MIELI Suomen Mielenterveys ry

Kriisipuhelin päivystää vuorokauden ympäri myös joulun aikaan

Jaa

Keskusteluapua on saatavilla läpi joulun ajan MIELI ry:n Kriisipuhelimessa, Tukinetissä ja nuorille Sekasin-chatissa ja Sekasin Gamingissa. Kriisipuhelin päivystää suomeksi numerossa 09 2525 0111 vuorokauden ympäri myös jouluna ja uutenavuotena. Omien huolien ja murheiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin, vaan apua kannattaa hakea matalalla kynnyksellä.

Mieliimme on piirtynyt vahva kuva siitä, millainen on oikeanlainen joulu. Joulun aikaan ladataan kovat odotukset. Kriisipuhelimessa tiedetään, että unelmien joulu ei tule kaikille. Tänä vuonna moni joutuu viettämään joulua toisin kuin haluaisi ja tarvitsisi raskaan vuoden loppuun. Se aiheuttaa surua ja suuttumustakin”, kertoo Kriisipuhelintoiminnan päällikkö Susanna Winter MIELI ry:stä.  

Kriisipuhelimeen voi soittaa asioista, joista ei ole ehkä puhunut koskaan kenellekään tai jos tuntuu, että on vaikea jaksaa ajatusten kanssa yksin. Oma kokemus avun tarpeesta riittää. Puhuminen ja kuulluksi tuleminen selkeyttää ajatuksia, rauhoittaa ja helpottaa pahaa oloa. Kriisipuhelimessa vastaavat kriisityön ammattilaiset ja koulutetut vapaaehtoiset heidän tukeminaan. Soittaa voi nimettömänä, numero ei näy päivystäjälle 

Netissä keskusteluapua ja vertaistukea tarjoaa verkkokriisikeskus Tukinet. Tukinetissä voi osallistua keskusteluryhmiin tai chatteihin tai kirjoittaa omalle tukihenkilölle.

Nuorille suunnatut Sekasin-chat ja Sekasin Gaming auki normaalisti myös juhlapyhinä

Nuorille suunnattu Sekasin-chat päivystää ma-pe klo 9-24 ja la-su klo 15-24 läpi joulun. Discordissa toimivan verkkoyhteisö Sekasin Gamingin puhe- ja tekstikanavilla voi keskustella muiden nuorten kanssa vuorokauden ympäri. Keskustelun turvallisuus varmistetaan 24/7-moderoinnilla.  

Monelle nuorelle joulun pyhät voivat olla raskasta ja yksinäistä aikaa. Omien tunteiden ja ajatusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin joulunakaan. Jos on hiemankin olo, että nyt haluaisi jutella jonkun kanssa, yhteyttä kannattaa ottaa”, rohkaisee Verkkokriisityön päällikkö Satu Sutelainen.

Keskusteluapua saatavilla läpi joulun ja uudenvuoden 

Voit ottaa yhteyttä nimettömänä. 

Kriisipuhelin suomeksi 09 2525 0111 päivystää 24/7. Lisätietoja mieli.fi/kriisipuhelin 
 
Kriisipuhelin ruotsiksi, Kristelefon, 09 2525 0112  
auki arkipäivisin: 
ma, ke klo 16-20⁠, 
ti, to, pe klo 9-13. 
 
Kriisipuhelin arabiaksi ja englanniksi 09 2525 0113   
auki arkipäivisin: 
ma, ti klo 11-15,  
ke klo 13-16 ja klo 17-21⁠, 
to klo 10-15. 

Nuorille suunnattu Sekasin-chat päivystää ma-pe klo 9-24 ja viikonloppuisin klo 15-24 (myös juhlapyhinä) osoitteessa sekasin.fi 

Sekasin Gaming on auki 24/7 osoitteessa discord.gg/sekasin 

Keskusteluapua verkossa antaa myös Tukinet.net. Kirjoita omalle tukihenkilölle tai osallistu ryhmäkeskusteluihin tai chatteihin. 

Aikuisille suunnattu Solmussa-chat päivystää Tukinetissä arkipäivisin ma, ke ja to klo 15-19 sekä ti klo 15-17.  

 

Tue tänä jouluna lasten ja nuorten mielenterveystyötä. Lahjoita Pieniä ihmeitä -joulukeräykseen: mieli.fi/joulu 

 

Lisätietoja: 

 • Kriisipuhelin: Susanna Winter, kriisipuhelintoiminnan päällikkö,
  p. 040 587 5197,  etunimi.sukunimi@mieli.fi, 23.12. asti

 • Sekasin-chat: Miguel Reyes, tiimipäällikkö, 
  p. 044 586 8499, etunimi.sukunimi@mieli.fi, 23.12. asti

 • Sekasin-chat: Satu Sutelainen, verkkokriisityön päällikkö, 
  p. 040 840 6681, etunimi.sukunimi@mieli.fi, 28.-31.12.

 • Outi Ruishalme, johtaja, Kriisiauttamisen osasto,
  p. 040 542 6164, etunimi.sukunimi@mieli.fi  

 • Katja Kannonlahti, viestintäjohtaja, 
  p. 040 620 2207, etunimi.sukunimi@mieli.fi

Tietoja julkaisijasta

MIELI Suomen Mielenterveys ry
MIELI Suomen Mielenterveys ry
Maistraatinportti
00240 Helsinki

(09) 615 516https://mieli.fi/

MIELI Suomen Mielenterveys ry tekee työtä mielenterveyden edistämiseksi ja ongelmien ehkäisemiseksi. MIELI ry puolustaa kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvään mielenterveyteen. Järjestö koordinoi valtakunnallisen kriisikeskusverkoston toimintaa sekä edistää lasten, nuorten, työikäisten ja ikääntyneiden mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia. MIELI ry:n toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta MIELI Suomen Mielenterveys ry

Jokaisella lapsella on oikeus hyvään mielenterveyteen: "Vuoden 2020 jälkeen lasten ja nuorten mielenterveystyössä on paljon tehtävää."18.11.2020 12:34:17 EETUutinen

Vuonna 2020 nuorten hätä ja huoli kuuluu kriisipalveluissa. Sekasin-chattiin on jo lokakuun loppuun mennessä tullut yhteydenottoja enemmän kuin viime vuonna (yhteensä 140 000 yhteydenottoa, mikä on 48% enemmän kuin viime vuonna). Nuoret aikuiset ovat ottaneet yhteyttä myös Kriisipuhelimeen 34 % enemmän kuin viime vuonna. Yleisin yhteydenottoaihe kriisissä on yleinen ahdistuneisuus. Merkittävää on, että itsetuhoisia yhteydenottoja on tullut aiempaa enemmän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme