista rakentamista.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kreate Group Oyj
Kreate Group Oyj
Haarakaari 42
04360 Tuusula

https://kreate.fi/

Kreate Group on Suomen johtavia infrarakentajia. Yhtiö tarjoaa ratkaisuja siltoihin, teihin ja ratoihin, ympäristö- ja pohjarakentamiseen, kiertotalouteen sekä geoteknisiin tarpeisiin. Vaativien kohteiden erikoisosaaja panostaa kokonaisvaltaiseen laatuun ja kustannustehokkuuteen. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli noin 238 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää yli 400 henkilöä. Kreate Group on listattu Nasdaq Helsinkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kreate Group Oyj

Neuvottelut Sulkavuoren keskuspuhdistamolla kevytyrittäjinä työskennelleiden ukrainalaisten siirtymisestä työsuhteeseen etenivät3.2.2023 13:12:08 EET | Tiedote

Kreate tiedotti torstaina 2.2. TYL Sulkavuoren tehneen päätöksen kevytyrittäjyyden lopettamisesta Sulkavuoren keskuspuhdistamon hankkeella sekä alihankintayrityksen halukkuudesta palkata kaikki noin 20 kevytyrittäjää työsuhteeseen. Asiaa on käyty läpi perjantaina yhdessä ukrainalaisten kanssa, päätös asiaan saataneen alkuviikosta. Taustalla on Rakennusliiton julkisuuteen nostamat epäilyt, joiden pohjalta Kreate on käynnistänyt laajamittaisen selvitystyön.

Kreaten selvitys Sulkavuoren keskuspuhdistamon hankkeella on edennyt – kevytyrittäjille tarjotaan jatkoa työsuhteessa2.2.2023 17:51:05 EET | Tiedote

Sulkavuoren keskuspuhdistamon hankkeessa pääurakoitsijana toimiva TYL Sulkavuori eli Kreate Oy:n ja Aki Hyrkkönen Oy:n muodostama työyhteenliittymä on Kreaten johdolla selvittänyt Rakennusliiton julkisuuteen nostamia epäilyjä TYL Sulkavuoren alihankintaketjun palkanmaksuun ja kevytyrittäjyyteen liittyen. Lisäksi on aloitettu kaikkien muiden TYL Sulkavuoren alihankintaketjujen ja niihin liittyvien sopimusten kokonaisvaltainen selvitystyö, joka on edelleen käynnissä.

Ennätyksellinen Melon padon paalutustyömaa valmistui Nokialla – Suomen syvin porapaaluseinärakenne esitellään nyt myös pohjarakentamisen ammattilaisille19.1.2023 08:03:43 EET | Tiedote

Suomen ensimmäinen maapatoon rakennettu porapaaluseinä ja samalla Suomen syvin porapaaluseinärakenne takasi Melon vesivoimalaitoksen tiivistämisen menestyksekkäästi Nokialla. KFS Finlandin toteuttamassa ainutlaatuisessa korjausurakassa porattiin yhteensä 4 500 neliömetriä teräksistä porapaalua haastavaan kalliopintaan. Vaativan pohjarakentamisen taidonnäyte esitellään pohjarakentamisalan ammattilaisille Teräspaalupäivässä 19.1.2023 Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme