Kreate Group Oyj

Kreate rakentaa ympäristöturvallisuutta lisäävän rantamuurin Nesteen Kilpilahden satamaan

Jaa
Kreate aloittaa rakennustyöt Nesteen Kilpilahden satamassa Porvoossa. Mittavaan urakkaan kuuluu kolmella eri tekniikalla rakennettava 520 metrin mittainen rantamuuri, bentoniittimattorakennetta, yleisvalaistuksen rakentamista sekä hule- ja sadevesien keruujärjestelmän rakentamista. Yhtenä rakennushankkeen tavoitteena on kohteen ympäristöturvallisuuden parantaminen.
Kreate aloittaa kolmella eri tekniikalla toteutettavan 520 metrin mittaisen rantamuurin rakentamisen Nesteen Kilpilahden satamassa Porvoossa. Kuvituskuva.
Kreate aloittaa kolmella eri tekniikalla toteutettavan 520 metrin mittaisen rantamuurin rakentamisen Nesteen Kilpilahden satamassa Porvoossa. Kuvituskuva.

Kreate on solminut Nesteen kanssa sopimuksen Kilpilahden sataman korjaus- ja parantamistöistä, joiden on määrä valmistua 2024 kesään mennessä. Rakentamishankkeeseen kuuluu Kilpilahden satamalaitureiden 1 ja 4 väliin rakennettava meren pinnasta 2,10 metriä korkea ja 520 metriä pitkä rantamuuri sekä muurin taakse rakennettava sadevesien keräilyjärjestelmä. Lisäksi urakassa parannetaan teräsrakenteiden suojauksia ja valaistusta sekä tehdään muutostöitä sataman työveneiden vesillelaskun ja työskentelyn parantamiseksi.

– Nyt solmittu sopimus Kilpilahden sataman parantamistöistä on tärkeä osoitus paitsi ammattitaidostamme myös yksityisellä sektorilla käynnissä olevista rakennushankkeista. Teollisuuden ja muiden isojen yhtiöiden investoinnit ovat merkittäviä sekä koko rakennusalan että Suomen kilpailukyvyn kannalta. Olen iloinen, että pääsimme rakentamaan vaativaa satamakohdetta Nesteelle muutaman muun maaliskuussa käynnistyneen yksityisen investoinnin lisäksi, iloitsee Kreate Groupin toimitusjohtaja Timo Vikström.

Toteutuksessa eri tekniikat yhdistyvät rantamuuriksi

Kreate suunnitteli kohteen toteutuksen yhteistyössä tilaajan ja suunnittelukumppanin kanssa. Erityisesti erikoisrakentamista vaativissa hankkeissa urakoitsijan sitoutuminen ja osallistuminen suunnitteluvaiheeseen tehostaa rakentamisen aikataulua sekä varmistaa järkevät rakentamisen ratkaisut ja toimivan lopputuloksen.

– Meiltä löytyy vankkaa osaamista ja kokemusta vaativien veteen rakennettavien betoni- ja taitorakenteiden toteuttamisesta. Huomioimme Kilpilahden satamaan rakennettavan rantamuurin suunnittelussa alueen vaihtelevat maaperäolosuhteet, minkä lopputuloksena päädyimme toteuttamaan rantamuurin kolmenlaisella muurirakenteella. Rakennamme osan muurista paikalla valettavana, osan elementtirakenteisena ja osan porapaaluseinän sekä ponttiseinän yhdistävänä combi-seinänä, kohteen työpäällikkö Mika Seppälä valottaa.

Rantamuurin tehtävänä on estää mahdollisesta öljyvuodosta tai putkirikosta aiheutuvien tuotteiden kulkeutuminen mereen tai mereltä maalle sekä hallita meriveden korkeusvaihteluiden ja tulvien aiheuttamia haittoja. Muurin avulla voidaan myös havaita ja eristää mahdolliset vuodot nopeammin.

Töitä tehdään laivaliikenteen ehdoilla

Rakentamistöiden aikana Kreaten tulee huomioida häiriötön toiminta Kilpilahden satamassa, joka on tonnimääräisesti Suomen suurin satama.

– Rakennamme kohdetta laivaliikenteen ehdoilla ja teemme tiivistä yhteistyötä satamahenkilökunnan kanssa. Lisäksi huomioimme hankkeella vesiluvan mukaisen lintujen pesimäajan, jonka aikana emme tee esimerkiksi melua aiheuttavaa pontitustyötä, Seppälä kertoo.

Työt käynnistyvät mereen toteutettavan työsillan rakentamisella maaliskuussa. Tämän jälkeen edetään tehokkaasti combi-seinän rakentamiseen, jonka toteuttaa Kreaten yhteisyritys KFS Finland Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kreate aloittaa kolmella eri tekniikalla toteutettavan 520 metrin mittaisen rantamuurin rakentamisen Nesteen Kilpilahden satamassa Porvoossa. Kuvituskuva.
Kreate aloittaa kolmella eri tekniikalla toteutettavan 520 metrin mittaisen rantamuurin rakentamisen Nesteen Kilpilahden satamassa Porvoossa. Kuvituskuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kreate Group Oyj
Kreate Group Oyj
Haarakaari 42
04360 Tuusula

https://kreate.fi/

Kreate Group on Suomen johtavia infrarakentajia. Yhtiö tarjoaa ratkaisuja siltoihin, teihin ja ratoihin, ympäristö- ja pohjarakentamiseen, kiertotalouteen sekä geoteknisiin tarpeisiin. Vaativien kohteiden erikoisosaaja panostaa kokonaisvaltaiseen laatuun ja kustannustehokkuuteen. Konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli noin 274 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää yli 450 henkilöä. Kreate Group on listattu Nasdaq Helsinkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kreate Group Oyj

Kreate voitti yli 10 miljoonaan euron rataurakan mittavasta Helsinki–Riihimäki-hankkeesta4.5.2023 14:55:48 EEST | Tiedote

Kreaten panostukset ratarakentamisen vahvistamiseen alkavat näkyä voitettujen hankkeiden koon kasvamisena ja monipuolisuutena. Väyläviraston kanssa torstaina 4.5. allekirjoitettu sopimus Helsinki–Riihimäki-hankkeen Kytömaa–Ainola-välisestä rakennusurakasta vahvistaa Kreaten tilauskantaa reilulla 10 miljoonalla eurolla. Joulukuussa 2024 valmistuva rataurakka on osa mittavaa Helsinki–Riihimäki-hanketta, jossa parannetaan pääradan toimintavarmuutta, mahdollistetaan henkilöliikenteen lisääminen sekä edistetään tavaraliikenteen kilpailukykyä.

Kreatelle merkittävä väyläurakka Oulusta – rakentaminen vaatii monipuolista osaamista27.4.2023 09:30:00 EEST | Tiedote

Kreate on allekirjoittanut sopimuksen Mt 8155 Poikkimaantien parantaminen -hankkeesta Väyläviraston kanssa. Poikkimaantie on Oulun sataman vilkkaasti liikennöity pääväylä, jolla raskaan liikenteen määrän arvioidaan kasvavan sataman kehittymisen ja paperiteollisuuden tuotantosuunnan muutoksen myötä. Kreate yhdistää väylä-, silta- ja rataosaamisensa monipuolisessa hankkeessa, johon kuuluu muun muassa 4,5 kilometriä väylien parannusta sekä 10 uutta ja 5 korjattavaa siltaa. Lähes 30 miljoonan euron urakkakokonaisuus valmistuu lokakuun 2025 loppuun mennessä.

Kreaten siltaurakka Kirkkonummella etenee massiivisia tukiseiniä ja -muureja hyödyntäen – kannen rakentaminen Helsinki–Turku-radan yli käynnistyy huhtikuussa29.3.2023 08:15:00 EEST | Tiedote

Kreate uusii Kirkkonummen kunnan historian suurimmassa siltahankkeessa Kirkkonummentien ylikulkusillan, joka ylittää Helsinki–Turku-radan ja kaksi katua. Ennakoitua kivisemmät pohjaolosuhteet sekä maaston suuret korkeuserot ovat vaatineet rakentajilta useita kookkaita tukiseinä- ja tukimuuriratkaisuja. Sillan kannen rakentaminen vilkkaan junaradan yläpuolella alkaa huhtikuussa.

Neuvottelut Sulkavuoren keskuspuhdistamolla kevytyrittäjinä työskennelleiden ukrainalaisten siirtymisestä työsuhteeseen etenivät3.2.2023 13:12:08 EET | Tiedote

Kreate tiedotti torstaina 2.2. TYL Sulkavuoren tehneen päätöksen kevytyrittäjyyden lopettamisesta Sulkavuoren keskuspuhdistamon hankkeella sekä alihankintayrityksen halukkuudesta palkata kaikki noin 20 kevytyrittäjää työsuhteeseen. Asiaa on käyty läpi perjantaina yhdessä ukrainalaisten kanssa, päätös asiaan saataneen alkuviikosta. Taustalla on Rakennusliiton julkisuuteen nostamat epäilyt, joiden pohjalta Kreate on käynnistänyt laajamittaisen selvitystyön.

Kreaten selvitys Sulkavuoren keskuspuhdistamon hankkeella on edennyt – kevytyrittäjille tarjotaan jatkoa työsuhteessa2.2.2023 17:51:05 EET | Tiedote

Sulkavuoren keskuspuhdistamon hankkeessa pääurakoitsijana toimiva TYL Sulkavuori eli Kreate Oy:n ja Aki Hyrkkönen Oy:n muodostama työyhteenliittymä on Kreaten johdolla selvittänyt Rakennusliiton julkisuuteen nostamia epäilyjä TYL Sulkavuoren alihankintaketjun palkanmaksuun ja kevytyrittäjyyteen liittyen. Lisäksi on aloitettu kaikkien muiden TYL Sulkavuoren alihankintaketjujen ja niihin liittyvien sopimusten kokonaisvaltainen selvitystyö, joka on edelleen käynnissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme