Kreate Group Oyj

Kreatelle merkittävä väyläurakka Oulusta – rakentaminen vaatii monipuolista osaamista

Jaa
Kreate on allekirjoittanut sopimuksen Mt 8155 Poikkimaantien parantaminen -hankkeesta Väyläviraston kanssa. Poikkimaantie on Oulun sataman vilkkaasti liikennöity pääväylä, jolla raskaan liikenteen määrän arvioidaan kasvavan sataman kehittymisen ja paperiteollisuuden tuotantosuunnan muutoksen myötä. Kreate yhdistää väylä-, silta- ja rataosaamisensa monipuolisessa hankkeessa, johon kuuluu muun muassa 4,5 kilometriä väylien parannusta sekä 10 uutta ja 5 korjattavaa siltaa. Lähes 30 miljoonan euron urakkakokonaisuus valmistuu lokakuun 2025 loppuun mennessä.
Kreate yhdistää väylä-, silta- ja rataosaamisensa lähes 30 miljoonan euron arvoisessa Mt 8155 Poikkimaantien parantaminen -hankkeessa. Kuvituskuva.
Kreate yhdistää väylä-, silta- ja rataosaamisensa lähes 30 miljoonan euron arvoisessa Mt 8155 Poikkimaantien parantaminen -hankkeessa. Kuvituskuva.

– Lähdemme innostuneena toteuttamaan mielenkiintoista ja haastavaa Poikkimaantien hanketta. Kreaten näköisen hankkeesta tekee monipuolinen kokonaisuus, joka sisältää vaativaa rakentamista vilkkaasti liikennöidyllä tieosuudella teollisuuden ja asutuksen läheisyydessä. Hyödynnämme hankkeessa tehokkaasti eri yksiköidemme osaamista rata-, silta- ja väyläpuolelta, mikä lisää hankkeen strategista sopivuutta yhtiöllemme, kertoo hankkeen rakennuspäällikkö Juha Schönberg Kreatesta.

Tavoitteena turvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden parantaminen

Poikkimaantie on Oulun sataman pääväylä, joka yhdistää valtatiet 4 ja 22 satamaan ja terminaalialueeseen. Se on myös osa Oulun yleiskaavassa osoitettua keskustan eteläpuolista kehätietä. Liikennemäärien arvioidaan kasvavan lähivuosina, kun Stora Enson tuotantosuunnan muutos lisää raskaan liikenteen kuljetuksia ja Oulujoen itäpuolelle rakennetaan uusi yli 24 000 asukkaan Hiukkavaaran asuntoalue palveluineen.

– Alueellisesti on tärkeää, että Poikkimaantien parantaminen käynnistyy. Nykyisen tien palvelutaso on huono ja huippuliikenteen aikoina liittymissä on toimivuusongelmia. Nyt alkavan hankkeen tavoitteena on parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä varmistaa elinkeinoelämän kuljetuksia ja maankäytön kehitysedellytyksiä, kertoo hankkeen projektipäällikkö Jukka Päkkilä Väylävirastosta.

Nykyinen Poikkimaantie on kaksikaistainen tie, jota toukokuussa alkavassa urakassa sekä parannetaan että osittain levennetään nelikaistaiseksi. Lisäksi hankkeessa rakennetaan meluesteitä Mäntylän, Nokelan, Lintulan ja Kaukovainion asuntoalueiden kohdille liikenteen aiheuttamien meluhaittojen vähentämiseksi.

– Liikenteen sujuvuuden osalta yksi tärkeä huomioitava on Stora Enson tehdasliikenne, joka kulkee urakka-alueen läpi. Meillä on kokemusta toimimisesta vaativissa tehdasympäristöissä, joten aiomme varmistaa niin tehdasliikenteen kuin alueen vilkkaan auto-, pyörä- ja jalankulkuliiketeen sujuvuuden hyvällä suunnittelulla, Schönberg sanoo.

Rakentaminen alkaa heti toukokuun alussa

Poikkimaantien urakkaan kuuluu väylien parantamista yhteensä noin 4,5 kilometriä, joista nelikaistaiseksi rakennetaan 2,4 kilometriä Äimäraution ja Kiilakiventien liittymän välillä. Äimäraution ylikulkusilta vaatii siltaosaamisen lisäksi vankkaa rataosaamista sillan alla kulkevien 12 sähköistetyn raiteen takia.

Kreate aloittaa hankkeen rakentamisen toukokuun alussa puuston poistolla, laite- ja johtosiirroilla sekä Äimäraution ylikulkusillan ja Kiilakiventien alikulkusiltojen valmistelevilla töillä.

– Poikkimaantien hanke on Pohjois-Suomen organisaatiollemme luonteva jatkumo suurhankkeesta toiseen. Saimme juuri valmiiksi merkittävän hankekokonaisuuden, joka oli osa Metsä Fibren miljardiluokan Kemin biotuotetehdasinvestointia, ja nyt olemme valmiina tarttumaan tähän uuteen yhtä mielenkiintoiseen, mutta eri tavalla vaativaan hankkeeseen, Schönberg iloitsee.

Hankkeen tilaajaosapuolina ovat Väyläviraston lisäksi Oulun kaupunki, Finntraffic sekä Oulun vesi. Poikkimaantien urakan arvo on lähes 30 miljoonaa euroa ja sen on määrä valmistua lokakuun 2025 loppuun mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kreate yhdistää väylä-, silta- ja rataosaamisensa lähes 30 miljoonan euron arvoisessa Mt 8155 Poikkimaantien parantaminen -hankkeessa. Kuvituskuva.
Kreate yhdistää väylä-, silta- ja rataosaamisensa lähes 30 miljoonan euron arvoisessa Mt 8155 Poikkimaantien parantaminen -hankkeessa. Kuvituskuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kreate Group Oyj
Kreate Group Oyj
Haarakaari 42
04360 Tuusula

https://kreate.fi/

Kreate Group on Suomen johtavia infrarakentajia. Yhtiö tarjoaa ratkaisuja siltoihin, teihin ja ratoihin, ympäristö- ja pohjarakentamiseen, kiertotalouteen sekä geoteknisiin tarpeisiin. Vaativien kohteiden erikoisosaaja panostaa kokonaisvaltaiseen laatuun ja kustannustehokkuuteen. Konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli noin 274 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää yli 450 henkilöä. Kreate Group on listattu Nasdaq Helsinkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kreate Group Oyj

Kreate voitti yli 10 miljoonaan euron rataurakan mittavasta Helsinki–Riihimäki-hankkeesta4.5.2023 14:55:48 EEST | Tiedote

Kreaten panostukset ratarakentamisen vahvistamiseen alkavat näkyä voitettujen hankkeiden koon kasvamisena ja monipuolisuutena. Väyläviraston kanssa torstaina 4.5. allekirjoitettu sopimus Helsinki–Riihimäki-hankkeen Kytömaa–Ainola-välisestä rakennusurakasta vahvistaa Kreaten tilauskantaa reilulla 10 miljoonalla eurolla. Joulukuussa 2024 valmistuva rataurakka on osa mittavaa Helsinki–Riihimäki-hanketta, jossa parannetaan pääradan toimintavarmuutta, mahdollistetaan henkilöliikenteen lisääminen sekä edistetään tavaraliikenteen kilpailukykyä.

Kreaten siltaurakka Kirkkonummella etenee massiivisia tukiseiniä ja -muureja hyödyntäen – kannen rakentaminen Helsinki–Turku-radan yli käynnistyy huhtikuussa29.3.2023 08:15:00 EEST | Tiedote

Kreate uusii Kirkkonummen kunnan historian suurimmassa siltahankkeessa Kirkkonummentien ylikulkusillan, joka ylittää Helsinki–Turku-radan ja kaksi katua. Ennakoitua kivisemmät pohjaolosuhteet sekä maaston suuret korkeuserot ovat vaatineet rakentajilta useita kookkaita tukiseinä- ja tukimuuriratkaisuja. Sillan kannen rakentaminen vilkkaan junaradan yläpuolella alkaa huhtikuussa.

Neuvottelut Sulkavuoren keskuspuhdistamolla kevytyrittäjinä työskennelleiden ukrainalaisten siirtymisestä työsuhteeseen etenivät3.2.2023 13:12:08 EET | Tiedote

Kreate tiedotti torstaina 2.2. TYL Sulkavuoren tehneen päätöksen kevytyrittäjyyden lopettamisesta Sulkavuoren keskuspuhdistamon hankkeella sekä alihankintayrityksen halukkuudesta palkata kaikki noin 20 kevytyrittäjää työsuhteeseen. Asiaa on käyty läpi perjantaina yhdessä ukrainalaisten kanssa, päätös asiaan saataneen alkuviikosta. Taustalla on Rakennusliiton julkisuuteen nostamat epäilyt, joiden pohjalta Kreate on käynnistänyt laajamittaisen selvitystyön.

Kreaten selvitys Sulkavuoren keskuspuhdistamon hankkeella on edennyt – kevytyrittäjille tarjotaan jatkoa työsuhteessa2.2.2023 17:51:05 EET | Tiedote

Sulkavuoren keskuspuhdistamon hankkeessa pääurakoitsijana toimiva TYL Sulkavuori eli Kreate Oy:n ja Aki Hyrkkönen Oy:n muodostama työyhteenliittymä on Kreaten johdolla selvittänyt Rakennusliiton julkisuuteen nostamia epäilyjä TYL Sulkavuoren alihankintaketjun palkanmaksuun ja kevytyrittäjyyteen liittyen. Lisäksi on aloitettu kaikkien muiden TYL Sulkavuoren alihankintaketjujen ja niihin liittyvien sopimusten kokonaisvaltainen selvitystyö, joka on edelleen käynnissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme