Kreate Group Oyj

Kreaten selvitys Sulkavuoren keskuspuhdistamon hankkeella on edennyt – kevytyrittäjille tarjotaan jatkoa työsuhteessa

Jaa
Sulkavuoren keskuspuhdistamon hankkeessa pääurakoitsijana toimiva TYL Sulkavuori eli Kreate Oy:n ja Aki Hyrkkönen Oy:n muodostama työyhteenliittymä on Kreaten johdolla selvittänyt Rakennusliiton julkisuuteen nostamia epäilyjä TYL Sulkavuoren alihankintaketjun palkanmaksuun ja kevytyrittäjyyteen liittyen. Lisäksi on aloitettu kaikkien muiden TYL Sulkavuoren alihankintaketjujen ja niihin liittyvien sopimusten kokonaisvaltainen selvitystyö, joka on edelleen käynnissä.
TYL Sulkavuoren urakoimalla Sulkavuoren keskuspuhdistamon hankkeella työskentelee tällä hetkellä noin 280 henkilöä. Työmaalle on perehdytetty kaikkiaan noin 800 henkilöä.
TYL Sulkavuoren urakoimalla Sulkavuoren keskuspuhdistamon hankkeella työskentelee tällä hetkellä noin 280 henkilöä. Työmaalle on perehdytetty kaikkiaan noin 800 henkilöä.

Kreate tiedotti 20.1. ottaneensa yhteistyökumppanikseen ulkomaisen työvoiman hallinnoimiseen erikoistuneen yrityksen, joka aloitti välittömästi selvitystyön alihankintaketjujen sopimuksista ja työehdoista. Tavoitteena oli nopeuttaa ja tehostaa selvitystyötä, jotta mahdolliset epäselvyydet saadaan korjattua nopeasti.

– Selvitystyön rinnalla lähdimme hakemaan ratkaisua Rakennusliiton esiin nostamien noin 20 ukrainalaisen kevytyrittäjän tilanteeseen yhdessä alihankintaketjun yritysten, Rakennusliiton ja työnantajaliiton kanssa. Työmaa on mittava ja tällä hetkellä siellä työskentelee noin 280 henkilöä. Kevytyrittäjyys on laillinen työllistymistapa ja siksi asia ei ole yksinkertainen. Meille Kreatessa oli tärkeintä löytää ukrainalaisten kannalta kestävä vaihtoehto, sanoo selvitystyötä johtanut Kreaten henkilöstöjohtaja Katja Pussinen.

Saadakseen tiedon yksilötasolle Kreate jakoi työmaahenkilöstölle usealla eri kielellä kirjeen, jossa kerrottiin työnantajan lakisääteisistä velvoitteista, kevytyrittäjänä toimimisesta sekä kannustettiin olemaan yhteydessä projektijohtoon matalalla kynnyksellä.

Kevytyrittäjyys loppuu Sulkavuoressa – kevytyrittäjille mahdollisuus siirtyä työsuhteisiin

TYL Sulkavuori on tehnyt 2.2. päätöksen kieltää kevytyrittäjyys kyseisellä Sulkavuoren keskuspuhdistamon hankkeella varmistaakseen alihankintaketjujen lain ja työehtosopimusten mukaiset korvaukset.

– Kieltämällä kevytyrittäjyyden saamme läpinäkyvämmäksi sen, että TYL Sulkavuoren alihankkijoiden työntekijät saavat lain ja työehtosopimuksen mukaisen korvauksen työstään ja maksavat verot ja muut maksut asianmukaisesti, TYL Sulkavuoren projektipäällikkö Jussi Kiuru toteaa.

Alihankintayritys on valmis palkkaamaan työsuhteeseen kaikki kevytyrittäjänä toimineet ukrainalaiset, jotka haluavat siirtyä työsuhteisiin alihankintayritykseen. Perjantaina 3.2. käydään läpi tarkemmin asiaa läpi ukrainalaisten kanssa. Kyseisen alihankintayrityksen palveluksessa Sulkavuoressa jo ennestään työskennelleiden ukrainalaisten työsopimusten ja palkanmaksun osalta ei ole löytynyt mitään epäselvyyksiä.

Selvitystyö viedään loppuun – Tampereen Keskuspuhdistamolla ei osuutta asiaan

Tampereen Seudun Keskuspuhdistamolla ja seudulliseen suurhankkeeseen liittyvillä yhteistyökunnilla ei ole esiin nousseiden epäselvyyksien kanssa mitään tekemistä.

– Haluan painottaa, että Tampereen Seudun Keskuspuhdistamolla ja yhteistyökunnilla ei ole osuutta asiaan. Tilanteen selvittäminen on TYL Sulkavuoren ja sen valitsemien alihankintayritysten vastuulla. Olemme erittäin pahoillamme, että julkisuuteen keskeneräisenä nostetut asiat ovat asettaneet seudullisesti merkittävän Sulkavuoren keskuspuhdistamon ikävään valoon, Kiuru pahoittelee.

Hankkeen merkittävyydestä kertoo myös se, että TYL Sulkavuoren urakoimalle työmaalle on perehdytetty noin 800 henkilöä. Alihankkijoita ja sivu-urakoitsijoita hankkeella on noin 150.

Kreate jatkaa yhteistyötä asiantuntijayrityksen kanssa tehostaakseen selvitystyötä mittavalla hankkeella. Ukrainalaisten kevytyrittäjyysasian lisäksi Rakennusliitto on pyytänyt selvitystä muutamalta alihankkijalta tehtyjen tuntien ja maksettujen korvausten osalta. Selvitykset ovat edenneet hyvin ja tarvittavia korjaavia toimenpiteitä on tehty. Vielä selvityksessä olevien alihankkijoiden osalta selvitystyön odotetaan valmistuvan helmikuun aikana. Varotoimenpiteenä Kreate aloitti myös muiden TYL Sulkavuoren alihankintaketjujen ja niihin liittyvien sopimusten kokonaisvaltaisen selvitystyön, joka on edelleen käynnissä.

– Emme hyväksy epäeettistä toimintaa tai harmaata taloutta työmaillamme, vakuuttaa Pussinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

TYL Sulkavuoren urakoimalla Sulkavuoren keskuspuhdistamon hankkeella työskentelee tällä hetkellä noin 280 henkilöä. Työmaalle on perehdytetty kaikkiaan noin 800 henkilöä.
TYL Sulkavuoren urakoimalla Sulkavuoren keskuspuhdistamon hankkeella työskentelee tällä hetkellä noin 280 henkilöä. Työmaalle on perehdytetty kaikkiaan noin 800 henkilöä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kreate Group Oyj
Kreate Group Oyj
Haarakaari 42
04360 Tuusula

https://kreate.fi/

Kreate Group on Suomen johtavia infrarakentajia. Yhtiö tarjoaa ratkaisuja siltoihin, teihin ja ratoihin, ympäristö- ja pohjarakentamiseen, kiertotalouteen sekä geoteknisiin tarpeisiin. Vaativien kohteiden erikoisosaaja panostaa kokonaisvaltaiseen laatuun ja kustannustehokkuuteen. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli noin 238 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää yli 400 henkilöä. Kreate Group on listattu Nasdaq Helsinkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kreate Group Oyj

Neuvottelut Sulkavuoren keskuspuhdistamolla kevytyrittäjinä työskennelleiden ukrainalaisten siirtymisestä työsuhteeseen etenivät3.2.2023 13:12:08 EET | Tiedote

Kreate tiedotti torstaina 2.2. TYL Sulkavuoren tehneen päätöksen kevytyrittäjyyden lopettamisesta Sulkavuoren keskuspuhdistamon hankkeella sekä alihankintayrityksen halukkuudesta palkata kaikki noin 20 kevytyrittäjää työsuhteeseen. Asiaa on käyty läpi perjantaina yhdessä ukrainalaisten kanssa, päätös asiaan saataneen alkuviikosta. Taustalla on Rakennusliiton julkisuuteen nostamat epäilyt, joiden pohjalta Kreate on käynnistänyt laajamittaisen selvitystyön.

Ennätyksellinen Melon padon paalutustyömaa valmistui Nokialla – Suomen syvin porapaaluseinärakenne esitellään nyt myös pohjarakentamisen ammattilaisille19.1.2023 08:03:43 EET | Tiedote

Suomen ensimmäinen maapatoon rakennettu porapaaluseinä ja samalla Suomen syvin porapaaluseinärakenne takasi Melon vesivoimalaitoksen tiivistämisen menestyksekkäästi Nokialla. KFS Finlandin toteuttamassa ainutlaatuisessa korjausurakassa porattiin yhteensä 4 500 neliömetriä teräksistä porapaalua haastavaan kalliopintaan. Vaativan pohjarakentamisen taidonnäyte esitellään pohjarakentamisalan ammattilaisille Teräspaalupäivässä 19.1.2023 Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme